Letališče Rim – Fiumicino
Živijo
Tudi jaz imam približno toliko časa med enim in drugim letom. V eni uri se da kar daleč peš priti, zato upam le, da ni letališče zeloooo veliko in da letalo ne bo imelo zamude, ker se potem ta čas vmes zelooo skrajša.
Jaz grem konec marca. Kdaj greš ti, da bi lahko vsaj sporočil kako je veliko in če je dovolj časa, če greš prej.
LP P
Jaz grem 11.2. in se vračam v začetku aprila. Napišem izkušnjo tule – sploh če se ne bo vmes oglasil še kdo in povedal svoje…
Glede razdalje peš… se mi zdi čisto odvisno. Na večjih angleških letališčih sem ziher, da nimaš šanse priti v eni uri… Rima pa ne poznam.
Bomo videli – menda na letalskih družbah vedo kaj počno…
Lani sem dvakrat letel preko Fiumicina oz. enkrat tam “transferiral”, drugič pa priletel tja, ampak se žal ne spomnim, koliko časa mi je vzel transfer oz. kakšne so razdalje med terminali, itak je bilo pa to v času tistega izbruhlega vulkana, tako da smo zamujali že iz Trsta in potem naprej v Madrid itd. Takrat je bilo kar kaotično na letališču, ampak v osnovi je pa pri mojih rezervacijah vedno tako, da mi agencija rezervira povezavo le tako, da imam čas ujeti naslednji let. Včasih sicer malo tečem, ampak zamudil nisem pa še nikoli. Predvidevam, da so tudi tebi tako rezervirali povezavo. Najbolje pa seveda je, da je prvo letalo točno pri odletu in pristanku, potem se povezavo brez težav ujame, kak šoping v vmesnem času se pa vseeno ne priporoča :). Pa še to je, da če si že počekiran za naprej in na letalo naložijo tudi tvoj kovček, te malo tudi počakajo, če je treba.
Pa še en link, ki bi znal biti koristen: http://travelguideadvice.com/rome-fiumicino-terminal-3-to-terminal-1-lazio-rome-240474.html
In še en copy-paste, ki te bo potolažil:
Terminals
These are useful guidelines only – always check in advance to find out which terminal your flight departs from. If you make a mistake, it’s only around five minutes’ walk between Terminals 1, 2 and 3.
Srečno pot!
Živijo
Ja, Rok-1 ti greš res zelo kmalu in upam, da ti bo uspelo premaširat celo letališče v času, ki ga imaš na razpolago.
Se priporočam za info iz prve roke.
Hvala tudi JustJoeKing-u upam, da ne bo do marca kakšnega pepela ali druge naravne ujme, ker potem verjamem, da tista ura vmes, je kot pet minut…
Pozdrav P
Forum je zaprt za komentiranje.