Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Letni dopust

Letni dopust

Pozdravljeni.
V juliju mi poteče pogodba za določen čas. Podaljšanje ni mogoče, zato bi rada izkoristila dopust, ki mi pripada. Me pa zanima sledeče. Kljub temu, da sem dobila sorazmerni del dopusta, je zarad pogojev dela, to veliko več kot na kakšnem drugem del. mestu (19 dni za pol leta). Kako je v primeru, da dobim novo zaposlitev? Dobim sorazmerni del ali je zaradi večjega števila dni dopusta na trenutnem delovnem mestu, novi dopust krajši?
Hvala in LP

Vsak delodajalec ti da svoj dopust, v skladu z ZDR-1, kolektivno pogodbo in notranjimi akti.
Dopust pri novem delodajalcu nima veze z zdejšnjim dopustom.

Pozdravljeni,

Zakon določa, da delavec pridobi pravico do letnega dopusta že s samo sklenitvijo delovnega razmerja. V nadaljevanju zakon določa, da je delavcu, ki sklene pogodbo o zaposlitvi (med koledarskim letom) z drugim delodajalcem, vsak delodajalec dolžan zagotoviti izrabo sorazmernega dela letnega dopusta glede na trajanje zaposlitve delavca pri posameznem delodajalcu v tekočem koledarskem letu, razen če se delavec in delodajalec dogovorita drugače.

Vsak delodajalec vam torej omogoči koristiti sorazmerni del glede na dopust, ki vam ga odmeri za tekoče koledarsko leto.

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na info@legas-kranj.si

Hvala! 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close