Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Letališče Treviso Coronavirus

Letališče Treviso Coronavirus

Nobena slovenska agencija noče nič odpovedat, ker so zavarovalnice očitno rekle, da pri nas ni nič in se lahko potuje. Službeno se še vedno mora potovat, privatno pa bomo mi vrgli nekaj sto evrov stran in ostali doma. Ker smo starejši in je verjetnost ozdravitve po okužbi veliko manjša kot pri mladih ljudeh. Človek se mora pač odločit za življenje ali bolezen ali denar. Mi smo se za prvo brez drugega.
[/quote]

zavarovalnice ne krijejo v primeru epidemij, to je to. Naravne nesreče da, epidemije bolezni pa ne. In to je svinjska napaka – enim je več do par jurjev, kot do lastnega življenja. V bistvu s tem dajo vedeti, koliko so vredni. Ob predpostavki, da po vrnitvi ogrožajo predvsem življenja sodržavljanov, če jim za svojega ni mar. To pa je neodgovorno in tudi načrtno dejanje.

Predlagam da spremljaš zadeve, do petka se lahko situacija še poslabša. Za enkrat vem samo, da so Turkish Airlines odpovedal vse lete iz Italije, pa Američani imajo tudi probleme, ker njihova posadka ni hotela letet iz Milana. Poleti iz severne Italije so zelo slaba ideja.

let iz trsta, verjetno je to vaše vmesno letališče, najbrž letite potem iz drugege letališča dalje. Jaz bi šla, sploh če ste dali od 3 jurje dalje.. Možnost da se okužite s čimerkoli drugim, kot pa s korona virusom je dosti večja.
Mi imamo podobno potovanje konec aprila..če bi bilo zdaj, bi šli. Ne potujemo pa na rizično območje.

Nobena slovenska agencija noče nič odpovedat, ker so zavarovalnice očitno rekle, da pri nas ni nič in se lahko potuje. Službeno se še vedno mora potovat, privatno pa bomo mi vrgli nekaj sto evrov stran in ostali doma. Ker smo starejši in je verjetnost ozdravitve po okužbi veliko manjša kot pri mladih ljudeh. Človek se mora pač odločit za življenje ali bolezen ali denar. Mi smo se za prvo brez drugega.
[/quote]

verjetno tudi mi, imam plačane letalske karte za prvomajske, ampak dvomim, da bomo šli..Niti ne vem, kako se bo situacija razvila, ne vem, ali naj rezerviram še bivanje ali ne, zaenkrat imam samo karte za vse štiri..Mislim, da na koncu bom ta denar za karte izgubila, pa bomo ostali doma..žal.

ni res, denar dobiš nazaj samo za tiste destinacije, ki so uradno odsvetovane, kot recimo kitajska zdaj. Če imaš ti potovanje za recimo španijo, pa ne bi šel, ker te je strah, nimaš kaj..riziko velja pa samo za trenutno, akutno bolezen in potrdilo od zdravnika, tako da riziko odpovedi tu nič ne velja, če ga imaš.

Samo malo razmisljam. Recimo, da smo v Sloveniji res toliko imuni na ta virus. Hvalabogu, ce smo. Pa vendar, a ne obstaja nevarnost, da bi s tem privabili se vec ljudi k nam in s tem se bolj ogrozili naso drzavo?!

let iz trsta, verjetno je to vaše vmesno letališče, najbrž letite potem iz drugege letališča dalje. Jaz bi šla, sploh če ste dali od 3 jurje dalje.. Možnost da se okužite s čimerkoli drugim, kot pa s korona virusom je dosti večja.
Mi imamo podobno potovanje konec aprila..če bi bilo zdaj, bi šli. Ne potujemo pa na rizično območje.
[/quote]

Tvoje zdravje je torej vredno “samo tri jurje” ? FdaDuck, no.

Če si imuna napirmer na virusa HIV in ebole, pa še ne veš. Tega ne vedno niti na ogroženih območjih, kjer obolele zdravijo z zdravili za HIV in ebolo ( očitno z razlogom). Je še prezgodaj.

[/quote]je že ogrozen

[/quote]

še manj, po tvoje, tudi za jurja bi šla, ker ne vidim problema.

iz ZDA na svojem kanalu pravi, da on ne bi šel v države, kjer je virus oziroma sosednje države. Glede na to, da je okuženi le par metrov oz km od slovenske meje boste ogroženi toliko kot v Sloveniji, boste pa tvegali karanteno.

V bistvu si povedala, da kritje velja za vse tiste, ki taka zavarovanja sklepajo letno in jih niso sklenili v zadnjih 14 dneh.
[/quote]

Problem je, ker ti ne znaš brati. 🙂
Turistično zavarovanje ne krije, ker so epidemije in pandemije izključene iz zavarovalnega kritja, ne glede, kdaj ga skleneš.
Zavarovanje odpovedi potovanja pa vse na novo sklenjene police (z razširjenim kritjem), nimajo kritja za coronavirus, saj le-ta pade pod izključitev. Gre namreč za že obstoječe stanje. Če si pa sto sklenil že recimo decembra ali prej pa krije… ker takrat še ni bila razglašena epidemija, pandemija…

jaz bi šla, ne vidim problema v potovanju, tudi planiramo, oziroma že imamo letalske karte za prvomajske počitnice. Meni je problematično to, da ne bi, recimo, ko bi nekam prileteli, da nas ne bi tam hoteli sprejet, ker prihajamo ne vem, iz italije, ali pa bo recimo takrat že dunaj problem, pač situacija se naenkrat obrne. Ali pa da recimo v našem hotelu recimo najdejo enega okuženega, ali pa pride od nekod nekdo, ki je sumljiv, pa pade karantena in smo tam pečeni 14 dni. To je meni problem, ne potovanje in it kam..

ti v samo karanteni sploh ne bi zdržala,?!

[/quote]

Življenje tvegaš vsakič ko se vsedeš za volan ali prečkaš cesto, tudi pri zeleni.

NIjZ ne odsvetuje potovanje v Italijo, ameriški CDC pa ga.

placane stiri karte za Valencio iz Trsta. Ne gremo. Corona je v Trstu in je v Valenciji. Osebje dnevno migrira in verjetno je kak okuzen ali prenasalec plus zrak notranji v letalu krozi plus 1,5m radija distance med potniki ni dosezene itd itd. Skratka ne gremo. Smo pozrli cmok in ce je to najvec kar nas je ob tej situaciji vezani na epidemijo doletelo smo hvalezni.

Louvre so ze zaprli zaradi virusa in rapidno se bo zapiralo ostalo. Lahko tudi leti in meje. Ne rinite,ce nocete komplikacij..ne samo okuzb.

Louvre so ze zaprli zaradi virusa in rapidno se bo zapiralo ostalo. Lahko tudi leti in meje. Ne rinite,ce nocete komplikacij..ne samo okuzb.
[/quote]

Točno to. Mene ne bi skrbel virus, ampak karantena, odpovedani leti, zaprte meje… smo že skoraj rezervirali za 1.maj, pa bomo raje počakali. Zdaj se itak ni za bati, da bo vse polno. Bomo pa last minute kaj našli.

Če ste obsedeni s potovanji odpotujte takoj (upam, da niste že okuženi od doma … verjetno bi bilo bolje da ostanete doma), ker bodo zelo kmalu veljale omejitve tudi za tiste, ki so bili v Sloveniji v zadnjih 14ih ali 21ih dneh.

Mi smo ravno prišli prejšnji teden iz Trsta, kamor smo imeli povratni let…

…če bi bral MON bi moral z ladjo iz določene destinacije, od kjer smo prihajali. Je bil pa avion poln Slovencev, tako da če je virus in smo prenašalci, je kakšna MON-a okužena že od nas:))

ali samo osumljen na virus – ali tja ali nazaj .. kaj meniš, da se vam bo dogajalo?
pregledi, karantene, dodatni stroški za pot domov …

Karantene v nekaterih državah (po hotelih npr. ne v bolnicah) za tujce niso zastonj, vse se plača in so obvezne.
V EU še gre, ker si pokrit a zunaj Eu temu ni tako.
Zdravstvena zavarovanja za tujino za epidemije, ki so se pojavile pred začetkom zavarovanja ne veljajo!

Karantene v nekaterih državah (po hotelih npr. ne v bolnicah) za tujce niso zastonj, vse se plača in so obvezne.
V EU še gre, ker si pokrit a zunaj Eu temu ni tako.
Zdravstvena zavarovanja za tujino za epidemije, ki so se pojavile pred začetkom zavarovanja ne veljajo!
[/quote]

Če si iz države, ki ima omejeno gibanje v drugi državi si karanteno (preventivno a obvezno), ki jo določajo posamezna država sam plačaš. Tudi za taka “jajca” kot Malta, ki je v EU velja.

Mi smo ravno prišli prejšnji teden iz Trsta, kamor smo imeli povratni let…

…če bi bral MON bi moral z ladjo iz določene destinacije, od kjer smo prihajali. Je bil pa avion poln Slovencev, tako da če je virus in smo prenašalci, je kakšna MON-a okužena že od nas:))
[/quote]

Okužen si lahko tudi s HIV in ebolo, sta skušaj s tem virusom združena v eno… A tega še ne veš? Lahko boš korono prebrodil,ostlo pa se ti bo pokazalo malo kasneje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close