Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ležišče (jogi)

Ležišče (jogi)

Rabim novo ležišče. Na trgu je kup različnih materialov. Rad bi nekaj ne predragega, ampak optimalnega zame. Trdota ni problem, to bom že izbral glede na svoj občutek. Zanima me življenjska doba različnih materialov in tudi zračnost. Všeč mi je recimo občutek na ležišču iz pene, ampak baje ni zračen, kar pomeni, da se telo pregreva (se pogosteje potimo). Latex mi je všeč, ker je obstojen in se dobro prilagaja telesu, ampak ne vem, kako je z zračnostjo. Sicer zdaj uporabljam latex (star 10 let) in sem zadovoljen. Ampak potrebujem novo ležišče že zaradi nove postelje. Potem se preskusil tudi ležišča z zračnimi žepki (vzmeti), kjer je na vrhu in spodaj spet pena. Kako je tam z zračnostjo in ostalim? Izkušnje prosim… 🙂
Moderatorju dovoljujem, da zbriše vse, kar se ne bo držalo teme (vsaj dokler ne rešimo osnovnih vprašanj), potem pa lahko zbezjla po svoje. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Moraš pazit, Dormeo recimo uporablja umetnega (neka umetna vlakna), ki ne diha in se pogosto naredi kaka plesen spodaj (nisem bila edina, ki je Dormeo vrgla proč zaradi tega), odkar imam FullPointov jogi (kokosova vlakna, naravni lateks) ni problema, pa še dovolj trd je.Vseeno se prilega telesu, ni tak kot bi spal na deski. Ko preoblačim posteljnino, se orenk namučim, da dvignem zavihke, ker je težek, medtem ko ta od Dormeo lahek kot perje. Je pa 2x dražji od Dormea. Moja sestra ima Dormeo pa en sodelavec, tista trdota, ki jo imajo oni (neko spominsko peno), je zame premehka.

Moreš ga pa obačsno malo prezračit, mislim da vsak jogi.

Evo, na Full-Pointovi strani tole piše

Moja mama ima Full-Pointov jogi že več kot 10 let.

No pa še nekaj z mona o njem 😉
http://med.over.net/forum5/read.php?179,4865722

Jaz imam Dormeo, vendar le kakšne tri leta.
Meni zaenkrat ustreza. Seveda pa mora biti pod sestavljen iz letvic in ne iz desk, da lahko s spodnje strani jogi diha.

Govoriš o podlogi. No, pri francoskem ležišču imaš redko letvice. Da ne omenjam, da je splesnilo po 1 letu uporabe. Mogoče zato ker sva se dva potila na njej 😉 Jaz imam FullPointovega na deski pa nič ne gnije 🙂

Aha, torej moram pazit tud na lateks, ki je naraven ali umeten. Me zanima kakšna je razlika v ceni. Ne grem čez 500€ za dimenzijo 140cm. Postelja pa ima letveno dno.
Ne vem, za kaj vse se kokos uporablja, ampak pri ležiščih, ki sem ji jaz gledal, ga uporabljajo za uravnavanje trdote. Debeljša kot je plast, trše je ležišče. Plast je pa od 1cm naprej. Zanima me še kaka izkušnja za ležišča iz žepkastih ležišč in pene na vrhu. Ta mi je bil všeč, ampak spet ne vem, koliko tista pena (3-5 cm) na vrhu zapira pretok zraka.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Fijakarsko ležišče priporočam.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Že več let imam jogi kupljen v Hoferju za 60€, nobenih težav, udoben, spim kot angelček.

Govoriš o podlogi. No, pri francoskem ležišču imaš redko letvice. Da ne omenjam, da je splesnilo po 1 letu uporabe. Mogoče zato ker sva se dva potila na njej 😉 Jaz imam FullPointovega na deski pa nič ne gnije :)[/quote]
Ja, govorim o podlogi.
Na podlogi iz desk sčasoma splesni vsako ležišče.
Jaz sem deske vrgel ven in kupil letveno dno.

Moje še ni 🙂 In mamino po 10 letih tudi ne. Kot rečeno, je treba jogi tudi zračit, vsaj takrat ko ga preoblečeš. Imam pa v bližnji prihodnosti kupit letvice, ne vem pa kje s eto kupi.

No, zračenje je meni rahlo zoprna stvar. Če lahko, potem tega ne bi. 🙂

Treba je bit spočit, da imaš lahko 24/7 odprte oči na MON-u.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Hmmm….

Natural latex foam is processed hevea milk (rubber tree sap). It’s rare to find 100% natural latex in brand name mattresses since it’s expensive and durable, lasting 15+ years. They usually only include 1 – 2 inches of 100% natural latex on top just to promote its natural qualities and the rest is the cheap stuff. Be suspicious when companies don’t mention the percentage of natural content in their latex.

Keep in mind that it’s just not feasible for any mattress under $1500 to be made entirely of 100% natural latex due to the costs.

Kje si to pobral?

Svetujem ti da malo poguglaš, pokličeš, vprašaš, da si skratka zoprn kupec, ki ga ne morejo na finto vreč 🙂

Mislim, da je FP okoli 700, ne vem pa, če za enojno ali dvojno. Ti iščeš enojno ležišče?

Pobral na eni strani, kjer so bile primerjave (poguglal torej) in zdi se povsem razumljivo. Iščem enojno, ni pa nujno, ampak gotovo bo ceneje 1x 140cm, kot 2x 70cm. Me pa ne moti, če je enojno.
S prodajalci je pa tako, da so včasih zelo pristranski in ti lahko priporočajo nekaj, samo zato, da lažje prodajo. Sicer so tudi članki lahko manipulacija. Saj tečen sem bil, ampak zanimajo me še izkušnje nekoga, ki od tega nima profita. Taka mnenja največ štejejo. Resnico pa itak vsak po svoje potegne iz vseh informacij.

No, pri francoskem ležišču imaš redko letvice. Da ne omenjam, da je splesnilo po 1 letu uporabe. Mogoče zato ker sva se dva potila na njej ;)[/quote]
A sta na njej prebolevala gripo in vročine 😉 ?

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Poceni jogiji iz pene najverjetneje ne ustrezajo standardom o hitrosti gorenja (seveda v Sloveniji tega nihče ne kontrolira, razen zdravstveniki pri igračah), pa tudi kakšne sestavine, ki izhajajo iz pene – se vdihujejo v smeri karcinoma na pljučih. Tako da poceni roba iz Hoferja in podobnih kramarjev, HVALA LEPA!

Ne ne, poceni robe iz Hoferja gotovo ne nameravam kupit. A imajo v Hoferju tud ležišča? 🙂 Mislim, da bo latex od Hitexa in sicer Latex Variant model.

Pa eni res dajete po 500€ za jogi?
Včasih pa pol toliko niso komplicirali pa so bili še bolj zdravi.
Marko, raje kupi širši jogi, če se kdaj najde kakšna partnerka :), da ne bo treba menjat jogija :).

Prostovoljka, kdo pa pravi, da kupujem jogi za eno osebo? To je dolgoročna naložba, zato malo več. Sem bil že do sedaj na lateksu za podobno ceno in zadovoljen. Ta je še malo bolj dodelan. Gre se za zdravje. Ne verjamem v poceni ležišča. V bistvu je tale še poceni. Sem gledal cene pri Meblu in se cene pri 500 šele začnejo, vse do 2000€ in to za širino 90 cm.

Katerega potem gledaš?

Tisto glede prezračevanja nisem mislila tak strogo, saj valjda dvigneš jogi ko ga preoblačiš? Pa verjetno odejo tudi odgrneš, ko vstaneš zjutraj? Saj veš, ponoči izločimo tudi do 2 litra tekočine, znoja, nekam mora izpuhtet.

Še vedno ne vem, kje kupite letvice, in to kvalitetne.

140 cm za dve osebi? Jaz raje na komot spim, torej hočem vsaj 90 cm. Sploh pa mi je bližja varianta 2×90 kot enkrat 180. Širok jogi v enem kosu mi ni bil nikoli všeč.
Sicer pa ne pašem v to temo, eni nimamo toliko plače kot eni dajete za jogije.
Moja stara mama je doživela 95 let na modrocih, če veš kaj je to. Nekaj zelo poceni.

Saj vzameš na obroke. Tudi mi2 sva s partnerjem spala na 140cm, verjemi, je še več kot dovolj. Tudi, kadar sta skregana 😉

A obrokov pa ni treba plačat?
Meni 140 za dva ni dovolj. TUdi jogi 180 mi ni ok, dosti boljši mi je 2×90.
Če bi bila pa skregana pa tudi 2×90 ni ok, potem mora biti pa zid vmes 🙂

Verjetnon je lažje plačat vsak mesec 20 ali 30 več kot v enem kosu 600?

Krivokljun, vidim, da ne spadam v vaš finančni razred. Zato ne vem o kakih jogijih govorite. Jaz bolj taka nevedna in preprosta delavka.
Veš skupna vsota je potem še vedno 600€ pa daš naenkrat ali večkrat. Tisti, ki prakticira obročno plačevanje, tako kupi tudi pralni stroj, pohištvo in vse ostalo. Torej se mu tudi teh obrokov po 20, 30€ nabere.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close