Linško pecivo/rezine ???
Pozdravljeni,
včeraj smo bili študentje na obisku pri naši stanodajalki, in ponudila nam je krasno pecivo – rekla je , da se imenuje Linško pecivo, in da ga dobi vsako leto po kakšno škatlico od prijatelja, ki stanuje v Šentvidu v Ljubljani zraven neke manjše privatne pekarne/slaščičarne in jih vedno prinese od tam….ker te dele LJ bolj slabo poznam, mi bi znal kdo pomagat, kje je ta pekarna?
Drugače pa – to linško pecivo je izgledalo takole: v obliki rezin, prb. 2,5×6 cm, sestavljeno iz dveh palsti krhkega, drobljivega testa rumenkaste barve, vmes med ploščama je bila namazana temno rdeča marmelada, čez zgornjo ploščo pa je bila polita glazura bledo rožnate barve, čez pa so bili le v sredini rezin posuti mleti orehi (mogoče so bili tudi mandlji)….bi katera poznala ta recept ali pa kakšnega podobnega?
Brat me roti, naj mu to pecivo spečem čez praznike, jaz pa tavam napol v temi….
Mislila sem že, da bi naredila testo kot za londonske rezine, namazala z višnjevo marmelado, prekrila še z eno ploščo testa in čez redkejšo glazuro iz sladkornega ledu in beljaka…in seveda orehe oz. mandlje….kaj pravite??! Bi šlo?
Lep večer vsem, jaz ga zelo uživam:)) Juppiiii, jutri pa domov! 🙂
Zala
Točno vem kje je, ne znam pa ti točno razložit. Bom poskusila, a naj me tista, ki je bolj domača na tistem koncu popravi. Če bi se po AC recimo pripeljala iz Kranja, bi potem zavila levo na Celovško. Nekje čez dva semaforja je na desni strani ,ob eni visoki betonski ograji, ob cesti ta pekarna. Je označeno, a ne preveč bahavo.
Mislim, da je nekje nasproti novega stanovanjskega kompleksa.
Tole za prvo silo. Za drugo, naj ti pa še katera pove:)
V posebni izdaji revije Nova z naslovom Božična kuhinja je bil objavljen recept za nabrizgano linško torto. Prepisujem:
za 12 kosov potrebujete
200 g masla
200 g medu
vanilin sladkor
ščepec soli
jajce
naribano lupino 1/2 neškropljene limone
žličko cimeta
ščepec zmletih nageljnovih žbic
200 g moke
3 žlice češnjevega likerja
1/2 pecilnega praška
200 g zmletih lešnikov
200 g malinove marmelade
Priprava:
Namastite pekač za torto premera 26 cm. V skledi zmešajte vse sestavine razen marmelade v gladko testo. Polovico testa pogladite v pekač, premažite ga z marmelado, razen približno 1,5 cm robu. Pečico segrejte na 190 stopinj (ventilatorsko na 170). Preostalo testo napolnite v brizgalno vrečko z okroglim nastavkom in nabrizgajte najprej mrežo, nato še rob. Torto pecite 30 do 35 minut. ohladite in posujte s sladkorjem v prahu.
Priprava: približno 30 minut
Na kos približno 395 kcal
Torte še nisem pekla, na sliki pa izgleda zelo lepo.
ta pekarna je v šentvidu, pelješ se z avtobusom št.1 in izstopiš eno postajo pred cerkvijo v šentvidu. Greš čez celovško cesto na drugo stran še ene 50 metrov nazaj. Linške rezine so res super in se splača iz mesta priti v šentvid prav zaradi njih.
upam da opis kaj pomaga…..lep pozdrav….zala ti pa pridno študiraj za razvajanje pa le pridi na linške rezine v šentvid:)
Forum je zaprt za komentiranje.