Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice letos ne bo bazenov, morja, koncertov, letenja v tuje drzave

letos ne bo bazenov, morja, koncertov, letenja v tuje drzave

In ker je to virolog rekel, sedaj končno temu verjamete, vsaj nekateri?
Pa saj je od začetka jasno, da bo karantena pustila mnogo večje posledice med ljudmi.
Slovenija ni narod bogatih, da se ne bi poznalo. je.be se vodilnim kako se bodo ljudje znašli, ki so že in še bodo izgubili službe.

Ja ja, zmešane betice še niste dojele, da je z masovnim turizmom in potovanjci praktično konec? Po karanteni se bodo šele zaostrile razmere povsod, pa ne zaradi virusa.
[/quote]

Tako je, od tega virusa naprej bodo doma priklenjene na sporgert in dedcu na voljo 24/7/365
Konec je s temi presranmi babjimi ritmi 😀
To bi blo zate a!?

In ker je to virolog rekel, sedaj končno temu verjamete, vsaj nekateri?
Pa saj je od začetka jasno, da bo karantena pustila mnogo večje posledice med ljudmi.
Slovenija ni narod bogatih, da se ne bi poznalo. je.be se vodilnim kako se bodo ljudje znašli, ki so že in še bodo izgubili službe.
[/quote]

Tudi Trampuž je virolog. :))) Bognedaj,, da bi mu še kaj kdo verjel. Tudi virologi samo bluzijo, ker vedeti enostavno ne morejo, kaj bo z virusom čez en teden, čez en mesec ali čez eno leto. Vse so ugibanja.

Tudi Trampuž je virolog. :))) Bognedaj,, da bi mu še kaj kdo verjel. Tudi virologi samo bluzijo, ker vedeti enostavno ne morejo, kaj bo z virusom čez en teden, čez en mesec ali čez eno leto. Vse so ugibanja.
[/quote]
In zaradi nekih ugibanj naj bomo mi v karanteni…. ja pol smo lahk cel lajf, saj virus ne bo odšel nikamor. Mislim, da je folk tako slep pa tudi ni za verjet… virusi so in bodo povzročali smrti. Recimo virusi gripe so jih že krepko v različnih starostnih obdobjih, pa ni svet zaradi tega obstal. pri spolnih virusih pa folk še dalje igra loterijo z zdravjem, čeprav se ve kako se jim izognit.. itd itn…..

Do konca. Pazi, da za kazen ne pride kaj podobnega, ko boš ti med ,starimi,. Ker preseravanhem se odpovedati zavoljo življenja nekoga ti je zdaj pa že pretezko

Misel, ki jo nekdo izjavi v smislu:

Letos grem poleti v Španijo/Italijo na morje, kjer je uradno čez 130.000 bolnih, neuradno pa še več in da se potem ti ljudje vrnejo nazaj domov kot da ni nič.

Grozljivka.

Spet vse od začetka, ker so dopustniki (kot pozimi smučarski dopustniki) s seboj iz tujjne prinesli okužbo.

Ne morem verjeti, kako egoističen mora biti nekdo, da napiše nekaj takega. Trpeli boste, ker ne boste mogli na bazen?? Naj raje nekdo umre, da grem jaz lahko na bazen??! Primitivnost pritlehnega folka pa res ne pozna meja.

Po besedah Beovićeve se val epidemije kljub sorazmerno dobremu dosedanjemu poteku še ni končal – za to mora biti izpolnjenih več pogojev: “Bistveno je, da se bolezen z enega človeka prenese v povprečju na manj kot enega. Tako nastane negativna povratna zanka in epidemija začne izzvenevati. V Sloveniji še nismo čisto tam. Smo zelo blizu, a ne še tam.”

Dodala je, da bo bistveno tudi to, da strokovne službe hitro zaznajo in omejijo manjše izbruhe okužb. “Treba je imeti tudi strategijo, kako se bo država odpirala. Katera področja, kateri deli naše dejavnosti,” je povedala Beovićeva in dodala, da po svetu obstajajo različni modeli, trdnih dokazov, kaj res deluje, pa za zdaj ni. “Gotovo pa je vsakemu jasno, da je treba državo odpirati tako, da ne bomo ponovno povečali prenosov in te krivulje spravili strmo navzgor,” je dejala infektologinja in opozorila, da bi se lahko trend ob neustreznih ukrepih obrnil.

Če ne bo kmalu cepiva ali učinkovitega zdravila za covid-19, bo po besedah Beovićeve sicer edina preostala možnost prekuženje populacije. To se bo po njenih pojasnilih začelo že, ko bodo odprli šole in vrtce.

Infektologinja je pred velikonočnimi prazniki ljudi pozvala, naj bodo premišljeni pri odločanju o obiskih med družinami, kar bi lahko privedlo do kroženja virusa. “Predvsem je treba zaščititi starejše. Premislite, ali je res smiseln obisk pri mami ali očetu ali pa si lahko pomahate čez balkon, da ne bo prišlo do prenosa okužbe,” je dodala.

In danes so rekli teden do 14 dni. In ker cepiva ne bo, se bodo v jeseni ali prej začeli prekuževati otroci in najstniki. Vi pa doma, bomo. Ne, ne. In bravo, da se umirja.

Ne primitivna si ti. Treba se prekužiti prej ko slej, učinkovitega cepiva ni in ne zdravil. Naše pa zdravijo na infekciji za pljučnico s pritiskom. In ugotavljajo, da sploh ni pljučnica. Otroci bodo namesto tebe in najstniki naredili delo, in psi v laboratorij, da bo cepivo za tvojo rit.

Ni razloga, da ne bi hodili na dopuste?

Ti jaz povem razlog.

Gospodarstvo bo treba nazaj zagnati. Misliš, da bo lastnik tovarne po tem, ko je gledal, da tovarna dva meseca stoji, dopustil, da stoji še poleti, da se vsi nadopustujete.

In vi lenuhi birokratski, ki zdaj dva meseca ne pišete odločb in se svaljkate po kavčih, se boste šli potem turizem, delo pa naj počaka? Sem na vaš mestih prebrala, da se ne sprejema novih vlog za razne zadeve. Krasno? Ljudje lahko na vaše odločbe počakajo do novega leta.

Ne primitivna si ti. Treba se prekužiti prej ko slej, učinkovitega cepiva ni in ne zdravil. Naše pa zdravijo na infekciji za pljučnico s pritiskom. In ugotavljajo, da sploh ni pljučnica. Otroci bodo namesto tebe in najstniki naredili delo, in psi v laboratorij, da bo cepivo za tvojo rit.
[/quote]

Imunosti ni. Virus ostane v telesu ali pa se vedno znova z njim okužiš. Kaj vam ni jasno? Nobena prekuženost ne bo pomagala.

Podobno kot virus herpes, ki je v telesu in izbruhne, kot ti pade imunost. Ali pa virus hiv, ki je v telesu celo življenje in se lahko razvije v aids, ki pa je smrten.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/lose-vijesti-iz-kine-imunitet-na-koronu-u-nekih-je-prolazan-drugi-ga-niti-ne-razviju-sto-to-znaci-za-cijepljenje-i-kako-ce-nam-utjecati-na-zivote-1015148

Več kot 90%!!! ljudi je dobilo virus ponovno. Ali pa se je potuhnil in ponovno izbruhnil (podobno kot herpes):

https://sibenski.slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/nejasno-je-kako-se-to-dogodilo-vise-od-90-pacijenata-za-koje-se-vjerovalo-da-su-ozdravili-ponovno-pozitivno-na-koronavirus-1015403

[/quote]

Psi najbrž ne, izgleda da niso tako dovzetni za covid, mački so bolj, menda v newYorku že tigri kašljajo.

Prekuževalci, dokler ni učinkovitega zdravila se ni za it prekuženost, pa tudi vprašanje je če pride do imunosti in za koliko časa. Tako da, če vas veseli igrati rusko ruleto, počnite to tako da ne ogrožate drugih.

Ti jaz povem razlog.

Gospodarstvo bo treba nazaj zagnati. Misliš, da bo lastnik tovarne po tem, ko je gledal, da tovarna dva meseca stoji, dopustil, da stoji še poleti, da se vsi nadopustujete.

In vi lenuhi birokratski, ki zdaj dva meseca ne pišete odločb in se svaljkate po kavčih, se boste šli potem turizem, delo pa naj počaka? Sem na vaš mestih prebrala, da se ne sprejema novih vlog za razne zadeve. Krasno? Ljudje lahko na vaše odločbe počakajo do novega leta.
[/quote]

Saj večino odločb lahko oddaš po e-mailu, pošti, elektronski obliki. Ne rabiš fizično hodit. Zdaj lahko tudi že podaljšaš cestnino, spreminjaš začasno / stalno bivališče. Se prijaviš na Zavodu za zaposovanje. Oddaš vlogo na CSD-jih. Vse po mailu.

Sodišča in razne izvršbe in podobne zadeve, pa naj stojijo še kar naprej. Ne bo nobene večje škode. Lahko brez težav do konca leta.

Psi najbrž ne, izgleda da niso tako dovzetni za covid, mački so bolj, menda v newYorku že tigri kašljajo.

Prekuževalci, dokler ni učinkovitega zdravila se ni za it prekuženost, pa tudi vprašanje je če pride do imunosti in za koliko časa. Tako da, če vas veseli igrati rusko ruleto, počnite to tako da ne ogrožate drugih.
[/quote]

Da v laboratoriju, največ podgane, miši in prašiče tudi pse, so že objavili. . Ja, pa se bodo šli prekuženost so že rekli danes. So že rekli. Saj za HIV pa na prostitutkah preizkušajo cepiva. Se kaj milni mehurček.

Imunosti ni. Virus ostane v telesu ali pa se vedno znova z njim okužiš. Kaj vam ni jasno? Nobena prekuženost ne bo pomagala.

Podobno kot virus herpes, ki je v telesu in izbruhne, kot ti pade imunost. Ali pa virus hiv, ki je v telesu celo življenje in se lahko razvije v aids, ki pa je smrten.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/lose-vijesti-iz-kine-imunitet-na-koronu-u-nekih-je-prolazan-drugi-ga-niti-ne-razviju-sto-to-znaci-za-cijepljenje-i-kako-ce-nam-utjecati-na-zivote-1015148

Več kot 90%!!! ljudi je dobilo virus ponovno. Ali pa se je potuhnil in ponovno izbruhnil (podobno kot herpes):

https://sibenski.slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/nejasno-je-kako-se-to-dogodilo-vise-od-90-pacijenata-za-koje-se-vjerovalo-da-su-ozdravili-ponovno-pozitivno-na-koronavirus-1015403
[/quote]

Hahaha. Prekuženost bo. So objavili. In da je imunost. Ker do poletja in jeseni ne bo cepiva. Glej je logicno bilo že mesec nazaj, da se tega ne bo dalo podaljševati na leta ali mesece.

Človek okužen lahko okuži psa. Pes človeka ne more.

Saj večino odločb lahko oddaš po e-mailu, pošti, elektronski obliki. Ne rabiš fizično hodit. Zdaj lahko tudi že podaljšaš cestnino, spreminjaš začasno / stalno bivališče. Se prijaviš na Zavodu za zaposovanje. Oddaš vlogo na CSD-jih. Vse po mailu.

Sodišča in razne izvršbe in podobne zadeve, pa naj stojijo še kar naprej. Ne bo nobene večje škode. Lahko brez težav do konca leta.
[/quote]

En primer, kaj stoji. Vloge za usmerjanje se ne da oddati že en mesec. So napisali, da se mogoče do 1. julija ne bo dala odati. Kaj to pomeni za šest let starega otroka z invalidnostjo? Ko bo 1. septembra moral v prvi razred, ne bo imel odločbe za spremljevalca. In ne more v šolo. To se ti zdi, da lahko počaka?

Vam jaz povem, kaj bo čez 14 dni, dnevno kot zdaj virus dan in noč, gospodarstvo. Že opozarjajo, da bo veliko hujša kriza kot leta nazaj, desetletja, nazaj v Ameriki, ko je borza padla. In bodo ljudje spet polnili stolpce in se stepli za kilo kruha. Najboljši vic, ki bo realen…avto ne pustite odprtega, niti za sekundo, če imate notri zelo vredne stvari, kruh, konzerve, makarone.

Kak neumen zapis, oprosti, ampak res.
Kdo, po tvoje, “podpira karanteno”?
Starejše ljudi pa pusti pri miru, oni se mi še najbolj smilijo. Že tako so preživeli boga in pol, za češnjo na torti pa še pandemija, kjer so naenkrat popolnoma druga pravila. Srce mi poka od žalosti, ko vidim kakšnega starčka, ki s par stvarmi v vrečki, s pomočjo bergle, počasi koraka proti domu. Kakšnemu lahko pomagam, žal mi je, ker ne morem vsem.

Kaj bo, in česa ne bo, bomo videli. Po tem, ko se bo vse odprlo in sprostilo, bo na nas, da premislimo in se pravilno odločimo, a gremo kam, a ne gremo nikamor.
Meni osebno, ki sem v normalnih razmerah kar leteča, je za potovanja, koncerte, morje, letenje zdajle vseeno, daaaleč od mojih prioritet.

Ti jaz povem razlog.

[/quote]

Veš, kaj? V rit se mi zaleti. Sem samozaposlena in mi živ bog ne da ne dopusta ne bolniške, zato si te birokrate v rit v ftakni, če te tako žulijo. Jaz nimam korona dopusta, hvalabogu dost dela, delam na polno in zaganjam gospodarstvo od prvega dne karantene dalje – DOMA, polno zaposlena. Gospodarstvo niso samo tovarne, so vsi prilivi, ki jih država dobi od nas v obliki davkov Kdor je danes doma, naj kar dela poleti, mi, ki pa smo delali ves čas vmes, si bomo pa privoščili dopust, pa če se boste ve monkulje na glavo postavile!
In BTW, sosednja tovarna kar lepo na polno dela ves čas KORONA POČITNIC. Tako da ne vem, katero gospodarstvo bi ti poleti zaganjala.

Veš, kaj? V rit se mi zaleti. Sem samozaposlena in mi živ bog ne da ne dopusta ne bolniške, zato si te birokrate v rit v ftakni, če te tako žulijo. Jaz nimam korona dopusta, hvalabogu dost dela, delam na polno in zaganjam gospodarstvo od prvega dne karantene dalje – DOMA, polno zaposlena. Gospodarstvo niso samo tovarne, so vsi prilivi, ki jih država dobi od nas v obliki davkov Kdor je danes doma, naj kar dela poleti, mi, ki pa smo delali ves čas vmes, si bomo pa privoščili dopust, pa če se boste ve monkulje na glavo postavile!
In BTW, sosednja tovarna kar lepo na polno dela ves čas KORONA POČITNIC. Tako da ne vem, katero gospodarstvo bi ti poleti zaganjala.
[/quote]

Ma lej mene ne briga kje vse bi ti fijakala, ampak če boš, pa ko se vrneš pejt lepo v karanteno, al se pa ne vračaj.

Ma lej mene ne briga kje vse bi ti fijakala, ampak če boš, pa ko se vrneš pejt lepo v karanteno, al se pa ne vračaj.
[/quote]

O tem pač ne boš odločala ti, psihičarka.

O tem pač ne boš odločala ti, psihičarka.
[/quote]

Bom pritiskala na vlado dokler ne dosežem svojega. Tako kot primorci ki so nam zrihtali da zdaj ne smemo iz svoje občine P

Bom pritiskala na vlado dokler ne dosežem svojega. Tako kot primorci ki so nam zrihtali da zdaj ne smemo iz svoje občine P
[/quote]

Ti se kar razpoči od pritiskanja. Jaz pa ti garantiram, da bodo julija vse meje odprte. Tebi pa nihče ne brani, da se v svoj bunker zavlečeš za naslednja tri leta.

Ti se kar razpoči od pritiskanja. Jaz pa ti garantiram, da bodo julija vse meje odprte. Tebi pa nihče ne brani, da se v svoj bunker zavlečeš za naslednja tri leta.
[/quote]

Vse ziher ne bodo, niso azijci glupi. Morda po zblojeni evropi, ampak to niso vse.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close