LIMONOVI POLMESCI OD TAJČ
Pozdravljene,
sigurno je že katera poskusila narediti limonove polmesce, za katere je recept objavila Tajč. Tudi sama sem poskusila, pa sem dobila zelo suho maso za testo. Pravzaprev je sploh nisem spravila skupaj. Tako suho je bilo, da se je kar drobilo in sem na koncu dodala mleka toliko, da je pač testo teklo in vse skupaj spekla. Peacivo je sicer uspelo in tudi v sekundi izginilo s krožnika, ko sem ga ponudila. Vseeno pa me zanima ali je katera imela podobne težave s tem receptom. Morda boš Tajč ti vedela najbolj povedati kaj je bilo narobe?
Hvala za prijazne odgovore!
Imam popolnoma enak recept doma, le brez lešnikov in tudi meni masa pride precej mehka.
Pika, kakšno si pa maslo uporabila? Ponavadi se maščoba, opsa, vsaj jaz tako prakticiram (morda ni prav), zmehča na sobni temperaturi, če pa se mi mudi, pa jo dam tudi za nekaj sekund v MW.
Lep dan!
Vladka
Mogoče imaš prev in je res bil problem v margarini, ker sem uporabila eno poceni od tuša. Sploh se ni dala razmešati, čeprav ni bila mrzla, je bila sobne temperature. Ampak je vseeno ostala nekako kosmičasta. Sigurno bom limonine polmesce še spekla, ker so nam bili všeč. Bom takrat poskusila z ramo ali čim podobnim pa bom videla kaj se bo zgodilo.
Hvala za dobro idejo!
Forum je zaprt za komentiranje.