LETNI DOPUST
pOZDRAVLJENI!
Za mene tudi tale vprašanje predstavlja mobing. Trenutno sem na podaljšani porodniški. Po koncu porodniške me čaka še lanski dopust (-10dni), nato pa sledi še letošnji. Ker bo letos naša firma odpirala še eno poslovalnico, so nam kar določili, da moramo pol dopusta porabiti zdaj, pol pa do avgusta. Meni, ki sem pa na porodniški, pa so določili, da za poletje pustim samo en teden. No, septembra pa moram uvajati še svojega škratka v vrtec. tudi takrat bom rabila dopust, pa ga ne bom dobila. zanima me, ali je mogoče, da mi tako določijo dopust, ali imam pravico da si sama izberem kdaj bom imela dopust. Zahvaljujem za za kakršnokoli informacijo. Lep pozdrav, makaronček.
makaronček,
verjamem, da ste zaskrbljena, saj gre za vašega otroka in nego, otrokove pravice in pravica do nege otroka pred drugimi pravicami, zato osebno menim da nima nihče pravice na silo posegati v izbiro do koriščenja dopusta. So lahko le dogovori in sporazumi.
Kar opisujete pa seveda nikakor ne spada v kategorijo trpinčenja na delovnem mestu (mobing), saj je za to potrebno zadostiti drugim pogojem, ki so predvsem povezani s težkimi medosebnimi zlorabami na delovnem mestu. Več o opredelitva si lahko pogledate naše pripete teme.
Ker nisem pravnik, ampak terapevt, vam predlagam, da najprej pregledate vašo pogodbo o zaposlitvi, zlasti tam, kjer so določbe o letnem dopustu in se potem za ostalo obrnete na Inšpektorat za delo[/url], brezplačne pravne nasvete ali pa tudi na portal Pravni nasveti, kjer vam tudi lahko odgovorijo.
V upanju, da sem pomagal, lepo pozdravljam.
Forum je zaprt za komentiranje.