letos so nas pa lepo okrog prinesli -se vam ne zdi tako?
Ne, mene so lani prinesli okoli. Lani sem dobila tisoč evrov manj kot vsako leto. Letos sem dobila približno toliko kot vedno. Lani pa so mi vrnili sramotno malo in takrat me je popolnoma minila volja do dela. Jaz njim v akontacijo dohodnine en že kar soliden avto, oni meni nazaj štiristo evrov. Res, me je takrat vse minilo.
Lupčka!
Midva se nisva dobila nazaj, bo pa po predizracunih kak evrcek vec kot lani. Uveljavljava pa samo otroka in imava samo kot dohodek samo placo.
Sva pa racunala, da ce bi otroka uveljavljala oba, tako kot do zdaj, bi dobila nazaj manj kot prejsnja leta. Zato sem dete uveljavljala le jaz, vrnjeno dohodnino si bova pa delila.
ok, saj se mi že skor ne da več, pa bom še enkrat: FIRMA SE NE MORE SAMA ZMISLIT, KOLIKO DOHODNINE BO ZA KOGA ODVAJALA!
Izračun dohodnine od plač je predpisan, lestvica je predpisana, olajšave so predpisane, če odvajajo več ali manj kot to, je nezakonito! Lahko pride do razlike pri letnih izračunih zaradi drugih prejemkov ( regres, kataster, najemnine, podjemne pogodbe…), ki so med letom obdavčeni po svojih pravilih, na koncu pa vse skupaj pade v doh. lestvico, ampak tudi tu je točno predpisano, kako se akontacije dohodnine med letom obračunavajo.
Tako da se z vsem pripombami obrnite na Ministrstvo za finance, ker oni predpisujejo obračun med letom. Vaše firme za to sigurno niso pravi naslov, ker se ne morejo same zmišljevat, koliko vam bodo med letom trgale dohodnine.
Lani sva racunala in racunala, pa kakorkoli sva obrnila, je prislo enako in sva dete uveljavljala vsak pol leta.
Letos je bila pa razlika med tem ali uveljavlja mulca samo moz ali samo jaz cca 500€, razlika med oba ali pa samo jaz pa cca 200€ v skupnem sestevku. Tako sem mulca uveljavljala jaz.
Moj dohodek za leto 2007 je bil v primerjavi z dohodkom za leto 2006 malo visji.
Zaradi tega, ker so letos ukinili olajšave (OK, povečali so splošno), plačam več kot prejšnja leta.
Delam v šolstvu, zraven tega še neko malenkost dobim od enega izmed ministrstev (avtorski honorar), pa še eno malenkost preko pop. s.p.-ja (sem normiranec).
Sem še brez otrok, torej ta olajšava odpade.
Ker mi od vseh honorarjev odvajajo samo 25% akontacijo dohodnine, jaz pa padem v najvišji doh. razred, moram letos doplačati 455 €.
Pa bo šel celoten regres za plačilo dohodnine. :((
Forum je zaprt za komentiranje.