Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Ličila-seznam kaj kupiti

Ličila-seznam kaj kupiti

Ne morem spati in berem malo stare teme, pa sem naletela na eno o ličenju . Ugotovila sem,da se sploh ne znam ličit oz. ,da sploh nevem kaj se uporablja . Sama uporabljam samo maksaro in tekoči puder,. Od vas bi rada kakšen nasvet, kaj naj kupim,katera znamka ima dobra ličila ( kakšna bolj poceni ) in kako naj se naličim . Oziroma kako naj nanesem vse pudre po vrsti . In na podlagi česa naj izbiram odtenek pudra in kako . Imam rjave oči in srednje dolge rjave lase .

Hvala za nasvete in pomoč !!!

Jaz imam poleg maskare in pudra v kremi še eno šminko in “šminko” za nad oči.

Vse skupaj uporabim mogoče 1x na 14 dni. Sem tudi v fazi iskanja kvalitetnega ličila, tudi, če je mal dražje. V trgovini sploh ne vem, kaj je kaj

dobra, cenovno konkurenčna ličila so IsaDora

Jaz sem zelo zadovoljna z Everyday Minerals, ki so naravna.

‘Kako nanesti vse pudre po vrsti’:)) saj sta samo dva, vsaj pri običajnem ličenju. Daš pač tekočega spodaj, čez pa puder v prahu ali v kamnu. Jaz sicer puder v kamnu uporabljam samo za nanašanje za čez dan, ko se začnem svetit in ker imam mastno kožo, da malo ‘popivnam’.

Ni posebnega kompliciranja pri ličenju – na umit obraz naneseš tekoči puder, jaz ga dam tudi po vekah, dobro razmažeš, nato na veke naneseš kako senco – tu pa pač preizkušaj, kaj ti paše. Zeleno-rjavi toni, tudi kaka rožnata ali marelična, za rjave oči. Naneseš s čopičem za senčila za veke, jaz grem pa nato vedno še s prstom čez, da se linije zabiršejo in da ni preveč barve gor.
Nato maskaro in to je to.

Lahko dodaš še senčilo za lica, jaz osebno tega ne uporabljam, nato pa, če želiš, še puder v prahu čez. Voila.

Ni nek kunšt, no. Samo malo eksperimentiraj, za sence na vekah si lahko kupiš od essence, ker so ful poceni pa fajn.

Za puder je pa že bolje dati malo več, sploh če nisi ravno mlada smrklja. Če pa nimaš denarja, bo pa tudi kak od teh rednih ‘komercialnih linij’ čisto ok (kak max factor, l’oreal…). Jaz imam puder od Guerlin in od Christiana Diorja in ne grem več na one ‘navadne’ pa čeprav tudi sama nimam ful denarja. Samo pri svojih 30 + si bom pač na vsake toliko kupila orng puder, saj potem nekaj časa traja. In občutek je vsaj zame krasen, ko si ga nanesem gor.

da dopolnim…
pod puder seveda obvezno namažeš kremo…
po pudru lahko uporabiš korektor, zlasti za okrog oči…

rdečilo za lica se uporabi po nanašanju pudra v kamnu in ne pred…

če imaš svetle obrvi, zelo pomaga tudi svinčnik ali posebno ličilo za obrvi, res spremeni obraz…

glede ustrezne barve za veke boš morala malo eksperimentirati, da boš videla, kaj ti najbolj pristoji…

šminke za ustnice: poglej ponudbo v drogerijah, tukaj res lahko dobiš veliko za malo denarja, šmink bi morala imeti vsaj 5, da ne boš ves čas v istih barvah…

morda bi šla na kakšen tečaj ličenja, se kar dosti naučiš, ali pa pojdi kdaj na brezplačno ličenje, ki ga ponujajo posamezne drogerije in dobro opazuj, kaj in kako ti nanašajo na obraz…

pa ne pozabi uživati zraven:-))))) ne sekiraj se, če ti od začetka ne bo uspevalo, kakor boš želela…vaja dela mojstra!

Srečno!

Ni nujno, da pod puder namažeš kremo, če si kdaj brala teme tule gor, ženske zelo različno skrbijo za svoj obraz, ene imajo kreme, ene ne.

Tudi ni res, da se mora rdečilo za lica nujno nanašati po pudru v prahu. Lahko že, če tebi paše, zame to tudi slučajno ni, ker s pudrom v prahu prekrijem zadevo malo in ne zgleda tako vpijoče.

Ni treba vsiljevati svojega enega in edinega prav vsem ostalim. In pravila za ličenje so dejansko zelo ohlapna ter individualna.

Krema pod puder ni potrebna, zadostuje kvaliteten tonik z vlažlci in antioksidanti, seveda če ima puder kvalitetno UV zaščito.
Odtenek pudra izbereš glede na svoj podton kože (rumen, nevtralen, roza, oliven….). Z otenkom pudra lahko totalno kiksneš, pa ne ve smislu pretemen/presvetel, ampak da na rozast ton kože nanašaš puder za rumen podton in obratno.

Obrvi si ji treba najprej uredit, da obraz dobi obliko, šele potem poudarjat s svinčnikom.

Ličenje oči tudi zavisi od same oblike oči.

Prav tako ličenje z rdečilom/blush – odvisno od oblike obraza, ličnih kosti.
Obraz je lahko okrogel, ovalen, trikoten, kvadraten, srčast. Za vsak tip obraza je jasno nanos blusha drugačen.

Prav tako je z izbiro barv/ tipov šmink. Glede na ostali make-up, obliko ustnic, velikost….ter spet kožni podton.

Na spletu je dosti člankov na to temo, pa tudi knjige obstajajo.

Jaz bi na tvojem mestu šla na tečaj oziroma na privat ličenje (poklicala bi kakšno vizažistko).
Pol boš pa že znala. Toliko, da ti nekdo pove zakonitosti za tvoj obraz.

Imam pa dvajset let in me ni noben naučil kako to gre .
Obrvi imam zelo svetle, kožo tudi kar mastno,..mozoljev ni kej dosti. Uporabljam pa vsako jutro kremo,ki če ne se mi začne lupit koža..

Hvala vam 🙂

sama uporabljam samo maskaro (loreal), šminko in čisto naravno kremo, ki mi jo zmeša ena ženička. kožo imam ko bejbi fejs (brez gub, razen smejalnih), čeprou sem že tam na 4 pr letih.
enkrat samkrat sem probala puder in ni varjante, da ga še kdaj uporabm. me nihče ne bo prepriču, da so pudri postal koži prijazni. ampak, kokr kdo, če vam ugaja, tud prou.
mi je pa osebno grozn, ko opažam ženske, ko si pozabjo pudre razmazat, pa so mal šekaste, pa majo tko do roba obraza vidn pudr, pol velko obrobo, pol pa bel vrat al ga majo pa še na vratu, pa pozabjo ovratnike skrit haha.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close