Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › LINDT čokolada

LINDT čokolada

Meni je kul Aero (npr. orange), Lindt redko kdaj kupim.

Tega pa nisem vedela. Prvi vikend,ko bo mož fraj gremo na en čokoladni izlet 🙂 hvala .

Bom še jaz svoje povedal.

Torej, Lindtove čokolade so v vrhu kakovostnih čokolad. To so neizpodbitna dejstva! Obstajajo tudi čokolade visokega in cenovnega ranga, vendar jih pri nas (tudi glede na kupno moč) ni možno zaslediti.

Glede Hoferjevih nadomestkov ki se po krivem imenujejo “čokolada”, s tem mislim: Choceur in podobne produkte dvomljivega porekla, predvsem pa zelo vprašljive kvalitete, pa lahko povem, da so namenjeni prebivalstvu z nižjo ali nizko kupno močjo. Zanje je pač pomembno, da je produkt poceni. Kakovost in okus zanje pri tem ne igra nikakršne vloge. Da o posledicah na zdravju ne bi govorili…

Svoje pove tudi cena – okrog 30 centov -, kar je že na pogled smešno nizka vrednost in normalnega kupca odvrača od nakupa.

Kupec takšnega nadomestka se verjetno ne vpraša, kaj vse vpliva na končno ceno izdelka.
V tem primeru: koliko stroškov je imel proizvajalec z nabavo surovin za ta nadomestek čokolade, stroški proizvodnega postopka, stroški delovne sile, embalaža, transport, itd. Nezanemarljivo višino marže pri tem pobere tudi trgovec. Pazite: končna cena je 30 centov! Kakšna je torej standardna stroškovna cena tega artikla? 1,5 centa? Če omenjenega nadomestka ne izdelujejo ravno v enormnih količinah zastonjski “delavci” v državah tretjega sveta, potem tukaj ni računice!

Nenazadnje, pred časom sem poizkusil tablico Choceur. Iz radovednosti, pač. Oprostite – katastrofa. Izdelek je tako slab, da se tudi topi ne v ustih. Poizkušaš pač pogoltniti kose zlepljenega sladkorja in sivkasto-rjave mase, ki po okusu definitivno ni kakavova.

Sicer si pa preberite specifikacijo na embalaži. Nič oprijemljivega ni tam. Presenečeni?

Tukaj se dobi taprave Lindt čokolade najceneje. Men so top.

Odgovor na objavo uporabnika
gorenjka je zakon, 11.01.2012 ob 08:40

Meni Lindt nikakor ne potegnejo, se mi zdi, da se mi tisti sprocesirani poc z ne vem koliko dodanih mehčalcev in ojačevalcev okusa svaljka po ustih še ure in ure (malo, pa ne dosti boljše od Milke).
Prisegam na čokolade, ki jih dela Gorenjka, ali pod imenom Gorenjka ali tiste iz serije Mistica (vse so dobre, najrajši imam Mistico z arancini, Mistico z brinom in pehtranom in mlečno Mistico z rezanimi lešniki).

podpis pod tole, še posebej črni in rdeči čokoladni “bomboni”

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close