linksys rutar signal je – povezava na net ne dela?
Helllo!
Imam eno težavo.
Kupila sem si rutar : Linksys WRT54GL Wireless Router.
Inštalirala CD, vendar ko se želim povezat mi internetne strani ne najde nobene: page not found mi vedno napiše.
Javi mi tudi napako; error 651.ko se povežem preko svoje linije…
Rutar brezžična povezava dela, oz. je vzpostavljena in so vse črtice polne.Kaj moram narest, da se bom lahko priključila v internetno omrežje.
Mi kdo zna pomagat…
Imam modem motorolla sb5101e model, windowse 7 angleške…
V nadaljevanju predstavljam dva najverjetnejša možna vzroka nedelovanja.
I. Verjetno je včasih tvoj PC preko DHCP dobil IP naslov od modema, sedaj ga pa od ruterja kar modemu ni všeč.
Predlagam, da izklopiš enega od DHCP serverjev, ki dodeluje IP naslove, na modemu ali na ruterju in pogledaš, če bo bolje. Ponavadi je pametneje, da izklopiš DHCP server na modemu.
II. morda je modem nastavljen, da deluje kot ruter in samostojno vzpostavlja povezavo z tvojim ISPjem. To sedaj izklopi in naj novi ruter sam vzpostavlja povezavo z ISPjem.
Če ne moreš dostopati do modema preko ruterja (da nastaviš parametre modema), poveži modem in PC neposredno s kablom in nastavi parametre pod I. ali II.
Poglej, če lahko pingaš ruter (verjetno lahko) in če lahko pingaš modem – verjetno ga sedajle ne moreš – najprej uredi to, potem bo tudi internet začel delati.
Forum je zaprt za komentiranje.