Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lexaurin in nosečnost

Lexaurin in nosečnost

Zlo me skrbi ker sem izvedela da sem noseča. Sicer je blo nenačrtovano, ampak se z fantom otročka veseliva.
Problem pa je ta da me že nekaj časa muči anksioznost, prisine misli nasilne vsebine in panični napadi. Po obisu psihjatea sem dobila lexaurin 3mg po potrebi. V tem mesecu sem vzela nekje 4x po tabletko in pol torej 4,5mg. Zdaj me pa zlo skrbi da bo otrok imel zarad tega posledice. Se je zgodil kateri isto pa je nlo pol vse ok? Zarad anksioznosti imam še bolj črne scenarije v glavi, da bo kaj narobe. In mamice ki imate to motnjo kako ste pregurale nosečnost brez zdravil? Je nevarno da po porodu padem v depresijo?
Že v naprej hvala za odgovore

moja sestra je shizofrenik. Do tretjega meseca nosečnosti sploh ni vedela, da je noseča, ker določene tablete povzročijo tudi izostanek menstruacije oz. neredne cikle. Torej je do 3. meseca redno jemala vsa predpisana zdravila, med njimi tudi lexaurin. Ko je ugotovila, da je noseča, so ji doze zmanjšali, vendar nikoli ne popolnoma ukinili.Rodila je deklico, čisto normalno in lepo, zdaj je stara 13 let. Sicer sem laik, ampak po moje toliko kot ti jemlješ ne more kaj dosti vplivati, če ni na mojo nečakinjo, ko je baje prve tri mesece ravno obdobje, ko naj bi vse vplivalo na otroka. No, očitno malce pretiravajo. Zdravila, ki so dokazano povzročala hude anomalije na plodu, so že zdavnaj umaknjena s prodaje.

Se pa vseeno posvetuj z zdravnikom. ali s tem psihiatrom, ki ti je zadevo predpisal ali pa s splošnim zdravnikom. Saj zdaj so dostopni prek mailov. Vso srečo ti želim.

Čestitke za nosečnost!
Mi smo sicer laiki in si stvari razlagamo po svoje. Po mojem mnenju bi bilo kritično, če bi jemala ta zdravila vsak dan in več časa, po mojem mnenju pa ti nekaj zdravil, ki si jih parkrat vzela ne bo ravno škodovalo.
Ampak – posvetuj se s svojo ginekologinjo, osebnim zdravnikom ali psihiatrom! Oni so poklicani, da ti o tem povedo svoje mnenje. Izogibaj se stresu in vsem mogočim zdravilom. V nosečnosti je najboljše jemati čim manj zdravil.
Srečno!!!

govori z zdravniki
lexaurin ni priporočljiv med nosečnostjo, posebej ne v zadnjem trimestru, ker lahko povzroči zasvojenost novorojenčka.

verjetno ti lahko predlagajo kaj bolj primernega. zaradi par tablet, ki si jih vzela, pa se ne sekiraj preveč.

Opažam, da Slovenke lexaurin jedo kot bonbone. Nekatere ga poplaknejo še z alkoholom.
Malo preveč se tega predpisuje. In slej kot prej vodi v odvisnost. Moje mnenje.

Glede ostalega pa mislim, da se nimaš kaj bati za otroka. Ampak, vrzi ta lexaurin stran.
Veseli se otročka, vse bo ok. Brez tablet.

Če ga ješ kot bonbone, potem mogoče res vodi v odvisnost. V nasprotnem primeru pa ne Lexaurin ne vodi v odvisnot. Meni so ga predpisali pred 20 leti zaradi težav s srcem. Jemala sem ga po potrebi, včasih vsak dan, včasih cel mesec nič. Odvisno od srčnega utripa. O kakšni zasvojenosti ni ne duha ne sluha.

ne, kje pa, ne vodi v odvisnost
odtegnitveni sindrom pri novorojenčkih je pa posledica česa?????

4.6 Nosečnost in dojenje
Lexaurina med nosečnostjo ne priporočamo, le v nujnih primerih, kadar pričakovana korist za mater opravičuje tveganje za plod.

Zdravilo lahko škodljivo vpliva na plod oziroma otroka, zlasti v prvem in tretjem trimesečju (neredni srčni utripi, hipotonija ter oslabljen sesalni refleks in depresija dihanja pri novorojenčku).

Novorojenčki mater, ki so v zadnjem trimesečju benzodiazepine jemale dalj časa, imajo lahko ob rojstvu znake odtegnitvenega sindroma.

Ženske v rodni dobi je treba opozoriti, naj jemanje prekinejo, če zanosijo, oziroma nameravajo zanositi.

Bromazepam se izloča v mleko, zato naj matere med zdravljenjem ne dojijo.

moja sestra je shizofrenik. Do tretjega meseca nosečnosti sploh ni vedela, da je noseča, ker določene tablete povzročijo tudi izostanek menstruacije oz. neredne cikle. Torej je do 3. meseca redno jemala vsa predpisana zdravila, med njimi tudi lexaurin. Ko je ugotovila, da je noseča, so ji doze zmanjšali, vendar nikoli ne popolnoma ukinili.Rodila je deklico, čisto normalno in lepo, zdaj je stara 13 let. Sicer sem laik, ampak po moje toliko kot ti jemlješ ne more kaj dosti vplivati, če ni na mojo nečakinjo, ko je baje prve tri mesece ravno obdobje, ko naj bi vse vplivalo na otroka. No, očitno malce pretiravajo. Zdravila, ki so dokazano povzročala hude anomalije na plodu, so že zdavnaj umaknjena s prodaje.

Se pa vseeno posvetuj z zdravnikom. ali s tem psihiatrom, ki ti je zadevo predpisal ali pa s splošnim zdravnikom. Saj zdaj so dostopni prek mailov. Vso srečo ti želim.
[/quote]

“Hvala mami da si mi dala shizophrenijo, s tem ko si me rodila”

Lp.rabim nujno lexaurin sanval hvala ze v naprej

Lexaurin ni slaba stvar, ce ga jemljes obcasno. Marsikatero neprespano noc ti pomaga prebroditi, s tem pa nisi cel dan utrujen in zaspan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close