ličenje
Lep pozdrav,
imam par vprašanj glede ličenja. Najprej me zanima, če uporabiš tekoči puder za podlago ali mora biti ta svetlejši ali temnejši? Ko nanašaš korektor,ali se nanese nad ali pod tekočim pudrom, imam tudi podočnjake in me zanima ali mora biti korektor svetlejši ali temnejši? Če nad tekočim pudrom uporabiš še puder v prahu ali mora biti ta temnejši od tekočega?
Imam črne lase, temno rjave oči in svetlo polt. Prosila bi, če mi lahko poveste katero senčilo bi mi pristajalo in katera šminka za ustnice. Hvala lepa za odgovore!
Lep pozdrav!
Pri izboru barvnega odtenka tekoče podlage se osredotočite na barvo obraza in vratu. Barvni odtenek tekoče podlage naj bo podoben tenu kože.
Barvni odtenek pudra vedno testirajte ( preden se odločite za nakup ) na prehodu med brado in vratom. Barvni odtenek tekoče podlage vedno testirajte pri dnevni svetlobi in ne pri neonski svetlobi!!! S pudrom le “osvežimo” ten kože, skrijemo nepravilnosti, nikakor pa s pudrom ne spreminjamo barvne osnove kože. Zelo neprimerno je barvno odstopanje tena na vratu in na obrazu.
Načeloma se pri profesionalnem make-upu korektor nanaša pod tekočo podlago.
Vendar vam svetujem, da korektor nanesete čez tekočo podlago. Okrog oči nanesite nekoliko svetlejši odtenek korektorja. Odtenek naj bo nianso svetlejši.
Svetla barva optično zakrije temne kolobarje, osveži in odpre oko. Prav tako velja tudi za senčila za oči.
Glede pudra vprahu pa vam svetujem, da izberete prosojni, brezbarvni puder v prahu ali kamnu. Imenuje se translucent ali pa transparent. Ta puder le fiksira tekočo podlago, ne spreminja pa barvne osnove.
Lp Nada
Forum je zaprt za komentiranje.