letimo ta vikend iz Trsta
Ja kaj si pa mislila? Riziko odpovedi velja za trenutno akutno bolezen tebe ali koga, ki s tabo potuje, bliznja smrt itd..
Za spanijo pa ne veljajo nobeni posebni ukrepi.
Jaz imam letalske karte, tudi konec aprila, ce ne bomo sli, sem pac denar za karte stran vrgla, bivanje imam moznost brezplacne odpovedi, do 3 dni prej, ce slucajno ne bomo sli.
Je pa lastna rezija, brez agencije.
Točno tako, če tako pogledaš nisi nikjer varen.
Ladja je najbolj varna v pristanu, pa ni za to narejena. Kok vas je panika zagrabila, jao jao, mi imamo tudi rezervirano za konec meseca in seveda bomo šli na zaslužen dopust. Okužimo se lahko v Slo. ali pa kje drugje, živeti moramo dalje, ne pa vegetirati doma. Pejte še po 50 kg moke, zaprite se, nehajte hodit v službo in šolo in uživajte v paniki.
[/quote]
Reuters javlja, da bo sejem knjig v Leipzigu odpovedan zaradi koronavirusa. To je eden od najpomembnejših knjižnih sejmov na svetu. Odpovedan je sejem telekomunikacij v Barci, odpovedan je avto sejem v Ženevi, odpovedani so koncerti po vsem svetu, ti pa nas pošiljaš po moko. In obenem trdiš, da boste šli konec meseca na zaslužen dopust. Le kam?
Če kdo med vami računa, da vas bo država reševala za naš skupni davkoplačevalski denar bom ta prvi, ki bom naredil vse, da se to ne bo več dogajalo. Dva iz Japonske smo domov peljali za 20.000 evrov. Obenem pa zbiramo zamaške za fizioterapijo. Narobe svet!
In potem boste imeli stroške z odvetnikom ravno toliko, kot je vreden dopust?
Če ste plačali odpovedni riziko, ni ta opoved kar tako, ker ti ne bi šel. Preberi si vse možnosti in pogoje, ki so navedeni in ja, potem so še dnevi od odpovedi, bližje si odhodu, manjši je znesek,ki ga dobiš nazaj.. Ampak tam so navedeni konkretni razlogi, bolezen, smrt, nesreča, pomanjkanje snega….
Agencija ti dejansko ni dolžna vrniti nič.
Tudi mi bi morali leteti ta petek, samo da iz Benetk. Isto v Španijo. Do zadnjega sem upala, da bomo šli. Včeraj sem vse odpovedala. Šli bi v lastni režiji, tako da nam bodo propadle samo letalske karte in ena vstopnina.
Ne bojim se toliko, da bi zboleli, ampak da ostanemo nekje, da mi odpovejo letalo za nazaj in podobno. To ne bi bil brezskrben dopust, pa tako smo se ga veselili.
Prosim objavi odgovor kaj in kako. Ker se tudi nam to dogaja. Pa gremo že čez 3 tedne in smo pravočasno odjavili. Ampak trdijo, da je potrebno imeti zdravniško potrdilo, ki ga ne bo izdal noben zdravnik. Zato, ker se ne želimo okužiti in okužiti svojih bližnjih, ki so starejši. Le zakaj so Kitajci in kasneje Italjani dali v karanteno cela mesta? Kdo ve?
[/quote]
izdal zdravnik. Jaz poznam veliko srčnih in sočutnih zdravnikov, ki bi v tem primeru napisali. Seveda je to 1x v življenju. Če bi prihajala s to prošnjo večkrat te absolutno ne bi podpirali tokrat gre pa res za izjemno situacijo in v interesu Slovenije je, da so državljani zdravi in da ni egoističnih barab, ki pridejo in okužijo na stotine ljudi. Bog ve, da jih bodo imeli na vesti in da za egoizem in brezbrižnost še nikomur ni bilo blago sojeno. Je pa tudi podlaga za realno pravno tožbo. Nekdo je načrtno in samovoljno šel v državo kjer je prenesel klice na te in te. To je komot osebna tožba, če poznaš kretena, ki je bil v tranziciji ali na dopustu pa ti ali tvoj bližnji zboli. Da vas vidim turistke brezbrižne. Zavestno se greste ogrožanje. Zavestno. Da ne bi vedeli, da se ne morete okužiti in/ali virus prenesti na druge (ki lahko tudi umrejo) pač ne morete trditi.
In potem boste imeli stroške z odvetnikom ravno toliko, kot je vreden dopust?
Če ste plačali odpovedni riziko, ni ta opoved kar tako, ker ti ne bi šel. Preberi si vse možnosti in pogoje, ki so navedeni in ja, potem so še dnevi od odpovedi, bližje si odhodu, manjši je znesek,ki ga dobiš nazaj.. Ampak tam so navedeni konkretni razlogi, bolezen, smrt, nesreča, pomanjkanje snega….
Agencija ti dejansko ni dolžna vrniti nič.
[/quote]
In seveda rabiš zdravniško potrdilo.
2x je bilo pri nas tako, da je otrok zbolel malo pred odhodom, potrdilo od pediatra, smo dobili vse nazaj,za celo familijo. Kar tako pač ne, pa korona gor ali dol, sej ne potujete na kitajsko.
izdal zdravnik. Jaz poznam veliko srčnih in sočutnih zdravnikov, ki bi v tem primeru napisali. Seveda je to 1x v življenju. Če bi prihajala s to prošnjo večkrat te absolutno ne bi podpirali tokrat gre pa res za izjemno situacijo in v interesu Slovenije je, da so državljani zdravi in da ni egoističnih barab, ki pridejo in okužijo na stotine ljudi. Bog ve, da jih bodo imeli na vesti in da za egoizem in brezbrižnost še nikomur ni bilo blago sojeno. Je pa tudi podlaga za realno pravno tožbo. Nekdo je načrtno in samovoljno šel v državo kjer je prenesel klice na te in te. To je komot osebna tožba, če poznaš kretena, ki je bil v tranziciji ali na dopustu pa ti ali tvoj bližnji zboli. Da vas vidim turistke brezbrižne. Zavestno se greste ogrožanje. Zavestno. Da ne bi vedeli, da se ne morete okužiti in/ali virus prenesti na druge (ki lahko tudi umrejo) pač ne morete trditi.
[/quote]
Na podlagi česa bo zdravnik napisal potrdilo in kakšen razlog bo navedel? Kakšno bolezen pri dotični osebi bo navedel in pri kateri, če potuje cela družina? In zavarovalnica mislite, da bo to rade volja sprejela in plačala?? Ni to tako enostavno in na lepe oči.. To je cel postopek in formularji in podatki..
Marsikdo bo žal v tem trenutku ostal brez dopusta in denarja, niso edini, ki so kupili karte, vstopnine, bivanje, ali komplet aranžma..
Prosim objavi odgovor kaj in kako. Ker se tudi nam to dogaja. Pa gremo že čez 3 tedne in smo pravočasno odjavili. Ampak trdijo, da je potrebno imeti zdravniško potrdilo, ki ga ne bo izdal noben zdravnik. Zato, ker se ne želimo okužiti in okužiti svojih bližnjih, ki so starejši. Le zakaj so Kitajci in kasneje Italjani dali v karanteno cela mesta? Kdo ve?
[/quote]
Italijani jih dejansko niso dali, vse so bila priporočila. Edino šole so zaprli. Zakaj? Da bi zajezili širjenje virusa. Pa jim ni uspelo.
V premislek – toliko togote v enem človeku tudi ni zdravo !
[/quote]
Jaz sem čisto cool brez skrbi. Samo mislim da je čas, da nehamo ljudem plačevati težave, v katere sami sillijo aka helikoptersko reševanje, karantene, prevoz in zdravljenje zaradi surfanja v razburkanem morju ipd
Mogoče bi v takih izjemnih primerih veljalo uvesti ameriški sistem zdravstva.
Vsem funkcionalno nepismenim: govorim o izjemnih primerih, ne na splošno.
Italijani jih dejansko niso dali, vse so bila priporočila. Edino šole so zaprli. Zakaj? Da bi zajezili širjenje virusa. Pa jim ni uspelo.
[/quote]
Smisel karanten pri boleznih, ki so zelo nalezljive je, da se širjenje upočasni in se tako bolniki porazdelijo na daljše obdobje, namesto da bi zboleli vsi naenkrat in preobremenili zdravstveni sistem.
Le zakaj so odpovedali sejma po Evropi, le zakaj so odpovedali nekatere lete v Italijo in iz nje (Milano, Benetke, Treviso) , le zakaj sploh rabimo kakršno koli testiranje,če po tvoje nič ni. Ko bo kdo od tvojih bližnjih samo kihnil po vrnitvi iz tujine, boste vsi stali v vrsti pred ZD. Gravž pa takile nakladači! Fuj in fej! Ignoranti brezdelno!
Le zakaj so odpovedali sejma po Evropi, le zakaj so odpovedali nekatere lete v Italijo in iz nje (Milano, Benetke, Treviso) , le zakaj sploh rabimo kakršno koli testiranje,če po tvoje nič ni. Ko bo kdo od tvojih bližnjih samo kihnil po vrnitvi iz tujine, boste vsi stali v vrsti pred ZD. Gravž pa takile nakladači! Fuj in fej! Ignoranti brezdelno!
[/quote]
Panika je močan motivator.
Panika je močan motivator.
[/quote]
Saj bodo ta pogumni najprej zboleli? Potem bodo pa v vrstah pred infekcijsko čakali in računali na to, da imajo tam znance ali celo prijatelje. Samo v takem primeru je lahko človek takole freh kot si ti! Panika in zdrava pamet sta dve različni zadevi, eni imamo zdravo pamet, eni ste pa ignorantje.
Saj bodo ta pogumni najprej zboleli? Potem bodo pa v vrstah pred infekcijsko čakali in računali na to, da imajo tam znance ali celo prijatelje. Samo v takem primeru je lahko človek takole freh kot si ti! Panika in zdrava pamet sta dve različni zadevi, eni imamo zdravo pamet, eni ste pa ignorantje.
[/quote]
Dajte se že odločit, no. Po eni strani trdite, da je v Sloveniji že kup okuženih, pa še nobenemu ni uspelo priti do infekcijske? Kako nevaren je dejansko virus za mlajše od 60 let? In ne govori mi, da bom potem jaz koga okužila. Kdor se boji okužbe, naj bo doma, sicer bo slejkoprej zbolel. Mi ne pade na kraj pameti, da bi v takem obiskovala svoje ostarele starše.
Tole je pa drugače podatek za Italijo.
The vast majority of those infected had shown few or no symptoms and were recovering at home.
Italian civil protection agency says 18 died since Sunday; all were either elderly or had serious preexisting medical conditions –
[/quote]
Kot da bo zavarovalnica kar tako od sebe dala denar?? Prosim vas lepo, takih primerov je zdaj na tisoče samo pri nas.. In vsi se bodo pač samo obrisali pod nosom, vključno z mano.
Mi imamo let za španijo čez 14 dni. Gremo pa iz Dunaja. Tudi mi smo družina, dva šolarja. Če bi bil danes let, bi šli, sploh iz Dunaja. Lej, težko je rečt, poznam ljudi, ki potujejo dalje, ne paničarijo, v tujini mediji sploh dosti manj komplicirajo, tudi ljudje. Se pa pozna, na splošno, da je turistov povsod manj. Španija ni pretiran problem, mislim da ima par okuženih, kar je nič, letite iz Trsta, ki tudi ni v centru dogodka. Merili vam bodo vročino in to je to. Zna pa biti problem, kar je tudi mene strah, čeprav letimo iz Dunaja, da se slučajno pojavi nekdo na letalu, ki bo imel vročino, kašljal, zaradi previdnosti ga pohopsajo, testirajo, pa nas potem vse zadržijo, bognedaj da je pozitiven, pade kakšna karantena..To je sicer zelo majhna možnost, da se kaj takega zgodi, ljudje vseeno letijo ves ta čas, pa vseeno, tega si pa res ne želim, potem pa rajši pozabim na denar za karte in ne grem.
[/quote]
Španija ima že kar lepo 200 okužb in vsak dan dodajo vsaj 50 novih, v 14 dbeh bo najverjetneje že preko 1000 okuženih v Španiji. V Avstriji je že 25 okuženih, večina na Dunaju, čez 14 dni bo okuženih verjetno 200+.
Forum je zaprt za komentiranje.