Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek levo in desno

levo in desno

ZAČETEK

pravzaprav že od nekdaj nisem imela težav z levim in desnim. za razliko od nekaterih otrok, ki le s težavo spremljajo učiteljico v razredu, ki gleda v razred, medtem ko visoko v zrak moli desno roko ter polovica otrok dvigne levo v prepričanju, da je to desna. druga polovica pa ne razume, zakaj morajo včasih pri pouku leve in desne gledat učiteljico še v hrbet.

tudi pri šolskih orientacijskih pohodih nisem imela nobenih težav. dobili smo nekakšne skice, kjer je bilo vrisano kdaj je potrebno it levo in kdaj desno. vmes smo imeli kontrolne točke, da so nam merili čas ter skbeli, da le nismo preveč zašli. no nekoč je bila naša ekipa na predzadnji kontrolni točki daleč pred ostalimi (kot rečeno – nobenih problemov z levo in desno). vendar nismo zmagali, saj smo na poti do cilja naleteli na njivo zrelih jagod. pravzaprav smo prišli ene pol ure za predtazadnjimi. nimam pojma kakšna kazen nas je doletela. vendar se od takrat izgobibam brezpotjem in hodim le po markiranih poteh.

mal težav sem imela z levo in desno v puberteti. vendar ne zares. bolj iz kljubovalnosti. pa so me hitro skužli in ko so želeli, da grem desno, so na ves glas tulili levo. ker so pač vedeli, da jih ne bom poslušala. ma ne se bat, sem jaz njih tudi hitro poštekala.

to je bil le uvod, ki jasno z jedrom nima nobene veze.

SREDINA

nimam pojma katera od naslednjih trditev drži.

na sredini si, če te ljubijo desni in levi.

na sredini si, če te sovražijo desni in levi.

na sredini si, če je.be.š desne in leve.

na sredini si, če te je.be.jo desni in levi. ok, jelinčič bi se v bolj diplomatskem jeziku izrazu ter najverjetneje izustil kaj v stilu, da si na sredini, če dobiš prst v rit z leve in desne.

na sredini si, če dopuščaš opcijo, da te povolitveni piš odnese tako na levo in na desno. ok, vsaka podobnost z SLS je zgolj naključna.

na sredini si, če ne veš, al gre bolj za hec al gre bol za res. variacija je še, če misliš, da gre zmiri mal za hec in mal za res.

na sredini si, če ne veš, al bi al ne bi. variacija, zmiri je vse mogoče.

KONEC

v nekem vrtcu je vzgojiteljica komaj potolažila štiriletnice in štiriletike, ko so ugotovili, da nimajo volilne pravice, pa čeprav so ves mesec pridno vadili korak v levo in korak v desno. celo do te mere, da se prav nihče ni več zmotil v zvezi z levo in desno. jokat so nehali šele tedaj, ko jim je obljubila, da bodo za zajtrk vsako jutro dobili čokolešnik.

P.S.

ne preferiram niti leve niti desne. pravzaprav veliko stvari počnem z obema. na primer – tipkam.

ZAKLJUČEK

ene dejavnosti so rezervirane za oblast. nedvomno je tako levica in desnica odlično strokovno usposobljena za gradnjo birokratske hiearhije vključno z nastavljanjem nedvomno strokovnega osebja, korupcijo, izvajanje takšnih in drugačnih svinjarij, vendar po zakonu. verjetno sem kaj še pozabila.

torej, no problemos, enkrat levi, enkrat desni, hmm… tle se mi pa zatakne…tisti na sredini bi pa vsakokrat?

KODA

…to ni političen song, ni političen song,
to je pesma za ples…

Pošlji oblikovano (12-10-04 10:39)

Kot običajno, nimam pojma, kaj si hotela povedat… ;)))

Ampak, sredina je nekako statistična zadeva – v praksi je ni… V politiki še sploh ne. Če zadevo do skrajnosti zreduciram –

levi: več davkov, več sociale
desni: manj davkov, manj sociale

Kaj je potem sredina? Nič drugega, kakor prodajanje politične megle. Več sociale z manjšimi davki? :))) Hm… tole mi zveni nekam znano… :))) Vi bi, ali da vam ne uđe… :)))

Pri nas je seveda spet narobe svet… Tisti, ki imajo malo oz. nič volijo tiste, ki obljubljajo znižanje davkov, tisti s polnimi ritmi pa prisegajo na Marxa… A ja, saj res… Marx je bil tisti s kapitalom, kapital je pa zmeraj dober…

Mogoče zato, ker so nam zatrpali možgane z džamijo, izbrisanimi, Hrvaško, veroukom, cerkvenimi gozdovi in homiči? Jako važne in velepomembne stvari, ki na kvaliteto življenja 99,9% populacije v ničemer ne vplivajo…

A kljub temu, LDS ni niti legalizirala mehkih drog niti uredila toplovodarske problematike. Je pa uvedla alkoholno prohibicijo. Jako liberalno, ni kaj… Kaj naj potem pričakujemo od konzervativcev, če so že liberalci taki fašisti? :))))))))))))))

---------------------------- z nobenim kavljem me ne dobite več ven

Na splošno sem sredinski. Obožujem vse kar se nahaja v sredi ali vmes…

vsi enaki – vsi enakopravni?

vsi drugačni – eni enakopravni?

vsi enaki – vsi na sredi?

vsi drugačni – vsi na sredi?

vsi na sredi – vsi enakopravni?

vsi na sredi – vsi povprečni?

vsi na sredi – vsi strpni?

ma kaj pa še! stegnem sredinec na desni in na levi hkrati in pomaham!

v jabolku so peške…ribe majo tud kosti na sredi, ki se ti mim grede zataknejo v grlu…hmm…:))))))

Probleme imam z levo in desno (roko:-)…ko koga usmerjam vedno kazem z roko, ker jih vedno zmesam…usmerjam v desno, z roko kazem levo…roka se nikoli ne zmoti, se pa zato moj um :-))))))

…per aspera ad astra (v prevodu:preko trnja do zvezd)

u JNA je bil ukaz:”Desnim krilom!” ali pa “Levim krilom!”. Zavijal se je pa ravno u kontra stran…

zadeva je nasprotna…najprej zvezde, pol pa trnje…no, vsaj pr jabolku ostanejo peške v sredini za na konc…:)

U sej to je pa še boljš. Če si najpreh pr zvezdah, sploh ne rabiš u trne rint.

…se strinjam…sam nisem čist prepričana, da so zvezde na sredini…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close