Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija LINE IN in kvaliteta posnetka

LINE IN in kvaliteta posnetka

Imam Musicmatch Jukebox 8.00. Snemam preko Line IN direkt v mp3 in sicer 192 kbps in nastavim mono ker je mono tudi moj posnetek na kaseti. Ko posnamem in potem poslušam se mi kvaliteta ne zdi tako dobra kot je bila ko sem snemal pred kakim letom z jukeboxom starejše verzije. Kaj bi lahko bilo narobe?

Zanima me tudi ali obstaja še kak drug podoben program pri katerem se da nastavit tudi obseg frekvenc….npr. snemal bi nekje od 50 Hz do 15000 Hz.

Mislim da bi bilo bolje ce bi snemal najprej v wav in nato pretvoril v mp3
priporocil bi ti Cool edit pro 2
tam boš lahko equaliziral zelo dobro sicer ne vse naenkrat bo pa kvaliteta najbrž veliko boljša ker je to studijski program. Ni zelo zahteven za uporabo.
Upam da pomaga

zakaj je bolje če se snema najprej v wav in šele potem v mp3?

Poglej, da nimaš na lin-in vhodu preveč ojačanega signala. V tem primeru ti poreže signal in pride do popačenja zvoka.

To je pa pomemben podatek tudi sam sem že študiral ali naj dam glasnost Line IN na full ali na manj…imam ga na 3/4 mislim da bo to vredu.

Zato ker pri snemanju v wav ni izgube podatkov.
Seveda pazit moraš da t ne zabija v rdeče +0dB
optimalno je tam nekje +2 do 3 dB
Če je prepotiho posneto lahko vedno dvigneš gain, če pa je
cela reč v overclipingu pa dobiš distorzijo in to ne moreš več kaj dosti porihtat.

Kako naj vem če sem v overclippingu?
Kaj je to gain? Glasnost?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close