letošnji dopust
Tisti, ki ste že končali poletni dopust, kako ste bili zadovljni z njim? Ste doživeli vse, kar ste načrtovali? Se je kaj sfižilo?
Jaz sem kar zadovoljen. Edino vročina (zadnji val) mi je preprečila potovanje proti jugu. Enostavno se mi ni dalo potovati pri 40+. Ostalo je bilo o.k. Par dni na morju čisto lepo, niti ne preveč vroče. Par dni v hribih sploh. Uspeli smo celo iti za par dni na Kolpo.
Letos drugo leto zapored ista lokacija, isti lastnik apartmaja – mesto Okrug Gornji, otok Čiovo. Termin 28.07-06.08.. Razočarana – pa ne nad vročino, pač pa nad odnosi domačinov, ki so bili milo rečeni grdo nesramni do vseh turistov. Brez opravičljivega razloga premeščali naše osebne stvari na plaži, pometali smeti v morje (domačini Hrvati),… nepopisna gužva letos. Sami Poljaki, Nemci, ki so govorili Rusko in nekaj malega ostalih.
Smo sklenili, da gremo naslednje leto v terminu, ki ni več prave sezone.
Tako, tako.
Lokacija standard. Vreme ok ,mesec dni.
Samo kaj nam je bilo treba enga otroka s sabo jemat.Šola za drugič. En teden ga imet bi bilo čisto dovolj. Vrh vrhova. Tako je to z tujimi otroci.
Se pravi vsaka družina ima svoj ritem, navade,…
Niso se več navajeni prilagajati.
Uf ,je mož kar nergal.
Tako, da bo drugo leto boljše.
Prva dva dela oddiha odlična. Tretji del nas čaka sredi septembra, ker na morje ne hodimo v vročini. Glede na vse zapise tukaj in vtise drugih, ki so dali morje čez, smo hrvaško za nekaj casa dali na off. Čez nekaj let, ko se bo pokazalo, kaj ima za ponudit in kdo prihaja tja, pa ne rečem.
Dva dela dopusta smo se potepali, zdaj imamo en teden totalni odklop. All inclusive v tujini, brez kuhanja in pospravljanja. Samo poležavanje, branje, plavanje, da napolnimo baterije. Komaj čakam.
Prav super je bilo in upam , da bo še.V petek dopoldne grem spet proti Umagu , v ponedeljek dopoldne nazaj, podaljšan vikend bo.Družba štirih, ostali so že v kampu.Komaj čakajo, da prinesem harmoniko.Da se družimo in zapojemo v toplem večeru.Pa s kolesom na plažo, pa v mesto.In da se naplavam spet.Upam, da bo do vikendi v septembru lepi…
Glede morja in hrvaške ne vem, človek se lahko ima fino povsod, čeprav meni bi dosadilo potovati vsako leto v isto državo (za mene je to odraz lenobe-ampak ok, bodimo iskreni, dopust je za večine 100% lenoba, samo da prilezejo do prvega morja in takoj na pir in ležalnik, da bi morali še kaj razmišljat zraven ali da bi si kaj ogledali, ni dopust). Na morju nisem bila že par let. Bila sem v Rusiji za en mesec – nepozabno, grem ponovno 100%. Mesec se je obrnil kar tako, je bil prav šok prit nazaj :/
Super.To bi jaz tudi.Mogoče pa…
Super… zelim veliko uzitkov.
[/quote]
Hvala.
Zdaj grem vadit na teraso.Nocoj je ena luštna noč, pa od Kmetca eno starejšo : Ko sem še majhen bil…Komaj čakam, da pridem do Veselega ribnčana, Ružo crvena in seveda Schneewalzer…Pol bo pa res žurka v kampu.Že zadnjič sta me dva soseda iz Dolenjske spraševala, če sem pripeljala s seboj harmoniko in če že znam zaigrat dolenjsko himno…(čebelarja…)
https://www.youtube.com/watch?v=JFpTP4kWG60
[/quote]
Jp, zafrustriranke so vedno rade hodile v Rusijo, predvsem večno samske, da so bile še bolj osmaljene kot sicer, teh primerov se spomnim še iz mladosti in vse do danes. Naslednja destinacija za večno samske je Španija, zadnje čase s populizmom migrantstav se to malo spreminja. 🙂 Sicer je pa povsod lepo, lepo se je vozit po Islandiji s kolesom kot ena piše, prav tako se je lepo vozit po Sloveniji in lepo je lahko tudio počivat in užibat na hrvaški plaži. 🙂
Še ena znana ruska pesem, ki jo zna prav vsak Rus, Ukrajinec ali tista dva iz Kazahstana, s katerima sem se pogovarjala kar med plavanjem – v morju…Smo kar skupno prepevali…
Z Natalijo, Vladimirom, Juro, Irino…
[/quote]
Jp, zafrustriranke so vedno rade hodile v Rusijo, predvsem večno samske, da so bile še bolj osmaljene kot sicer, teh primerov se spomnim še iz mladosti in vse do danes. Naslednja destinacija za večno samske je Španija, zadnje čase s populizmom migrantstav se to malo spreminja. 🙂 Sicer je pa povsod lepo, lepo se je vozit po Islandiji s kolesom kot ena piše, prav tako se je lepo vozit po Sloveniji in lepo je lahko tudio počivat in užibat na hrvaški plaži. 🙂
[/quote]
No, tega pa jaz ne vem.Pravzaprav slišim prvič.Se pa popolnoma strinjam s teboj, da se je prav tako lepo voziti po Sloveniji.Ker je čudovita dežela!
Sicer pa v Umag hodim pravzaprav iz čiste gole nostalgije.Tam sem preživljala vsakoletne počitnice s starši.Všeč mi je pa tudi zato, ker se zvečer dogaja, mesto je blizu kampa , tu je marina in še marsikaj.In prav lepo se je zvečer peljati ob marini s kolesom v mesto.
Super… zelim veliko uzitkov.
[/quote]
Hvala.
Zdaj grem vadit na teraso.Nocoj je ena luštna noč, pa od Kmetca eno starejšo : Ko sem še majhen bil…Komaj čakam, da pridem do Veselega ribnčana, Ružo crvena in seveda Schneewalzer…Pol bo pa res žurka v kampu.Že zadnjič sta me dva soseda iz Dolenjske spraševala, če sem pripeljala s seboj harmoniko in če že znam zaigrat dolenjsko himno…(čebelarja…)
[/quote]
Odlicno :)) boste imeli res pravo zurko. A obvladas diatonicno ali klavirsko? Cebelar me spomni na mojega pojoknega botra. Vedno jo je rad prepeval. Uzivajte v dobri muziki :)) in druzbi seveda :))
Hvala.
[/quote]
Odlicno :)) boste imeli res pravo zurko. A obvladas diatonicno ali klavirsko? Cebelar me spomni na mojega pojoknega botra. Vedno jo je rad prepeval. Uzivajte v dobri muziki :)) in druzbi seveda :))
[/quote]
Jp, kalinka, kalinka, kalinka maja, …..ob polni riti vodke in razpadajočih jetrih 🙂
Hvala.
[/quote]
[/quote]
Diatonično.Učim se od lanskega aprila.
Začela sem z ljudskimi.Pa ena je bila vmes od Avsenika (U Bohinju luštno je, fletno je…)
Učim se na note, moj mentor pa igra v ansamblu harmoniko.
[/quote]
Jp, kalinka, kalinka, kalinka maja, …..ob polni riti vodke in razpadajočih jetrih 🙂
[/quote]
Ne, ne, polarni.Jaz sem iz osrednje Slovenije in tu ni goric, niti vina, kaj šele vodke.Spadam še med Gorenjce, ki se manj družimo in več pometamo dvorišča in ceste, zato, da je okolica pošlihtana in trava pokošena.
[/quote]
Diatonično.Učim se od lanskega aprila.
Začela sem z ljudskimi.Pa ena je bila vmes od Avsenika (U Bohinju luštno je, fletno je…)
Učim se na note, moj mentor pa igra v ansamblu harmoniko.
[/quote]Frajtonarca se temu reče Mandolina, kako boš dobro igrala, če že pojmuješ togo uradno. 🙂
[/quote]
Ne, ne, polarni.Jaz sem iz osrednje Slovenije in tu ni goric, niti vina, kaj šele vodke.Spadam še med Gorenjce, ki se manj družimo in več pometamo dvorišča in ceste, zato, da je okolica pošlihtana in trava pokošena.
[/quote]Ubogi tile Rusi pri tebi. Gorenjska mi je pa znana ja po tem, da komaj najdem en edini odprt bife čez dan, vedno isti, ko se vozim na Golnik na preglede.:-)
Forum je zaprt za komentiranje.