Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Letni dopust

Letni dopust

Pozdravljeni,

jaz imam pa nasledni problem.Sem na prodniškem dopustu od 24.11.06 do 24.11.07.Ker je bivša direktorica posel prodala novemu lastniku sem 1.4.07 tudi podpisala pogodbo s tem novim delodajalcem (vse je potekalo gladko, ker je bil ta novi delodajelec naš poslovni partner).Delovna doba je neprekinjena, bivši delodajalec mi je izplačal 3/12 regresa.Sedaj pa izvem, da mi za leto 2007 pripada le 18 dni dopusta in ne 23 tako kot je napisano v kolektivni pogodbi, ker nisem koristila teh 5 dni dopusta pri starem delodajalcu do 1.4.07.Je to sploh zakonito?Pa jaz sem na porodniškem dopustu in v tem času ne morem koristit dopusta, mar ne?! Prosim pomagajte…

Lp,
Barbk

Mislim, da delodajalec ne ravna prav, saj gre za t. i. “spremembo delodajalca”, kar pomeni, da se vse pravice delavcev po kolektivnih pogodbah ohranijo in delavci načeloma sploh ne bi smeli občutiti, da se je kaj spremenilo. Mislim, da ti pripada ves dopust za leto 2007 in da ga lahko izkoristiš do konca leta 2007 brez težav vsega, celo v leto 2008 pa ga lahko preneseš del (kolikor dni je nad dvema tednoma dopusta).

Vprašanje pa je, ali se za 5 dni dopusta splača skregati z delodajalcem, glede na to, da boš imela veliko dopusta glede na to, da te ni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close