Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika liptavski sir – porocilo

liptavski sir – porocilo

Evo, tu prihaja moje porocilo o otvoritvi razstave slovenske grafike.

Po vasih nasvetih sem naredila liptavski sir z rdeco cebulo, papriko in petersiljem, zraven pa se tunin namaz (iz margarine, tune in lim. soka). To smo namazali na nalomljen svedski “knäckebrod”, kar je nekaj podobnega kot Wasa krekerji (ki jih najbrz poznate?), samo bolj tanek in bolj hrustljav, pece se pa v obliki velikega kroga (30cm premera) z luknjo na sredi. Poleg tega sem spekla slane piskotke iz listnatega testa in sira, ena moja kolegica pa je pripravila narastek iz buck in pora, ki smo ga narezali na kocke in ponudili zraven. Slovenska ambasada je poskrbela za vino (merlot in chardonnay od Quercusa iz goriskih Brd), Radensko in Fructalove sokove. Na koncu smo bili zelo pohvaljeni, ker smo imeli menda zelo nenavadno “ponudbo” za tak vernissage (rekli so, da se ponavadi dobi cips in bobi palcke :).

Pa se morda o razstavi (da vas ne bom “morila” samo s hrano 🙂 – razstavljalo je 10 mladih slovenskih grafikov v organizaciji galerije Bozidar Jakac iz Novega mesta. Razstavo je pripravilo Drustvo svedsko-slovenskega prijateljstva (Svensk-slovenska vänskapsföreningen) v sodelovanju s slovensko ambasado (in gospa ambasadorka je tudi odprla razstavo). Na otvoritvi je bilo cca. 30 prisotnih, potem tekom dneva (oz. od 12 do 15h, ko sem bila jaz tam), je prislo se okoli 50 drugih gostov na ogled. Razstava bo odprta se 2 tedna, tako da upam, da jo bo videlo kar nekaj ljudi. 🙂

E, to je to, sedaj moram pa na delo. Hvala se enkrat za vse nasvete!

veseli me,da ti je lepo uspelo! so bili namazi tudi tebi vsec? lp petra

Hej,Perta!
Tam v Stockholmu ste pa Slovenci aktivni!Prijetno mi je,da si se odrezala.
Saj Slovenci naredimo v redu ali pa raje nic. Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close