ličenje za oder oz nastope
Pozdravljeni,
ukvarjam se s skupinskim plesom. V teh časih odkar skupaj s skupino tekmujemo na državnih prvestvih in nastopamo sem pri puncah predvsem na začetku zasledila le eno: da se večina ne maže in da ne uporabljajo pudrov . No sedaj so si vse nabavile svoje pudre ki jih uporabljajo, ene uporabljajo samo v prahu , druge samo tekoče, tretje pa so nekje kombinacija tega. Krem kot zaščita kože pred make upom ponavadi ne uporabijo.
Problem nastane pri oblikovanju senc, ker imajo tako različne podlage se senčilo ne prime na vseh enako in ga ne moreš lepo nanesti. AMpak mene predvsem zanima kje bi dobila kakšne tehnike senčenja. Zenkrat sem sama sprobala različne zadeve na sebi tako da sem nekako dobila občutek kako naj kaj nanesem. Ponavadi jim povem da se naj nasečijo od notr proti ven kar pomeni začeti pri očesu s svetlejšo barvo nadaljuje s temnejšo ki je pravilno izbrana seveda. Kakšen je še način oz. smer nanašanja senčil? Ali obstaja kakšna knjiga s prikazom tehnike da se sama naučim tehnik? Vse se senčimo z istimi barvami.
Ali je pri vseh barvah senčila potrebna črna barvica na zgornji veki, glede na to da se ponavadi tekmuje v športnih dvoranah na parketu in je publika in sodniki dokaj blizu in želiš doseči nek izgled. K temu kar predstavljaš paše tudi makeup(če je točka žalostna ne boš uporabil veselih barv).
hvala
Pozdravljena Barbi,
ja ličenje skupine za oderski oz. plesni nastop je za začetnico kar zahteven projekt. Saj ne, da ga ne bi zmogla, ampak je že tako da je treba imeti kar nekaj “kilometrine” če hočeš druge naličiti in pripraviti za nastope, kjer je make up zelo pomemben. Vem namreč, da mora biti zelo utrjen, ker se pri plesu verjetno spotite, mora biti izrazit, da je viden in efekten, potem pa še barvno usklajen. To kako bi senčila nanašala ni tako bistvenega pomena, pomembno je da je make up lep. Ni pravila da se sence nanašajo od zunaj na znotraj, od znotraj navzven, od zgoraj navzdol ali kakor koli že. Važno je da zadeneš dobra razmerja in lepo uskladiš barve. Črna obroba ni nikoli obvezna, po želji. Predlagam tudi trening iz ličenja, da bo tudi to OK. Če bo z vami kakšna profi še boljše, bo šlo hitreje.
Priporočam pa, da se pod kakršen koli puder nanaša krema.
Pa veliko uspeha želim!
Jadranka
Forum je zaprt za komentiranje.