Letališče London
Zdravo!
Hja….kaj je dandanes res težko vpisati v google kaj pa vem….na primer: “London Airports” in izbereš prvi rezultat.
Potem pa klikneš na željeno letališče (Heathrow, Gatwick, whatever….) in glej ga zlomka pred teboj se pojavi veliko opozorilo na rdeči podlagi v zvezi z osebno prtljago….
No ja, ko pa sem že to v minutki našel naj ti povem, da so omejitve glede tekočin še vedno v veljavi, dobra novica pa je da so pred dnevi malce omilili omejitve glede velikosti ročne prtljage ta je lahko po novem, citiram:
“56 centimetres long (approximately 22 inches)
45 centimetres high (approximately 17.5 inches)
25 centimetres deep (approximately 9.85 inches).”
Veliko uspeha v medmrežnem labirintu ti želim pa srečno na poti!
lp
Še en podatek, za vse, ki letite z EasyJetom….
Prosimo, upoštevajte, da so se na podlagi objave, ki jo je izdala
britanska vlada, omejitve glede ročne prtljage spremenile. Za ročno
prtljago vseh potnikov, ki letijo z easyJetom z britanskih letališč,
veljajo naslednja pravila:
• Dovoljen je le en kos ročne prtljage, ki ne sme preseči
dimenzij
55 x 40 x 20 cm (vključno s kolesci, ročaji, trakovi, ipd.).
• Torbica za prenosni računalnik šteje za en kos ročne prtljage
–
potnikom s prenosnimi računalniki ni dovoljeno vzeti na krov
dodatnega kosa prtljage. Pri varnostnem pregledu bodo vsi
prenosni računalniki vzeti iz ovitkov (torbic, kovčkov ipd.) za
poseben pregled.
• Pri osebnem varnostnem pregledu na letališču ni dovoljeno
imeti
nobenih tekočin. Mednje spadajo tudi zobna pasta, gel za lase,
pijače, juhe, sirupi, parfumi, dezodoranti, pena za britje in
pršila. Edine izjeme so:
o Življenjsko pomembna zdravila v tekoči obliki in v
količini, ki zadostuje za čas leta (na primer
diabetični komplet), če so v potrjeno originalni
embalaži. Zdravila v trdi obliki so še vedno
dovoljena.
o Mleko za otroke in tekoča otroška hrana (vsebino
vsake stekleničke ali kozarčka mora pokusiti oseba,
ki spremlja otroka).
• Glasbila so dovoljena na krovu samo, če v njihovih kovčkih ni
drugih predmetov.
Draga Mirci,
najini podatki se razlikujejo zato, ker se moji nanašajo na zahteve letališča tvoji pa na letalskega prevoznika. Če boš naslednjič bolje definirala svoje vprašanje pa si informacije med seboj sigurno ne bodo več tako različne. Namreč naslov tvoje teme je “Letališče London” in na to se moj odgovor tudi nanaša. V naslednji objavi pa navajaš zahteve letalskega prevoznika, torej kaj sploh želiš vedeti?
Kaj ti bolje zaupaš človeku na cesti (predvidevam da od tam dobivaš te različne informacije) ali uradnim podatkom letališča/letalskega prevoznika? Torej kdo drug kot uradne strani letališča/letalskega prevoznika ti pa lahko nudi podatke iz “prve roke” ? Google, google, google dela čudeže, če ga le znamo uporabljat 😉
P.S. Forum pa tudi dela čudeže, če se le znamo pravilno izraziti in povedati kaj točno želimo vedeti.
P.S. 2. Pa še zahvalit se dandanes nihče več ne zna na teh forumih.
Lep pozdrav.
Dragi flyhigh!
seveda se ti zahvaljujem, da si poleg odgovora na popolnoma “neumno postavljeno” vprašanje pametno odgovoril!
Pričakovala pa sem, kakor sem že napisala, da mi bo kak prijazen popotnik odgovoril na vprašanje. Če veliko potuješ v lastni režiji verjetno veš, kako so pomembne take informacije, če ne, pa je seveda google in še kakšen iskalnik vir vseh tvojih informacij.
Ne informacije pa ne dobivam od tujcev na cesti, ampak prav tako od popotnikov, ki potujejo po svetu.
sicer pa se mi ne da ukvarjati s takimi stvarmi, tako, da lahko najino komuniciranje prekineva.
Lep dan želim
mirci
Forum je zaprt za komentiranje.