letošnji dopust
Odlicno :)) boste imeli res pravo zurko. A obvladas diatonicno ali klavirsko? Cebelar me spomni na mojega pojoknega botra. Vedno jo je rad prepeval. Uzivajte v dobri muziki :)) in druzbi seveda :))
[/quote]
Diatonično.Učim se od lanskega aprila.
Začela sem z ljudskimi.Pa ena je bila vmes od Avsenika (U Bohinju luštno je, fletno je…)
Učim se na note, moj mentor pa igra v ansamblu harmoniko.
[/quote]
Super, moj necakec je izjavil pred par meseci da on bo frajtonarco igral… zdaj bomo videli, ce ga zdaj na zacetku šol. Leta se drzi zelja, bomo pol tud mi peli lahko ob glasbi v zivo 🙂 mi je top frajtonarca za take feste v zivo… cist neko posebno vzdusje… tako tapravo :))
Ne, ne, polarni.Jaz sem iz osrednje Slovenije in tu ni goric, niti vina, kaj šele vodke.Spadam še med Gorenjce, ki se manj družimo in več pometamo dvorišča in ceste, zato, da je okolica pošlihtana in trava pokošena.
[/quote]Ubogi tile Rusi pri tebi. Gorenjska mi je pa znana ja po tem, da komaj najdem en edini odprt bife čez dan, vedno isti, ko se vozim na Golnik na preglede.:-)
[/quote]
Nisem Kranjsko dekle, sem doma na ravnici pod Kamniškimi planinami.
In prav praviš, frajtonarca se reče.
Pa še ena iz naših koncev…vsaj dva iz tega ansambla sta iz naše bližnje okolice in tudi pesem mi je že od nekdaj zelo lepa…Vendar nisem našla zasedbe z Otom in Ivanko v slovenščini…
Kranjsko dekle:
Diatonično.Učim se od lanskega aprila.
Začela sem z ljudskimi.Pa ena je bila vmes od Avsenika (U Bohinju luštno je, fletno je…)
Učim se na note, moj mentor pa igra v ansamblu harmoniko.
[/quote]
Super, moj necakec je izjavil pred par meseci da on bo frajtonarco igral… zdaj bomo videli, ce ga zdaj na zacetku šol. Leta se drzi zelja, bomo pol tud mi peli lahko ob glasbi v zivo 🙂 mi je top frajtonarca za take feste v zivo… cist neko posebno vzdusje… tako tapravo :))
[/quote]
Super, naj čimprej začne, vseeno kdaj.Jaz sem začela lani aprila in sem na začetku igrala večkrat na dan, ker sem se hitro utrudila.Harmonika je kar dokaj težka reč.Z desno igraš melodijo, z levo spremljavo (base), potem je treba še odpirati in zapirati meh.Meni je moj mentor svetoval na začetku, naj se vsedem pred ogledalo in tako najdem tipke.Zdaj jih že otipam in slišim po glasu, če zvenijo ta prave.Potem ko napreduješ, so pri skladbah novi prijemi, ki jih moraš usvojiti in težje pesmi.Meni grejo nekatere zlahka, druge vadim kar nekaj časa.Vodita me notranja motivacija in veselje do glasbe.Ogromno pesmi poznam , poznam besedilo in melodijo.Zato mi je tudi dosti lažje pri igranju.
Forum je zaprt za komentiranje.