letošnji dopust – hrvaška ali grcija- pomagajte pri odlocitvi
Kako pridem na sanjsko destinacijo s 600€ plače, mož ima 610€…imava dva otroka.
Napiši recept, kako naj bomo iznajdljivi. Ma raje, kako naj bomo iznajdljivi, da konec meseca ne bomo v minusu.
[/quote]
“Hvar je zakon” , povej no kje je keč. Tudi mene zanima. Imam skoraj 100€ višjo plačo od predhodnice, a za tak sanjski dopust še ne znam skombinirat :((. Nauči me.
“Hvar je zakon” , povej no kje je keč. Tudi mene zanima. Imam skoraj 100€ višjo plačo od predhodnice, a za tak sanjski dopust še ne znam skombinirat :((. Nauči me.
[/quote]
Lani je imel mož idejo, da bi šla na Mauricius, Maldive ali Sejšele in sem brskala po netu 1x spomladi, hm, bolj konec pomladi se mi zdi, dopust naj bi imela pa septembra. Letalske karte iz Beograda so bile smešno poceni 200-400€ na osebo, na Bookingu so pa tam namestitve tudi v cenah hrvaških hotelov, tako da v končni fazi si to človek lahko privošči in ne pride dosti dražje od povprečnega dopusta na Hrvaškem. No, midva potem nisva šla, ker mož pač tako v lastni režiji pa ne bi, jaz pa tudi nisem z lune padla, da dam za en dopust 6 jurjev preko agencije.
Letos se tega tudi verjetno ne bova šla, naslednje leto pa zna bit, ker ima mož okroglo. Upam samo, da ga prepričam, da je lastna režija čisto kul.
Kako pa mislite, da potujejo študentje po svetu?
Odvisno, kaj od dopusta pričakujete (samo plažo in morje ali še kaj videt in doživet), koliko imate na razpolago časa in denarja, bi šli z avtom ali letalom, v hotel, apartma, mogoče kampirate …
Eni ste res hecni – kam naj gremo na dopust, na Hrvaško ali v Grčijo … Seveda je pa na voljo še kup drugih destinacij, Italija, Francija, Španija, Portugalska … če se omejim samo na “morske”. Malo več povej, kaj bi sploh radi, pa se bo dalo tudi kaj svetovat.
Smo bili lani na hvaru. Hvala lepa. Nikoli vec. Mesto hvar polno pijanih anglezev. Domacini ze navelicani nore guzve. Cene pa tako navite, da te kap. Bili smo do sedaj v grciji, spaniji, malta, turciji, za zimske pocitnice gremo v egipt, se malo pogret. Vse te destinacije so bile 100x boljse kot pa hvar.
Če bi dvignila svojo rit s tega svojega Hvara, bi vedela, da grški otoki niso kot hrvaški in imaš tam ogromno za počet in videt. Ker hodiš samo na Hvar, kjer je samo morje in morski zrak, tega seveda ne moreš vedet in otoke enačiš s turističnimi naselji, okoli pa nič. Daj se malo izobrazi, da ne boš izpadla tako neumna še v živo.
[/quote]
Ja kok si pa ti pametna, pomoje ti že škoduje.
Zelo rada bi šla, saj je še kup stvari za vedet. A mi je veliko predraga. Zadnjič, ko sva bila (hotel 3*) je znašalo vse skupaj za en teden malo več, kot na Korčuli za 10 dni.
Lepo te prosim, povej, kje in na kak način lahko grem v Grčijo, da bo cenejša od HR !!!!
[/quote]
Vsi tukaj funkcionalno nepismeni, potem pa meni to očitajo. Napisala sem, da je Grčija cenejša od Hrvaške in pri tem vztrajam. Pot do Grčije pač ni Grčija. In to je tisto, zaradi česar je POTOVANJE v Grčijo dražje od potovanja na Hrvaško. Kako torej iti v Grčijo, da bo cenejša od HR – nauči se leteti. Butast odgovor na butasto vprašanje.
A ti tud v živo takole žališ ljudi, ali si jih preprosto ne upaš?
A ti tudi v živo ne razumeš, kar prebereš? Naj ti prevedem? Zapisala je, da za nekoga, ki išče mir in tišino je Hvar the best of the best (in ona se najde v tem) in da za avtoričine najstnike, ki jih verjetno zanima še kaj drugega, to verjetno ni ravno najboljša izbira.
Kakšen grški otok je imela v mislih, pa ne vemo. Morda je bila ona sama že na kakšnem grškem mini otočku nekje v “rovtah”, kjer res nič ni. Grčija niso samo Kreta, Samos, Kefalonija itd. Otokov je pravo morje.
[/quote]
Očitno ti ne razumeš, kaj prebereš. Kakšen grški otok – če je izrecno napisala, da gre samo na Hvar?? In je vse grške otoke opisala kot en sam otok – kjer še nikoli ni bila. Ve pa točno, kako je tam. :)))
Že večkrat smo bili na grških otokih. Kreta, Mikonos, Krf, Santirini, Samos, Kos, Lesbos, Kefalonija in Rodos.
Meni je najbolj ostal v spominu Rodos. Otok je čudovit, poln krasnih plaž in čisto morje okrog. Seveda je treba za nekaj dni najeti avto, da si ogledaš otok, kraje in plaže. Škoda je biti teden ali 14 dni samo pred hotelom. Vendar mislim, da so v zadnjem času na Rodosu problemi z migranti, tako da bolj priporočam Krf ali Kefalonijo. Sploh zadnja je pravljično lepa!
Kar pogumno. Cene hrane in pijače niso dražje kot pri nas ali na Hrvaškem. Večkrat najdeš tudi kaj, kar je celo ceneje. Domačini pa so vljudni in prijazni.
Forum je zaprt za komentiranje.