Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Letos se je kar nekaj ljudi utopilo

Letos se je kar nekaj ljudi utopilo

Kaj mislite? So krivi boni? Nekateri trdijo da hodijo na morje taki, ki drugače ne morejo in se ves božji dan pržijo na plažah, da izkoristijo dopust.

Drugi trdijo, da je vzrok v cepivih.

Tretji ugotavljajo, da so vročinski vali hujši kot pred leti.

Vročinski vali in starejši ljudje, za katere bi bilo bolje, da ostanejo doma v senci in na hladnem.

Odgovor na objavo uporabnika
Monovina, 16.08.2021 ob 21:58

Kaj mislite? So krivi boni? Nekateri trdijo da hodijo na morje taki, ki drugače ne morejo in se ves božji dan pržijo na plažah, da izkoristijo dopust.

Drugi trdijo, da je vzrok v cepivih.

Tretji ugotavljajo, da so vročinski vali hujši kot pred leti.

Pa kake bedarije klatiš. A boni so krivi za utapljanje? Kaj so boni koga lastnoročno vrgli v vodo in ga dovolj dolgo držali pod vodo ali kaj?

Pa cepeljenje? A so koga prislili, da se mora cepiti pa se je raje v vodo vrgel, čeprav ni znal plavat ali kako to misliš?

Mislim kake bedarije eni klatite.

mislim da, 17.08.2021 ob 10:30

Vročinski vali in starejši ljudje, za katere bi bilo bolje, da ostanejo doma v senci in na hladnem.

Ja, seveda, ko se najstnik utopi, je zato kriv starostnik, ki je šel na dopust namesto, da bi sedel doma v senci.

Desničarji pravijo, da bi bilo treba malomarnežem zaračunati reševanje v gorah. Zakaj ne tudi reševanja iz vode?

Oboje. Ljudje, ki niso bili par let na morju in morajo izkoristiti. Znanka je bila zelo opecena, ker je bilo treba izkoristiti prvi dan sonca med prvim dopustom po dolgo casa. Pa na silo na dopust, tudi bolan, ker bodo drugace boni pa dopust propadli in ne ves kdaj bos sel spet lahko kam. Vse skupaj. Mi smo hodili dolga leta na morje pred in po sezoni, avgusta pa cez dan nikoli na plazo, samo zvecer pa zjutraj. Ko sem bila majhna na plazi z babico, smo se skrivali v senci in šli čez poldne v hiško počivat.

kake bedarije no, 17.08.2021 ob 10:37

Ja, seveda, ko se najstnik utopi, je zato kriv starostnik, ki je šel na dopust namesto, da bi sedel doma v senci.

Kaj pa ti ješ vsak dan za zajtrk, da si tako pametnu?

Večina jih je med njimi starejših.

Torej?

In ja.Ker so ljudje dobili bone, je na morju tudi precej ciganov.Kje pa piše, da znajo plavati?

In če greš v morje tisti dan, ko si bil cepljen ali naslednji dan -sigurno ni dobro za zdravje.

Dva dni se je pač treba malo bolj paziti.

Zato TI pišeš bedarije in SE ČUDIŠ.

Pozabila še babice, ki koristijo bone z vnučki, ker starši nimajo dovolj dopusta. Naše babice se bile prvič babice nekje od 40 naprej, pri 50 v penziji, zdaj se je starostna meja premaknila in so babice na plaži z vnučki precej starejše in manj v formi.

mislim da, 17.08.2021 ob 10:46

Kaj pa ti ješ vsak dan za zajtrk, da si tako pametnu?

Večina jih je med njimi starejših.

Torej?

In ja.Ker so ljudje dobili bone, je na morju tudi precej ciganov.Kje pa piše, da znajo plavati?

In če greš v morje tisti dan, ko si bil cepljen ali naslednji dan -sigurno ni dobro za zdravje.

Dva dni se je pač treba malo bolj paziti.

Zato TI pišeš bedarije in SE ČUDIŠ.

Ja, seveda, ker so cigani za bone šli na morje, se je zato utopil najstnik v reki. Bravo.

vrocinski_val_plus_boni_plus_lockdown_plus_avgust, 17.08.2021 ob 10:52

Pozabila še babice, ki koristijo bone z vnučki, ker starši nimajo dovolj dopusta. Naše babice se bile prvič babice nekje od 40 naprej, pri 50 v penziji, zdaj se je starostna meja premaknila in so babice na plaži z vnučki precej starejše in manj v formi.

In koliko babic se je utopilo?

A se je kak cigan utopil? KOlikor vem, da ne.

Uf, kaj ne poveste. Jaz pa cepljenja in sem šla plavat, velikokrat, ne samo enkrat. Kaj pa zdaj? In, če se čez 5 let utopim, bo krivo to, da sem se letos cepila ali kako?

Bedaki.

Starši so bli na morju. V 6 tednih so 3 odnesli z nogami naprej z odra, videli tudi v čem je keč, verjetno.

Pride avtobus z izletniki 60+, vsi že mal nažokani, nevajeni vročine, pol pa kkšnga fršlok v vod stisne.

Delfin, Izola

Po moje, pa teorije gor ali dol, je za to najverjetneje lahko vzrok Covid (preboleli) ali pa cepljenje. Bi me prav zanimala statistika, ali so preboleli ali testirani. Boni so namreč bili že lani, pa ni bilo toliko utopitev, vročinski valovi pa tudi niso prvič.

kdo ve, 17.08.2021 ob 12:36

Po moje, pa teorije gor ali dol, je za to najverjetneje lahko vzrok Covid (preboleli) ali pa cepljenje. Bi me prav zanimala statistika, ali so preboleli ali testirani. Boni so namreč bili že lani, pa ni bilo toliko utopitev, vročinski valovi pa tudi niso prvič.

Kaj šteje tudi, če se danes testiraš in se utopiš čez en teden, da je krivo testiranje?

kaj šteje tudi, 17.08.2021 ob 12:42

Kaj šteje tudi, če se danes testiraš in se utopiš čez en teden, da je krivo testiranje?

Mislila sem preboleli ali cepljeni.

Nikjer ni napisano da jaz trdim zaradi česa so se utopili. Napisala sem o čem se govori okoli.

Torej, lahko skoraj rečemo, da so boni poleti povzročili več smrti kot covid.

Ali

Je cepljenje poleti povzročilo več smrti kot covid.

Jaz mislim, da so to dopustniki ki na silokoristijo bone in se pajsajo cel dan na plaži, da izkoristijo. Ali pa celo niso v formi in pri zdravju za dopuste pa ne želijo da jim boni potečejo. Takih je ogromno penzjonistov. Samo da ne poteče, pa tudi če na silo nekam.

kdo ve, 17.08.2021 ob 12:46

Torej, če se pet let po cepljenju utopiš, šteje, da je cepljenje krivo?

Kaj cepljenje proti tetanusu pa klopnemu meningitisu tudi povzroča, da se človek utopi?

Če se ga človek nalije in pade v vodo ter se utopi, je tudi krivo cepljenje?

Pa, ko se najstnik v reki utopi, je tudi krivo, ker se je njegova babica sončila ob morju, ker je bila cepljena? ALi kako to gre?

Monovina, 17.08.2021 ob 12:49

Nikjer ni napisano da jaz trdim zaradi česa so se utopili. Napisala sem o čem se govori okoli.

Torej, lahko skoraj rečemo, da so boni poleti povzročili več smrti kot covid.

Ali

Je cepljenje poleti povzročilo več smrti kot covid.

Jaz mislim, da so to dopustniki ki na silokoristijo bone in se pajsajo cel dan na plaži, da izkoristijo. Ali pa celo niso v formi in pri zdravju za dopuste pa ne želijo da jim boni potečejo. Takih je ogromno penzjonistov. Samo da ne poteče, pa tudi če na silo nekam.

Jao, se delaš neumno ali si res tako neumna?

Nikjer ni napisano, da moraš na morju koristii bone. Bone lahko koristiš kjerkoli po Sloveniji. In mikro delček Slo je tudi morje.

In večino ljudi, ki jih poznam, ne koristi vavčerjev na morju, ampak povsod drugje po Slo.

Eni pa res ne veste kake neumnosti bi skupaj nakvačkali.

Ja pa kondicijo rabiš za it na morje. Hudo res.

Kdaj bo lockdown kopališč in policijska ura? Narod se ne drži ukrepov, zato pa je, kot je. V vodi še nikogar nisem videla z masko. V Avstriji jih vsi kopalci nosijo.

To je od cepiva, zaradi čipa si težji in prej potoneš

kaj šteje tudi, 17.08.2021 ob 12:49

Torej, če se pet let po cepljenju utopiš, šteje, da je cepljenje krivo?

Kaj cepljenje proti tetanusu pa klopnemu meningitisu tudi povzroča, da se človek utopi?

Če se ga človek nalije in pade v vodo ter se utopi, je tudi krivo cepljenje?

Pa, ko se najstnik v reki utopi, je tudi krivo, ker se je njegova babica sončila ob morju, ker je bila cepljena? ALi kako to gre?

Zanima me statistika, potem bi lahko vedela, kaj šteje, dotedaj so to moja ugibanja. Kako bo čez 5 let, bomo pa tudi sproti videli. Dotedaj pa vsi ugibamo 🙂

in katera od, 17.08.2021 ob 11:01

In koliko babic se je utopilo?

Pojma nimam koliko babic je vmes.

Evo še en možen vzrok za utopitve: pomanjkanje gibanja na splošno in manj možnosti za plavanje, ker so bili bazeni in toplice zaprti.

Jaz niti pod razno ne preplavam takšne razdalje kot dve leti nazaj. Smo hodili plavat v morja, jezera, reke vsak sončen vikend od maja do septembra, ko se je shladilo pa v olimpijski bazen. Tudi tečajev plavanja za otroke med letom ni, poletni so pa hitro polni. Če plavaš par dni na leto, ne moreš biti v neki hudi plavalni formi.

Jaz sem pa padla na rit, mislite, da je testiranje krivo ali je cepljenje?

Pa z glavo sem treščila v vrata viseče omarice, to bo ziher od cepljenja, a ne da?

Pa pred desetimi leti sem se razpujsala, 25kg plus, sigurno je cepljenje krivo, ne čokolade. Sigurno bi lani shujšala za 25kg pa je bilo testiranje pa maske pa sigurno zaradi tega nisem shujšala.

Ljudi, predvsem starejše, lahko v morju zadene tudi kap. Za to ni krivo niti cepljenje, niti boni. Če hočeš iti v vodo, moraš iti postopoma in se prej malo ohladiti. Najhujši šok za telo je, da se ves razgret vržeš v vodo.

Lahko te obide tudi običajna slabost in zaradi slabosti ne moreš zaplavati.

Če mene vprašati, rajši umreti tako kot 10 let ležati v domu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close