Lignji na žaru
Ojla!
Ker sem bolj začetnica v kuhanju, moj dragi pa obožuje lignje na žaru, me zanima če kdo ve kako se pripravijo.Predvsem me zanima s čim se napolnijo in ali se morajo obvezno speči na žaru.Živimo namreč v bloku , pa bi malo čudno zgledalo, če bi zakurila žar na balkonu.A jih lahko spečem tud na pečki oz. toasterju?
Prosim, če mi lahko vsaj malo svetujete!
Lignje lahko pripraviš takole:
Kupi že očiščene, potem jih opereš, jaz jih povegetam, potem pa spečeš v ponvi na malo olivnem olju. Pečeni so, ko je zlato rumena kožica na obeh straneh. Posebej pripraviš tržaško omako, to je česen in peteršilj. s to omako jih poliješ in dober tek. To so lignji na žaru. Če pa želiš polnjene, pa jih napolniš z lovkami, malo riža, kakšen sir, ali pa s čim drugim, kar ti odgovarja in jih spečeš. Lahko narediš frigane, to so: lignje narežeš na kolobarje, posoliš, jih povaljaš v moki in ocvreš na olju. Lahko jih narediš ocvrte. Lignje narežeš na kolobarje, posoliš in daš v moko. Pripravi testo kot za palačinke, s tem da ga soliš in daš še malo piva. V to testo pomočiš pomokane lignje in ocvreš. Pivsko testo mora biti zelo gosto. lahko jih narediš v rižoti… .
pa dober tek.
p.s. če želiš da so lignji mehkejši jih za kakšno uro namoči v mleko.
Riž že prej skuhaš al dente, to pomeni da ne čisto do konca, naj bo še malo trd. Potem daš v ponev malo čebulice, česna, zraven narezane lovke, potem odcejen rižek, posuješ z sirom, lahko kar z parmezanom, vse skupaj malo potenstaš in nadev je tu. Dodaš lahko tudi kaj drugega, lahko samo lovke, lahko tudi pršut, vse tisto kar ti paše. Nafilaj lignje in jih še popeči.
Forum je zaprt za komentiranje.