Najdi forum

LIKERJI

ALI IMA KDO KAK DOBER RECEPT ZA LIKERJE NI VAZNO KAKEGA? ALI KAJ PODOBNEGA KOT JE RUMOV LONEC

LP

draga hana!

zame je bolje kot rumov lonec prilagam recept za teranov liker:

3 l terana
1,5 kg sladkorja
0.5 l ruma
1 sok limone – precejen
2 vanilijevi palcki.

vse skupaj zmesas v loncu in pustis stati 1 teden. vanilijevo palcko prej razpolovis in postrgas sredico ter skupaj sredico in palcke das v tekocino. veckrat na dan premesaj, da se raztopi…
je resnicno prava pijaca za bogove. zelo pa pase ce polijes ta liker po kepici vanilijevega sladoleda…

lp
nika

No, tukaj je en recept za čokoladni liker (mmmm – res dober).

Zakuhaš 1l mleka z 1kg sladkorja. Ko zavre in se ves sladkor stopi vmešaš 2 čokoladna pudinga (t.j. prašek iz vrečke). Dodaj 1/2l ruma, v katerem si razmešala 100 g čokolade v prahu. In ti je vsa umetnost.

To ni toliko liker kot polivka za sladoled.
Visnje(maline,borovnice,japonske nespole, slive- seveda ne skupaj,vsako zase) dam v litrski kozarec.Najprej plast sadja,sladkor in tako do vrha .Kar ostane prostora med plastmi , prelijem z dobrim domacim zganjem , zaprem in dam na hladno.Enkret na dan malo obracam zgoraj -spodaj,da se sladkor bolje topi.Cez 40 dni krasna polivka za sladoled.Tudi sadje ohrani svoj prvotni okus. Meni so svetovali,naj dam na sonce,pa mi je enkrat zavrelo.Potem sem v itlijanski reviji dobila ta recept in to delam vsako leto pac s sadjem,ki dozori. Rumov lonec sem naredila samo enkrat,pa me je razocaral.Bilo je ful mocno in sadje ni imelo nobenega okusa.
Lep pozdrav babi

Da ne odpiram čisto nove teme…

A bi lahko uporabila tudi kakšno drugo rdeče vino za pripravo tega likerja? Teran je pri nas cenovno malo neugoden ;), sicer se pa na vina res prav nič ne spoznam… Hvala!

Lp, mishika

Hej, Mishika!

Nika 33 je lani napisala recept za teranov liker. Bila sem ga delezna lepo steklenicko, ki sem jo odprla sele nekaj mesecev kasneje in bilo je res zelooo dobro. Poznavalci potrdili. Je tako zadisalo, ko sem steklenicko odmasila:)

Ga pa tu v Istri delajo z refoskom in v sali imenujejo “refoskov teran liker”.

Mislim, da bo enakovredno. Je pa res; dlje casa stoji, boljsi je.

Lep pozdrav tebi, mami, fantu in ociju Babi

Hvala Babi :)). Ga bom za začetek naredila z rdečim vinom, ki ga imam doma (pri nas spijemo bolj malo vina) – tako bo imel čas, da stoji do božiča.

Lep pozdrav tudi tebi in Bojki :))

mishika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close