Najdi forum

lišaji

Pozdravljeni,
po obrazu se mi posebej pozimi pojavljajo majhne zaplate lusk, izredno izsusene koze. Nobena krema mi ne pomaga, pa če je še tako vlažilna. Kaj naj storim? Ceprav menim, da gre bolj za kozmetični problem, bi bilo mogoče dobro obiskati tudi dermatologa? Stara sem 18 let. Rada bi odpravila luske, poznate kaksno kvalitetno kremo…Ali mogoce ne gre samo za izsuseno kozo. mogoce tudi za kaksno okuzbo? No, suha koza se mi pojavlja na dveh delih po licih, malo po nosu in predvsem na eni strani pod usti (mislim da ima tudi zobna pasta nekaj pri tem). Lepo prosim za nasvet!

Živjo!

Tvoja koža poleg vlage potrebuje tudi maščobo. Poizkusi Decleorjeve izdelke in sicer: najprej si naredi peeling s Phytopeel kremo in nato kot podlago pod kremo (samo na izsušene predele) uporabi t.i. aromaesenco neroli v zelo majhni količini. Čez njo namaži hidratantno kremo Hydrafloral. Učinek bi moral biti viden in občuten.

Te proizvode lahko dobiš pri nas, lahko pa se naročiš tudi na brezplačen pregled kože.

LP Anita

Morda gre tudi pri tebi za pomankanje kislosti v koži.
Sama sem namreč imela podoben problem:pozimi so se mi po obrazu pojavljali lišaji in občutek suhe kože, čeprav se mi je koža na obrazu v resnici svetila.
Skratka meni zelo pomaga sok jabolk. Jabolko naribam, stisnem ven sok in si ga s pomčjo vate nanesem na predhodno očiščen obraz. Ko koža nanesen sok vpije, ga nanesem ponovno. Po ca. 10 min. nanašanja in vpijanja si obraz dobro sperem, nato pa končam nego obraza kot običajno zvečer.
To “masko” si navadno naredim na ca. 14 dni (po potrebi). Od kar si jo delam, preblomov z lišaji nimam več. Pa še občutek in tudi videz kože je po tej maski veliko boljši!
Enkrat na teden si na obrazu naredim tudi peeling.

Spet je odvisno od tipa kože!

js mam isto te lišaje po obrazu(pojavl so se mi včeraj,ampak ne prvič), ampak mam sam pod obema kotičkoma ust pa pod obema nosnicama. Me zlo mot,tut nobena krema ne pomaga,noben piling tut ne…a tisto z jabukom pomaga?nwem če bi šla js to probavat =)
prosm če kdo ve kej kako pomagat

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close