Najdi forum

MI LAHKO GDO POMAGA PROSIM, KAKO NAREDIM V linuxIH NOVO POVEZAVO ZA BRSKANJE PO INTERNETU.HVALA

V windovsih znam STARTNADZORNA PLOŠČA-OMREŽNE POVEZAVE.-…..V LKINUXih pa ne, prosim za pomoč

Torej Linux je katera distribucija ?

Kakšno povezavo bi si pa želela, oz. kakšno povezavo pa imaš:
– adsl
– kabelsko
– brezžično
– analogni modem 1200 bps
– ??

Pa si uporabnik root, oz. poznaš root geslo – če bo potrebno ?
Kateri gui pa uporabljaš (opcijski odgovor) – KDE, GNOME ali kaj 3tjega..

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

KLEMEN hvala za sodelovanje, imam ADSL trio paket SIOL in zdaj so me priključili na SIOL-u preko njihovega rutarja, ki je kar na tem njihovem belem modemu SINOPE…
Katere distribucija LINUX pa ne vem -a lahko kam pogledam in kako
geslo za njihov root pa vem..
Klemen hvala za pomoč in tudi ostalim, če bo še kdo sodeloval…

sem že rešila sama, tko da še enkrat hvala KLEMEN, res si zelo prijazen, vidim da dosti pomagaš na tem forumu.Bodi lepo

evo, spet se ne morem povezat.Ko mi je spodbilo modem in so mi telekomovci nazaj vzpostavili povezavo se na prenosniku kjer imam windowse lahko povežem, na LINUXih pa ne.a mi lahko kdo pomaga prosim
v opravilni vrstici imam dva prekinjena kabla in čez je rdeč križ,če kliknem na to enkrat z desno tipko mi med drugim ponudi tudi brezžična omrežja, kar jaz potrebujem, saj imam brezžično povezavo-SIOLov modem z rutarjem…ko se postavim z miško na BREZŽIČNA OMREŽJA se mi pokažejo možne povezave v moji okolici-pokaže mi jih kar nekaj, jaz izberem mojega in odpre se NETWORK SETTINGS, kamor vpišem omrežno ime in šifrirni ključ, ker imam omrežje zaščiteno….ko kliknem v redu, pa mi zopet ponudi omrežja v bližini, jaz zopet izberem mojega in kliknem poveži….POTEM PA SE NE ZGODI NIČ.-…
to sem probala že neštetokrat, resetirala računalnik pa nič ne pomaga…modem pa je ok, ker se na drugem računalniku, ki je 50 cm stran lahko povežem preko istega modema brezžično.
prosim za pomoč-HVALA !!

Potem pa ne vpišeš pravega gesla za tvoje brezžično omrežje,
pazi velike/male črke in številke..

klemenxx, vpišem z malimi (vedno) ampak ne rata, kaj še lahko naredim?

Mogoče pa brezžična kartica ni pripravljena, če imaš
možnost (in si root uporabnik), potem odpri consolo in
odtipkaj:

tail -f /var/log/messages

in imej to okno odprto, potem se pa poizkusi prijaviti v svoje
brezžično omrežje, pa poglej, če ti v log datoteki javlja kakšno
napako.

hvala klemenxx za pomoč…računalnik najde 4 brezžična omrežja v moji bližini, zato imam jaz zaklenjeno,zaščiteno omrežje, da ne bi preko mojega modema kdo kakšne velike datoteke dol vlačil…sinoči pa sem se odlogirala (tako da dostop ni več zaščiten) in glej ga zlomka, lahko sem se povezala…potem pa sem spet zaklenila, pa se spet nisem mogla povezat.
klemenxx, tvoj predlog bom probala popoldan ko pridem iz službe.A lahko morda pomisliš še na kakšno težavo, glede na to, da se lahko povežem, samo če nisem zaklenjena

A lahko morda pomisliš še na kakšno težavo, glede na to, da se lahko povežem, samo če nisem zaklenjena

Seveda, ali pa raje še malce sama najprej naredi domačo nalogo:

– Linux distribucija je:…………………………………………
– način zaščite je (wep, wpa, radius..):…………………………..
– dodatna zaščita npr. na MAC naslov DA/NE:………………………..
– imam računalnik (model)::………………………………………
– iz Linux-a mi je preko zaščitene povezave – povezava že delovala: DA/NE
– wireless kartica je (če ni integrirana na prenosnem
računalniku):…………………………….
– pa še kaj:…………………………………………………….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close