Linksys router
Živjo!
Imam sledeč problem. Od včeraj nimam več brezžične povezave z routerjem Linksys wrt 54g. Najde mi omrežje, vendar internet ne dela. Poskusil sem ga na novo nastavit, pa mi nekako ne uspe se povezati nanj. Povezal sem en mrežni kabel s kabelskim modemom na eni strani in routerjem(vhod internet) na drugi strani, ter routerjem in računalnikom.
A je možno, da je router fuč?
Hvala za vaše odgovore!
Kompa s kablom priklopi na router.
Na računalniku zalaufaj “command prompt” in izvedi “ipconfig”.
Poglej nastavitve. Če router deluje ti bo določil IP naslov. IP routerja je zapisan pod “gateway”.
Vnesi IP routerja v brskalnik “http://ip_routerja”. Potem se ti mora javit.
V primeru, da so ethernet nastavitve na kompu prazne je možno da je router crknu…
Hja te\ko ti odgovorim, vendar sem pa prepričan, da razlog tiči nekje v nastavitvah.
1. Poizkusi priključiti neko drugo napravo (eliminiraš možnost napake na prenosniku)
če še vedno ne deluje:
2. Začasno omogoči free dostop (umakni ključ). Tako boš vidu če imaš problem z securitijem.
če še vedno ne deluje:
3. Poglej če imaš omogočen DHCP (avtomatično dodeljuje IP naslove napravam, ki se priključijo na router). Tukaj imaš tudi nekaj nastavitev … npr rang IPjev ipd … vendar če pustiš vse na default bi zadeva mogla delat.
Če še vedno ne deluje predlagam da router resetiraš na tovarniške nastavitve. Te so ponavadi takšne, da router samo priklopiš in deluje vse (brez gesla). Potem pa samo nastavi security nastavitve itd …
Če pa še vedno ne bo delovalo se pa obrni na prodajalca.
lp,no9
Živjo!
Preko kabla dela normalno. Sem probal tudi z drugim računalnikom in tudi ne dela. Resetiral router,umaknil ključ,omogočen dhcp….najde mi omrežje,povezava vzpostavljena,ko pa hočem na internet mi napiše server not found,grrrrrrrrrrrrr….router je star 5 let,drugače je delal super,recimo enkrat letno smo ga morali resetirati.
Nimam več idej. 🙁
Crknilo ni nič. Kateri OS pa imaš? Jaz sem imel tudi probleme, če se mi je (Linksys) gonilnik sesul, enostavno brezžični internet ni hotel delovati tudi po ponovni reinštalaciji vsega, kot začarano Edino je delovalo, če sem računalnik sformatiral, pa na novo gor vse.
Forum je zaprt za komentiranje.