Najdi forum

Zanima me kako je z vetrom na Lezbosu, ali tudi tam tako piha in je valovito morje, kot na nekaterih drugih otokih ali ne. Odločamo se za kraj Efaoundu, seveda pa bi bile tudi splošne info o otoku še kako dobrodošle.

Jaz sem bila junija, ki je bolj hladen. Veter mi ni ostal v spominu, res pa je, da je tam morje precej hladno, a zato tudi res kristalno čisto.

Sezona za iti na Lezbos je avgust, junija (že proti koncu) se skoraj ni dalo kopat. Prve junijske dni so bile noči zelo hladne, sem spala v štumfih in zavita v deko. Potem se je sicer ogrelo, a morje je bilo hladno.
A res, res lepo.

Da bi močno pihalo se pa ne spomnim…

Mene pa zanima kje je Efaondu?
Nekako se mi dozdeva, da kaj dosti informacij o tem kraju ne boš zbrala…

ivje, hvala za odgovor.

Mi je zgleda ponagajal tipkarski škrat, kraj se imenuje Eftalou in se nahaja poleg kraja Molyuos na severu otoka.

Ne v Eftalou vam ne bo kaj preveč pihalo – bolj vetroven je zahoden del otoka, tam kjer je okameneli gozd. Tu okrog Molyvosa ne piha neznosno, v Efalouu boste imeli tudi blizu njihove “toplice”. Voda je junija res še kar hladna (okoli 20c) ampak tam so topli izviri. Molyvosova plaža je pa v zalivu tako da ni kaj preveč valov. Bolj valovit je zahodni del, ampak tja boste šli bolj na izlet.

Hojla,

Molyvos je izjemno lep, tudi za zvečer malo pohajat (ampak res amlo, ker ni velik). Drugače je cel Lesvos še precej avtentičen, hrana je super kamorkoli greš (posebej priporočam restavracijo Christos v Petri – mesto zraven Molyvosa – midva sva jedla ful pa nikoli dala več kot 35 EUR s pijačo vred).
Ima pa Lesvos (vsaj zame) en velik minus – da kamorkoli prideš se ful voziš. Recimo iz Molyvosa na kontra konec otoka in nazaj je 4 ure vožnje. Midva sva pač želela vsak dan kam drugam (ker pri najinem hotelu ni bilo ravno plaže – to moraš biti zelo pozorna) in sem mela na koncu že povhn kufer vožnje. Najdla sva sicer super plaže, ampak se mi ni dalo več 2 uri v eno smer vozit. Problem je v tem, da so ful vijugaste ceste.
Moje skromno mnenje pač.

Hvala vam za hitre in izčrpne odgovore, smo se že odločili, gremo na Lesbos 🙂

Prosim ali je bil gdo v hotelu VIVAMARE na lezbosu in kako je bilo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close