Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Lezbos – AP Panselinos

Lezbos – AP Panselinos

Pravkar smo se vrnili. Tam smo letovali z Intelekto. Če koga kaj zanima, vam rad posredujem informacije.

Glede na to, da imamo namen tja okrog 15. julija je zelo dobrodošla vsakršna informacija. Koliko je do plaže, prehrana. Tja se odpravljamo z 1,5letnim malčkom.
Hvala

Dejan, zanima me kje so plaže kjer je tudi kaj sence? Kakšne so možnosti najeti sobo brez predhodne rezervacije, kje je kaj življenja? Koliko pride najem avtomobila, skuterja? V katerem mestu bi se nastanil, če bi potoval še enkrat?

LP

Meni osebno se je zdela izbira dobra, če seveda primerjam ceno in kvaliteto. Kot rečeno smo bili tam z Intelekto, zato o rezervacijah ne vem nič, je bilo pa še vse kar prijetno prazno. Najem avtomobila v skupini B s klimatsko napravo pri podjetju Avis (Smart 4) znese 208 € za 5 dni, verjetno pa obstajajo cenejši. Skuterji so poceni, sam se ga najel samo za en dan za 13 € (Typhoon), cene tedenskega najema pa se ne spomnim. Na splošno so bile cene zelo prijazne. 4-članska družina se naje v taverni za cca 30 €, točeni mali Mythos 1,6 €….
Prvi vtis otoka mi ni bil najbolj všeč, okolica letališča je precej neurejena in si sprva nekoliko v dvomih. Potem pa ti otok priraste k srcu, vse je precej mirno, narava pa je nasploh čudovita. Antičnih ostankov tu ne boste našli, je pa precej samostanov in dva srednjeveška gradova – eden od njih je v Molivosu, ki je zelo lepo mestece. Nasploh je sever otoka najboljša izbira. Ker je bilo zelooo vroče (40C) smo nekoliko manj raziskovali. Znamenitega gozda si nismo ogledali, smo pa preizkusili nekaj plaž, šli na izlet z oslički in obiskali Skalo Sykaminos…(nekaj takega) – idilično vasico na severu, do katere vodi zelo atraktivna pot. Plaži Petra in Anaksos sta klasični peščeni plaži z senčniki in ležalniki (7€ – v ceni so dve pijači), najlepša je Skala Eresus, do katere pa je že kar nekaj vožnje. Bili smo tudi v vasici v velikem zalivu (ne spomnim se imena), ki ima prav tako peščeno plažo, le da je morje nekoliko bolj umazano (naravna umazanija – trava in mivka).
Glede Panselinosa pa tudi vse najboljše. Kompleks je zelo lepo urejen. Zajtrk je samopostrežen in s precej dobro izbiro (pečena jajca, nekaj klobas, marmelada, maslo, kosmiči, grški jogurt, kompot). Bazen je odlična rešitev za tiste najbolj vroče urice in ko otroci težijo s kopanjem. Ima celo skakalno desko in globino 3m, poleg plitvejšega dela in otroškega bazenčka. Osebje je zelo prijazno, še posebej tisti ki delajo v baru ob bazenu. Nudijo tudi najem sefa, internet in simpatičen mini market, ki sicer ni ravno bogato založen. Slabost je ta, da plaža tik ob kompleksu ni uporabna, treba je zaviti cca. 400 m v desno, kjer se začne prodnata plaža Eftalu, ki mi je bila osebno zelo všeč. Krasi jo nekaj lepih skal, kjer najdeš prijetno zavetišče in tudi nekaj zelo drobnega peska.
Edino, kar me je motilo so bile mravlje v apartmaju in nekoliko nepraktična kopalnica brez kadi (voda se steka kar na tla in odtok). Slabost majhnosti glavnega kompleksa, bi se znala pokazati v višku sezone. Kapaciteta naselja je več kot 200 gostov in če jih pride v bazen ali na zajtrk vsaj polovica je verjetno precej zoprno.

Upam, da vam bodo informacije v pomoč.
LP

Dejan, super, hvala lepa.

LP

Ali mogoče kdo ve, katere dneve se splača iti iz Lesbosa na izlet v Turčijo? Ali je bazar odprt vse dni v tednu?

LP

Zdi se mi, da je bil organiziran izlet na torek. Ljudje so se pritoževali, da je bilo zverinsko vroče (okrog 50C), zato je primerno proučiti tudi vremensko napoved.

Našel sem cenik najema skuterjev, podatki so za 7 dni:

Typhoon – 65€
Vespa Liberty – 73€
Vespa 150ccm – 105€
ATC Cobra 180ccm – 140€

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close