Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Limonovi polmeseci

Limonovi polmeseci

Sestavine:

Biskvit
12 dkg masla ali margarine
3 jajca
12 dkg sladkorja
12 dkg cokolade v prahu
15 dkg orehov
12 dkg moke
1 žlička pecilnega praska
olje ali moka za pekac

Led:
1/4 kg sladkorja v prahu
4 zlice limoninega soka
1 zlica beljaka

V posodo stresemo mascobo, jajca in sladkor in pricnemo mesati dokler se ne speni. Dodamo se cokolado, orehe in moko, ki smo ji dodali pecilni prasek, ter maso premesamo.
Testo stresemo v pomazan in z moko potresen pekac (jaz uporabljam kar peki papir) in ga razmazeno za prst na debelo. Pecemo v srednje vroci pecici 30 minut.
Se vrocega prelijemo z ledom in ko se strdi narezemo z obodom za krofe lunice.
Led naredimo tako, da vse sestavine stresemo v skodelico in dobro premesamo, da dobi led belo barvo. Jaz dodajam sladkor dokler ni preliv samo še na pol tekoc. (ko ga polijes na biskvit se razlije, vendar je ze na zacetku rahlo bel in ne tece po stranicah kot voda).

Sama delam na osnovne sestavine različne variacije (orehe zamenjam z lešniki ali mandelnji). Dodam limonino lupinico. Zadnjic sem namesto cokolade uporabila kar Benko.

Led lahko naredimo tudi z rumom, vendar da limona malo kislo aromo.

Vcasih sem za izrezovanje uporabljala kozarce, zdaj obod za krofe. Lahko pa narezete poljubne oblike kar z nozem (rombi, kockice).

Jaz sem tiste, zelo okrogla, majhna, v beli bluzi, na začetku 40.

V soboto sem pa pekla pitulice, kot sem videla na srecanju. Bile so skoraj tako dobre kot od Babi (mislim, da srce, ki ga Babi vlozi v pitulice in spomin na njeno prijateljico dasta nek poseben okus njenim).

Lep dan vam zelim

Če narediš rumovo glazure, so to rumove lunice.

Hej,Tajc!Saj sva midve proti koncu srecanja malo poklepetali o navadah malo razvajenih otrok pri studiju…,ni res? Ce se motim,oprosti.

Zdaj pa k pecivu.
Kolikor ust,toliko okusov!Sestrinemu sinu 32 letnemu,so pa tvoji polmeseci bili najbolj vsec. Hvala za recept.Bo dobil za majhno slavje od mene v licni
embalazi.

Ce bi bilo vec pokusevalcev,bi verjetno prav vsako od vas narejenih peciv dobilo

“PRVO NAGRADO”.

Lep pozdrav Babi

Zelo dobro ste si zapomnili. Jaz sem tista, ki ima hči toliko staro, kot je vaš vnuk. In večjo od mene za dobrih 10 cm, kar pa ni težko, ker sem bolj majhna.

Lep dan vam želim

Mateja

kakšno velikost pekača pa potrebujem

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close