LIKERJI
draga hana!
zame je bolje kot rumov lonec prilagam recept za teranov liker:
3 l terana
1,5 kg sladkorja
0.5 l ruma
1 sok limone – precejen
2 vanilijevi palcki.
vse skupaj zmesas v loncu in pustis stati 1 teden. vanilijevo palcko prej razpolovis in postrgas sredico ter skupaj sredico in palcke das v tekocino. veckrat na dan premesaj, da se raztopi…
je resnicno prava pijaca za bogove. zelo pa pase ce polijes ta liker po kepici vanilijevega sladoleda…
lp
nika
To ni toliko liker kot polivka za sladoled.
Visnje(maline,borovnice,japonske nespole, slive- seveda ne skupaj,vsako zase) dam v litrski kozarec.Najprej plast sadja,sladkor in tako do vrha .Kar ostane prostora med plastmi , prelijem z dobrim domacim zganjem , zaprem in dam na hladno.Enkret na dan malo obracam zgoraj -spodaj,da se sladkor bolje topi.Cez 40 dni krasna polivka za sladoled.Tudi sadje ohrani svoj prvotni okus. Meni so svetovali,naj dam na sonce,pa mi je enkrat zavrelo.Potem sem v itlijanski reviji dobila ta recept in to delam vsako leto pac s sadjem,ki dozori. Rumov lonec sem naredila samo enkrat,pa me je razocaral.Bilo je ful mocno in sadje ni imelo nobenega okusa.
Lep pozdrav babi
Hej, Mishika!
Nika 33 je lani napisala recept za teranov liker. Bila sem ga delezna lepo steklenicko, ki sem jo odprla sele nekaj mesecev kasneje in bilo je res zelooo dobro. Poznavalci potrdili. Je tako zadisalo, ko sem steklenicko odmasila:)
Ga pa tu v Istri delajo z refoskom in v sali imenujejo “refoskov teran liker”.
Mislim, da bo enakovredno. Je pa res; dlje casa stoji, boljsi je.
Lep pozdrav tebi, mami, fantu in ociju Babi
Forum je zaprt za komentiranje.