Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika linski piskoti

linski piskoti

a ima mogoče katera preizkusen recept za te ful dobre piskote

hvala

Hej Aya,zdaj res ne vem ali mislis ful dobre piskote nasploh ali ful dobre linske piskote. Na prvo je tezje odgovoriti,ker je lahko meni zelo vsec,tebi pa ne.Linski piskoti pa vemo,kaj so in ce so ti vsec,lahko dobis recept.
Lep pozdrav Babi

JOJ OPROSTI ČE SEM BILA NE TOČNA MISLILA SEM LINŠKE PISKOTE
BI PROSILA ZA RECEPT

LP

Aya,zdaj vidim,da sem jaz prezrla …te dobre piskote.Vidis,prebrala sem samo “piskote”.Kaj pomeni ena besedica!!
Lahko bi te ze zdavnaj poslala.Ce je moj recept za ful dobre,bos pa sama presodila.Mislis tiste dvojne s tremi ocesci in vmes marmelado?

Potem bo recept pravi: LINSKI PISKOTKI

25 dag presejane bele moke
1/2 zavitka pecilnega praska in malo,malce, mickeno soli(imas predstavo)
18 dag masla ali margarine
12 dag sladkorne moke in 1 zavitek vanilij.sl.(zmeljes v multipraktiku.)
za nozevo konico cimeta,malo lim. esence
3 zlice mleka
10 dag olupljenh sesekljanih mandeljnov
marmelada za nadev

Moko presejemo na desko in naredimo vanjo jamico,v katero damo vse zgoraj nasteto po vrsti, kot je napisano in ugnetemo na hitro gladko testo.
Maslo narezi z lesenim nozem,da se ti ne od rok segreje.Vse mora biti mrzlo,ne uporabljaj multipraktika,vse rocno,potem bo rahlo.Ce se ti lepi na roke,daj v hladilnik.Sploh je dobro,da pocaka v hladilniku vsaj 20 minut.
Napravi dva hlebcka.Ko valjas enega,drugi caka na hladnem.
Testo razvaljaj in s kozarcem ali modelckom izrezi krogce.V polovico krogcev
naredi z naprstnikom ali se s cim manjsim tri luknjice.Nekaj bos ze nasla.

Ostanki nam delajo preglavice.Jaz jih hitro spet ugnetem in v hladilnik,pa spet valjanje.Ko se mi vec ne da,ker imam vcasih obcutek,da je testa vedno vec,dam v pekac kar tiste oblike,pa si otroci zamislijo kaksno cudno zival. Aha,ce bos delala sama,bo kmalu gotovo.Ce bos imela otroke z pomoc,bo zelo veselo,toda zelooo dolgo!Moje iskusnje.

Daj v pekac in peci pri 175-200 st.C 8 do 10 minut.
Potem namazes pol krogcev z dobro marmelado,pol pa potreses s sladkorno moko in prilepis na tiste z marmelado.

Verjetno je receptov vec.Vem,da je tudi z jajcem.Jaz jih delam tako.
Uzitkov pri peki in dober tek! Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close