letimo ta vikend iz Trsta
Lej, po svetu ni desetino toliko panike, kot jo zganjajo pri nas. Svet še kar funkcionira. Na ta virus se bo očitno treba navadit, tako kot na gripo, napovedujejo. A zdaj naj se vse ustavi?
Če bi rekla Benetke, okej, iz Trsta pa ne bi smelo biti težav. Je manjše letališče in ni v žarišču.
[/quote]
Potrdim ti lahko, da posebej na Kitajskem ni nobene panike.
V par okrožjih si moraš namestiti na svoj telefon posebno aplikacijo, kjer spremljajo tvoje gibanje, s kom si v stiku…. in potem ti računalnik dodeli barvno oznako: zelena, da se lahko giblješ okoli po trgovinah, uporabljaš javni prevoz…., rumena – obvezna enotedenska in rdeča – obvezna dvotedenska karantena..
Pa redki kršijo predpise in jokajo o brezvezni paniki!
Če bi rinla ne bi spraševala. Sprašujem,da dobim širši pogled. Če poslušam samo enega flegmatika ali enega paranojika je pogled popolnoma ČB zato me zanima širši pogled. Sama sem prej ziheraš kot karkoli. Ne vem pa kakšno je dramatiziranje medijev in koliko osebne preganjavice. Če bi vprašala mojo mamo ne bi nikoli nikamor smeli iti, ker je svet krut in nevaren in povsod na nas vse preži. Nezgode na cesti, gripa v kinu, strele v hribih, kače na vrtu.. razumeš zdaj? Mi pa ni lahko stran vršt 4 karte in težko pričakovan in zaslužen skupni oddih. To pa je res. Zato sprašujem. Načeloma smo se odločili že prejšnji teden, da ne gremo a mi vsak dan trzne upanje in misel: kaj pa če je to samo senzacionalistično pretiravanje?
[/quote]
Itak da je pretiravanje. Pri nas mediji samo o tem govorijo, potem pa dobiš občutek, da je ves svet v obsednem stanju. Pa ni. Ja, lahko se zgodi, da boste zboleli, ampak če poslušaš taiste ljudi, ki ti potovanje odsvetujejo, smo imeli epidemijo že januarja ali pa je med nami že kup obolelih, samo zarota vlade je kriva, da še ne vemo. Kakšna je potem razlika, če zboliš v lokalnem Hoferju ali na Tenerifih? Edino, čemur bi se zdaj res izognila, so križarjenja. Tam si ne želim obtičat. Vse ostalo se pa preživi.
Midva imava plačano Portugalsko za konec marca. In sva se odločila, da NE greva. Prijatelji so naju oklicali za ovce neumne, ki verjamejo vsaki paniki.
Ker bova zgubila tudi denar, razmišljava, čeprav sva odpovedala. Zdiva se sama sebi navadna paničarja, ampak..
Ne želiva pa si, da bi bila zaprta ene 14 dni v hotelu, ne bi mogla na noben izlet, in še kaj bi nalezla. Denar je sicer res precej velik, ker gre za organizirano potovanje, ampak… Riziko odpovedi v tem primeru NE pride v poštev. Torej sva se odrekal denarju na račun zdravja.
[/quote]
Res pretiravata:
1. verjetnost, da zbolita je minimalna
2. zbolita lahko tudi doma
3. karantena v hotelu za 14 dni je neugodna, ampak za vaju in vajino zvezo bi to bil velik izziv
Odpoved vajinega potovanja se mi zdi nesmiselna.
Če bi rinla ne bi spraševala. Sprašujem,da dobim širši pogled. Če poslušam samo enega flegmatika ali enega paranojika je pogled popolnoma ČB zato me zanima širši pogled. Sama sem prej ziheraš kot karkoli. Ne vem pa kakšno je dramatiziranje medijev in koliko osebne preganjavice. Če bi vprašala mojo mamo ne bi nikoli nikamor smeli iti, ker je svet krut in nevaren in povsod na nas vse preži. Nezgode na cesti, gripa v kinu, strele v hribih, kače na vrtu.. razumeš zdaj? Mi pa ni lahko stran vršt 4 karte in težko pričakovan in zaslužen skupni oddih. To pa je res. Zato sprašujem. Načeloma smo se odločili že prejšnji teden, da ne gremo a mi vsak dan trzne upanje in misel: kaj pa če je to samo senzacionalistično pretiravanje?
[/quote]
Mi imamo let za španijo čez 14 dni. Gremo pa iz Dunaja. Tudi mi smo družina, dva šolarja. Če bi bil danes let, bi šli, sploh iz Dunaja. Lej, težko je rečt, poznam ljudi, ki potujejo dalje, ne paničarijo, v tujini mediji sploh dosti manj komplicirajo, tudi ljudje. Se pa pozna, na splošno, da je turistov povsod manj. Španija ni pretiran problem, mislim da ima par okuženih, kar je nič, letite iz Trsta, ki tudi ni v centru dogodka. Merili vam bodo vročino in to je to. Zna pa biti problem, kar je tudi mene strah, čeprav letimo iz Dunaja, da se slučajno pojavi nekdo na letalu, ki bo imel vročino, kašljal, zaradi previdnosti ga pohopsajo, testirajo, pa nas potem vse zadržijo, bognedaj da je pozitiven, pade kakšna karantena..To je sicer zelo majhna možnost, da se kaj takega zgodi, ljudje vseeno letijo ves ta čas, pa vseeno, tega si pa res ne želim, potem pa rajši pozabim na denar za karte in ne grem.
Potrdim ti lahko, da posebej na Kitajskem ni nobene panike.
V par okrožjih si moraš namestiti na svoj telefon posebno aplikacijo, kjer spremljajo tvoje gibanje, s kom si v stiku…. in potem ti računalnik dodeli barvno oznako: zelena, da se lahko giblješ okoli po trgovinah, uporabljaš javni prevoz…., rumena – obvezna enotedenska in rdeča – obvezna dvotedenska karantena..
Pa redki kršijo predpise in jokajo o brezvezni paniki!
[/quote]
Pa še povezava :
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/veliki-brat-u-pozadini-bitke-s-koronavirusom-kako-su-kineske-vlasti-krizu-s-covidom-19-iskoristile-za-ogromni-eksperiment-ovo-je-bez-presedana/10040641/
Po tvoje torej bi moj mož, ki je pilot zdaj nehal v službo hodit ??? res te eni budale. čez Italijo gre, ker se od tja leti v Španiji, v čem je problem.
Zdaj razumem kdo kupuje po 50 kil mole.
[/quote]
Točno to. Ker ni popolnoma nobene potrebe, da se folk vlači po celem svetu po dopustih. In raznaša okoli svinjarijo, poleg vse, ki jo čisto nepotrebno v luft zmečejo že letala in ladje. Ampak res čisto nepotrebno.
[/quote]
in ker vsi popolnoma enako mislijo, se širi ta virus po celem svetu. ker se tud noben kitajc ni mogel odpovedat težko prisluženemu dopustu ob njihovem novem letu. in ker se ne bi nihče odpovedal ničemur. saj se bo vse slabo drugim zgodilo, ne meni.
cel kup ljudi bo pač umrlo, big dil, saj ne bom jaz.
Danes potujejo samo še norci, ki jim je vseeno za svoje zdravje in zdravje drugih. Zaradi takih norcev, se je virus razširil po celem svetu. Veseli pa me, da največ ljudi, skoraj vsi zbolijo za koronavirusom prav tisti, ki potujejo še posebej v Italijo. V Italiji ima virus že večje razsežnosti, kot jo je imel na Kitajskem in tudi širi se bistveno hitreje v Italiji.
V Italiji, tudi v Trstu in Goriziji, kjer so ugotovili okužene, so že prejšnji teden zaprli vse šole in ukinili vse javne prireditve. Italijani ostajajo doma. Toliko glede preventive in varnosti. V svetu se drugačno zavedajo resnosti širjenja okužbe.
Slovenci pa skrbite le samo zase, češ, saj bom prebolel virus. Ljudje v vaši okolici, ki bi jih mimogrede lahko okužili in so kronični bolniki, ki bi zaradi tega lahko umrli, pa vas ne brigajo. Kam je šlo vse spoštovanje do sočloveka, vsa empatija in solidarnost, ki jo je bilo nekoč povsod polno?
Točno tako, če tako pogledaš nisi nikjer varen.
Ladja je najbolj varna v pristanu, pa ni za to narejena. Kok vas je panika zagrabila, jao jao, mi imamo tudi rezervirano za konec meseca in seveda bomo šli na zaslužen dopust. Okužimo se lahko v Slo. ali pa kje drugje, živeti moramo dalje, ne pa vegetirati doma. Pejte še po 50 kg moke, zaprite se, nehajte hodit v službo in šolo in uživajte v paniki.
Prosim objavi odgovor kaj in kako. Ker se tudi nam to dogaja. Pa gremo že čez 3 tedne in smo pravočasno odjavili. Ampak trdijo, da je potrebno imeti zdravniško potrdilo, ki ga ne bo izdal noben zdravnik. Zato, ker se ne želimo okužiti in okužiti svojih bližnjih, ki so starejši. Le zakaj so Kitajci in kasneje Italjani dali v karanteno cela mesta? Kdo ve?
Ladja je najbolj varna v pristanu, pa ni za to narejena. Kok vas je panika zagrabila, jao jao, mi imamo tudi rezervirano za konec meseca in seveda bomo šli na zaslužen dopust. Okužimo se lahko v Slo. ali pa kje drugje, živeti moramo dalje, ne pa vegetirati doma. Pejte še po 50 kg moke, zaprite se, nehajte hodit v službo in šolo in uživajte v paniki.
[/quote]
In kam greste konec meseca? Na križarjenje ali samo na potovanje? S katero agencijo pa ? Zaslužen dopust sredi marca? Boste za otroke uveljavili Gabrove proste dneve?
Bom, takoj ko dobim.
Ja tudi mi imamo doma starejše, kronične bolnike in jih res ne želim izpostavljati temu, da jim slučajno kaj prinesemo.
Ne morem verjet, da se to dogaja. Očitno imajo preveč odpovedi in se bojijo izpada dohodka. Kaj drugega si ne morem misliti. Odpoveš pravi čas, pa rečejo ne bo šlo.
[/quote]
Nimaš pravice biti zajedljiva in žaljiva do tistih, ki vas upravičeno svarijo in nikogar ne pošiljaj po moko. Bolezen lahko prineses, brez da sama zboliš in ravno prenašalci brez znakov okužbe so bolni.
Tvoj dopust tvoja odločitev, samo vzdrži se žaljivk. Ker če zboliš, se boš zdravila za davkoplačevalski denar, zato ne pametuj preveč.
Ne tišči glave v pesek. Tvoja informacija, da gre za visrus podoben gripi, je hudo netočna. Vseh lastnosti virusa še niti ne poznamo ali pa zanje kot običajni ljudje niti ne vemo. Zagotovo pa ni podoben gripi. Pušča hude hude posledice na obolelih in tistih, ki so ga preboleli, smrtnost je višja in širi se kot kuga.
Forum je zaprt za komentiranje.