Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Listnati ohrovt

Listnati ohrovt

Živjo!

Ali poznate listnati ohrovt in če ja, ali se ga da kje dobit?

hvala in lp.

to je pac tisti vecji ohrovt, a ni?
ja, v vsakem mercatorju…

mene pa zanima, kej se dobi lucerno, ehinacejo, mlado psenico, poprovo meto.
vse je vir klorofila, pa bi si rada obogatila jedilnik…

hvala

Če je to isto kot kodrasti ohrovt, potem ga poznam. Ta ne naredi glave, ampak steblo, na njem pa zelo kodraste liste, ki se obirajo od spodaj, na vrhu pa naredi nekakšno rozeto. Okus je podoben brokoliju.
Nisem ga pa nikjer videla v prodaji.

Lucerno (alfalfa) in pšenico si vzgojiš sama, tako, da kupiš seme in poseješ ampak ne v kalilnik, pač pa v lonček na balkonu ali okenski polici.
Ehinacejo dobiš v semenarni kot sadiko v lončku, poprovo meto pa prav tako.
Nisem pa še videla, da bi kje prodajali že dovolj veliko za uporabo.

res hvala. baje so izdaten vir klorofila, amapk mi ni jasno, kako to v obroku jesti, ce pa v loncku raste:P

Ja, nekaj časa jo gojiš, zalivaš, da dovolj zraste, potem pa porežeš, malo splakneš z vodo, sesekljaš in dodaš solati ali v kak namaz.

Še več pa dobiš iz pšenične travice, če imaš sokovnik (tisti ta drag) in jo sočiš. V tem primeru pa bi jo morala imeti posajeno že kar na gredici ali manjši njivici. Lahko pa kje v naravi nabereš tudi koprive, trpotec, mlade liste jagod ali regratove liste, vse to se da podobno uporabiti.

Petra, kje bi dobila listnati ohrovt, ne vem, lahko pa povem, da sem pred 20 in več leti v Zagorju opazila, da ga ima posajenega skoraj vsaka hiša. Po mojem bi se morajo pri nas dobiti seme.

Morda ga imajo branjevke pozno jeseni, oz. pozimi.
Ti listi razvijejo ta pravi okus po prvi slani in ostanejo ziunaj do pomladi. Rastlina je po neki nemški raziskavi najboljši vir vitaminov…pozimi… Če verjamem kar napišejo… No resno!
Če si iz področja MB lahko pri meni dobiš kakšno flanco!
LP
Alenka

soraya, vse nastete rastilne so torej v loncku, le eventuelno psenica…jaz bi jo socila v sokovniku, ja, ampak bi je bilo samo za enkrat, ne za redno uporabo, ni tako? …:(((

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close