Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika listnato testo poka

listnato testo poka

Živijo,

tudi jaz vas bom prosila za nasvet. Ta vikend sem pekla špinačni zavitek z kupljenim listnatim testom in zopet se mi je nadev razlezel po celem pekaču! :-/
Zanima me, kako vi “zapakirate” nadev, da vam ne poči testo. Meni se to redno dogaja, ne glede na to kakšen nadev imam: jabolčni, skutni … Hvala za vaše nasvete in lep dan vsem!

Edino kar mi pride na pamet je kombinacija preveč na tanko razvaljanega testa in premokre vsebine. Meni je štrudel počil samo, če sem ga delala iz domačih “beličnikov”, ki jih je sama voda.

lp tinca

po vrhu zavitek malo napikaj, da gre lahko para ven.

Listnato testo se meni ne zdi primerno za zvitke in štrudle. Jaz ga uporabljam za kremšnite. Za štrudel pa uporabljam vlečeno testo za zvitke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close