Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika lijak za marmelado

lijak za marmelado

stvar je taka, da sem letos vkuhala že res veliko marmelade, ampak ko jo je treba spravit v kozarce, pa obupujem, ker mi gre večkrat mimo 😉 slišala sem, da obstajajo taki lijaki, pa ne vem, kje bi se jih dalo dobiti (ok, videla sem, da so bili v müllerju, ampak 2500 sit). jih ve uporabljate?

Jaz uporabljam lijak, ki je priložen pomivalnemu stroju za vsipanje soli v stroj. Je super, ker ima dva robova in skoraj ni kozarca, na katerega nebi pasal.

Prereži plastenko (najboljša je od fruca, ker ima večjo odprtino) in tisti del z dulcem uporabi za lijak. Po uporabi zavržeš – nič pomivanja 🙂

Na forumu je bilo že rečeno, da so nekateri kupili navadni plastični lijak, raje večji, potem previdno odrežeš spodnji ozki del, tako da ti ostane samo zgornji konus. Zgoraj je zelo širok (kolikor velik lijak pač kupiš, v kmetijskih trgovinah imajo večje), spodaj z višino rezanja sam odločiš, koliko bo širok.

Ideja s steklenico Fruca je tudi dobra, priročna in takojšnja. Četudi umiješ in prihraniš še za naslednjo (seveda letošnjo) marmelado…

Iznajdljiva Tajč :-))
LP Mimi

Hojla punce!

Jaz za polnjenje kozarcev z marmelado uporabljam kar navadno aulo folijo. odtrgam en kos, ga ovijem okoli grla kozarca in napolnim z marmelado, potem ga prestavim na drugega vse dokler niso vsi kozarci polni. Za polnjenje pa uporabljam takšen malo manjšo zajemalko, da naenkrat ne stresam preveč marmelade, socer bi šla polovica res čez rob kozarca.

lep pozdrav vsem

tak lijak si čisto ajnfoh narediš sama. jogurtovemu kozarčku (po možnosti LCA celjskih mlekarn, katerega dno ima majhen premer) odrežeš dno in že dobiš krasen lijak. le zakaj bi obupovala in takoj letala po vseh možnih štacunah, ko pa je rešitev takole pri roki.

uf, punce, HVALA LEPA za krasne ideje. pa je “varno” uporabljat plastiko (fruc, jogurt), se vam nič ne stopi zaradi vročine? jaz vedno takoj še vrelo nalijem, ali ve počakate, da se malo ohladi?

lp, metka

Razne “horuk” plastike so
“po moje”
popolnoma neprimerne za polnjenje vročega/vrelega materiala.
Vredno je
odrezati ali kupiti namenski lijak.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close