Najdi forum

LIFFE

Hej!

Si je kdo že ogledal kaj pametnega? Si kdo namerava kaj dobrega ogledati? Včeraj sem si ogledala nemški film Morilska identiteta in je bil kar uredu. Ken Park je pa žal že razprodan.
Če ste kaj zelo dobrega videli ali pa imate za kakšen film občutek, da je zelo dober, napišite.

maja

Eden zelo dobrih filmov je Seabiscuit. Mislim da je po resničnih dogodkih, vendar je film, da bi ga bilo škoda zamuditi.

Bom pogledala mal vsebino. Hvala,

maja

Seabiscuit je zelo lep film. V Nemčiji sem videl tudi Goodbye Lenin, ki je sedaj na LIFFE, simpatičen film. Ogledal sem si pa tudi Oligarha, ki je prav tako zanimiv.

Vceraj sem sla gledat Prikrite skrivnost, francoska zadeva, zanimivo. Veliko golote in seksa :), ampak dober film.

Za danes se izbiram med Legendo o jezdecu kitov, Carandirujem in Vse za ljubezen.

Drugace pa … super, da je toliko filmov, ampak nemogoce videti vse (skoda;). Pogresam pa en film, v originalu ima naslov Rivers and Tides. Ful ful ful lep.

gledala sem kar nekaj filmovv, najboljša do zdaj sta bila Junak in Ljubimec (ful dobr, kinodvorana pa prazna, ok res je bila pozna pozna ura), čakajo pa me še:
Zgodbe iz kuhinje,
Zadnje življenje na svetu,
Glasba za poroke in pogrebe,
Ob 5h popoldne,
Zgubljeno s prevodom,
Strahospoštovanje,
Osama,
Majhne zgodbe

ima kdo kakšno kritiko za te filme?

Hej m: nimam kritike za tvoje se-za-vidit filme, ker si jih se nisem ogledal, nameravam pa jit gledat kot ti ‘Zgoodbe iz kuhinje’ in ‘Izgubljeni v prevodu’.

Najslajsi filmi do sedaj so mi bili ‘Pod njenim oknom’, ‘Pesem za malega razcapanca’ in ‘Wilbour se hoce ubit’. ‘Dogville’ je bil pravo pravcato razocaranje, ponizevalen in predolg.

Pomojem bo Zgubljen v prevodu eden boljsih!

😉

o ja, pod njenim oknom je prvi izmed slovenskih filmov, ki je ZARES super.
tudi jaz mislim, da bo Zgubljen v prevodu eden najboljših, mi je pa S strahospoštovanjem tudi sumljiv.
slišala sem veliko kritik na ta festival, da je zdaj obisk “IN” in da moraš biti tam, ker je tako popularno gledati art filme, jaz pa nimam takega občutka… pred leti sem imela enak občutek kot sedaj. me pa veseli, da si filme ogleduje ogomno mladih – mladih v dobesednem smislu- tam okoli 20-24 let. zdi se mi, da je bil včasih bolj “starejši” naval. no, sicer pa sem tudi jaz še bolj pri zelenih. lep večer

Jaz grem danes gledati Elephanta, prej sem pogledala pa še Ljubimca. Ruski humor v slednjem mi je bil precej všeč. Na žalost letos nimam preveč časa, zato si bom jutri ogledala le še Lost in Translation, na nekatere filme pa računam še kasneje, ko jih bodo odkupili. Nekaj jih imam pa tudi na divxih, npr. Dogville in Ken Park. Ponavadi že vnaprej predvidevam, na kaj bo največji naval.

Aja, prej omenjeni Seabiscuit pa nekako sploh ne paše pod Liffe. (?)

Se mi je zdelo :)) Je pa vseeno lep film.

Videla sem se Carandiru (malo me je spomnil na Zvenenje v glavi) in vceraj se Dirty Pretty Things (Umazane podrobnosti ali nekaj takega). Obadva zelo kul. Mogoce jutri pade se kaksen, potem je pa pocasi ze konec.

Meni je bil full všeč BYE,BYE LENIN! Odličen scenarij in dobri igralci. Je bil pa tudi edini film s tega festivala, ki se ga šla gledat, tko da ga ne morem primerjat z drugimi. Je bil pa najboljši film, kar sem jih kdajkoli videla!

zgodbe iz kuhinje in junak sta moja zmagovalca

V bistvu je naslov Good Bye, Lenin!

… in zmagovalni film: Vrnitev. Lep film, po svoje tipičen ruski art film, ki dosega napetost s svojo statičnostjo, odlična kamera, zanimiv preobrat. Film, ki me je na začetku pustil navidezno ravnodušnega, sedaj pa iz podzavesti prodira s svojo zgodbo in sporočilom.

New Report

Close