Ličenje mi dela preglavice!
Pozdrav!
Imam probleme z ličenjem in sicer enostavno se ne znam naličiti. Koža se mi še vseeno sveti, v gubicah se nabira puder, nepravilnosti se ne prekrijejo,…
Naj povem, da uporabljam vlažilno kremo Avon Moisture 24, puder Max Factor Colour adapt (št. 75), puder v kamnu, tekoči korektor Jade, senčke Dior,…
Imam bolj nečisto kožo (ogrčki in sem in tja tudi kakšni mozolji, brazgotinice). Koža se mi sveti v predelu T, četudi večkrat na dan nanesem puder v kamnu. Imam tudi malo podočnjakov. Aja, stara pa sem 25 let.
Najprej nanesem vlažilno kremo in počakam nekaj časa, da se vpije, nato nanesem korektor, nato tekoči puder, zatem puder v kamnu, senčke, …
Kljub temu se mi zdi, da je koža videti brez ”pravega sijaja”. Končni efekt ne izgleda tako kot bi si želela. Ko pa vidim ostale punce, ki hodijo naokrog lepo naličene in sveže me kar stisne pri srcu. Tudi jaz bi rada enkrat tako izgledala.
Mi lahko kako pomagate in svetujete?
p.s.: kaj pravite na puder glede na mojo kožo? Enkrat ste mi že svetovali puder od Max Factorja Lasting performance, pa s prodajalko nikakor nisva našli pravega odtenka zame zato sem vzela C.a. Mi svetujete kakšnega drugega ali je Colour adapt ok?
Hvala vam že vnaprej.
zavesca
Pozdravljeni,
problem, ki ga navajate ni niti tako nerešljiv, moram pa rečt, da kar zelo pogost.
Mogoče bi začeli pri začetku in to je čiščenje kože. Mnogokrat se pojavi vprašanje: kaj pa ima čiščenje z make upom? Čiščenje je namreč prvi korak za lep ten. Ker omenjate, da je koža bolj nečista in v T coni celo mastna je čiščenje še bolj pomembno. Torej kot prvo si omisklite dobnro čistilo, ki je namenjeno mešanemu tipu kože, ibičajno je to kak gel. Če uporabljate Avon boste verjetno pri njih našli kaj, sicer pa poiščite v drogeriji tak izdelek (Clarifying cleansing gel od Matisa je prav primern za vas).
Ko je čiščenje oravljeno (zjutraj in zvečer), Uporabite kremico (če vam ustreza že uporabljena, sicer jo zamenjajte).
Potem je na vrsti make up: CA puder je kar v redu, sicer vsebuje nekaj malega olij, vendar je pomembna tehnika nanašanja. Dobro bi bilo, če ga nanesete z gobico, ker se tako ne bo zgodilo, da ga vmasirate. Nanos mora biti hiter in nežen, ne predolgo drgnit kože, ker s tem izničite prikrivnost pudra. Nato sledijo korektorji, puder v prahu ali kamnu itd. Čez dan bo mogoče potrebna kakšna korektura z kamnom, načelno pa bo polt lepa.
Bodite dosledni z čiščenjem kože, ker lepa koža se začne z čiščenjem. Morda boste morali vztrajati nekaj dni, vendar se bo izplačalo.
Veliko veselja z nego vam želim in predvsem čisto in lepo polt.
Jadranka
Najprej se vam najlepše zahvaljujem za odgovor.
Naj povem, da si kožo redno čistim vsak dan, zjutraj in zvečer ampak kaj vem…očitno hormoni delajo svoje 😉
Rada pa bi vas še nekaj vprašala. Glede na to, da se bližajo vroči dnevi, me zanima s čim naj se zdaj sploh namažem? Tekoči puder najbrž ne bo uredu ali pač? Pri parih postih sem prebrala nekaj od Teraccote zdaj pa ne vem, če bi bilo to primerno tudi za mojo kožo. Je morda bolje samo puder v prahu ali kamnu, morda transparentni puder v prahu… resnično se ne spoznam na te stvari. Rada pa bi, da bi moja koža vsaj kolikor toliko dobro izgledala, to mislim, da bi se vsaj malo prekrile tiste zoprne nepravilnosti in da bi imela koža lep ten.
Še enkrat hvala in lep dan vam želim.
zavesca
Horomonske motnje bodo sčasoma minile…
V vročih poletnih mesecih vam res ni treba uporabljati pudra, vsaj ne veliko in si lahko omislite morda puder v kamnu. Creme puff puder je tak, da ga lahko nanašate direktno na vlažilno kremo. Seveda lahko uporabite tudi Terracoto, to je zelo “fajn” zadeva, ker da videz rahle porjavelosti. Morate pa biti previdni, da je ne nanesete preveč, ker bi tako dosegli nasproten učinek in bi bil obraz preveč rjav. Za začetek uporabite Terracoto za senčenje ličnic, ko pa bo obraz že rahlo zagorel, pa lahko nanašate to stvar na velik del obraza in dekolteja.
LP
Jadranka
Zivjo,
nocem delati slabe reklame, vendar Max factorjev puder Colour Adapt ni primeren..oz. ne izgleda dobro na kozi, ki se masti.
Poizkusi raje z Revlonovim Colorstay-om ali pa Isadorinimi Stay mat-om.
Obstojnost in prekrivnost obeh je boljsa…spadata pa nekako v enak cenovni razred.
ps-tudi puder v kamnu je morda primernje zamenjati s pudrom v prahu (lazje in enakomernejse nanasanje), puder v kamnu pa uporabljaj samo za dodatno matiranje cez dan ali pa kozo enostavno samo popivnaj s papirnatim robckom.
Srecno!
zavesca napisal:
> Pozdrav!
>
> Imam probleme z ličenjem in sicer enostavno se ne znam
> naličiti. Koža se mi še vseeno sveti, v gubicah se nabira
> puder, nepravilnosti se ne prekrijejo,…
> Naj povem, da uporabljam vlažilno kremo Avon Moisture 24, puder
> Max Factor Colour adapt (št. 75), puder v kamnu, tekoči
> korektor Jade, senčke Dior,…
> Imam bolj nečisto kožo (ogrčki in sem in tja tudi kakšni
> mozolji, brazgotinice). Koža se mi sveti v predelu T, četudi
> večkrat na dan nanesem puder v kamnu. Imam tudi malo
> podočnjakov. Aja, stara pa sem 25 let.
>
> Najprej nanesem vlažilno kremo in počakam nekaj časa, da se
> vpije, nato nanesem korektor, nato tekoči puder, zatem puder v
> kamnu, senčke, …
> Kljub temu se mi zdi, da je koža videti brez ”pravega
> sijaja”. Končni efekt ne izgleda tako kot bi si želela. Ko pa
> vidim ostale punce, ki hodijo naokrog lepo naličene in sveže me
> kar stisne pri srcu. Tudi jaz bi rada enkrat tako izgledala.
> Mi lahko kako pomagate in svetujete?
>
> p.s.: kaj pravite na puder glede na mojo kožo? Enkrat ste mi že
> svetovali puder od Max Factorja Lasting performance, pa s
> prodajalko nikakor nisva našli pravega odtenka zame zato sem
> vzela C.a. Mi svetujete kakšnega drugega ali je Colour adapt
> ok?
>
>
> Hvala vam že vnaprej.
>
> zavesca