Lešnikova potica z marcipanom
Sem opazila, da imaste radi marcipan, pa vam posredujem še eno zame odlično potico, zelo primerno za bližajoče se praznike
230 g moke
150 ml mleka
20 g kvasa
25 g sladkorja
65 g masla
pol čajne žličke soli
Nadev:
50 g rozin
50 g masla
50 g marcipana (ker smo ljubitelji marcipana, količino povečam “od oka”)
100 g mletih lešnikov
50 g drobtin
3 žlice moke
jajce
2 žlici zdroba
150 g sladkorja
2 žici limoninega soka
Moko damo v skledo, v sredini naredimo luknjo. Mleko segrejemo, zdrobljen kvas damo v luknjo, dodamo sladkor in malo moke ter pomešamo. Pustimo stati 20 min. Nato dodamo še preostali sladkor, maslo in sol. Vse skupaj tako dolgo gnetemo, da se testo lepo loči od posode. Pokrijemo, damo na toplo mesto in pustimo 20 min. počivati.
Za nadev rozine prelijemo z vročo vodo in jih nato s kuhinjsko krpo osušimo. Maslo raztopimo. V posodi zamešamo marcipan, lešnike, drobtine, moko, jajce, zdrob, sladkor in limonin sok. Po potrebi dodamo malo vroče vode. Dodamo maslo.
Testo razvaljamo v kvadrat 25×25 cm, namažemo z nadevom, potresemo z rozinami in z obeh strani zavijemo proti sredini (potrebujemo model 25 cm).Pečemo 50 min pri 160 C.
Ker pride tega bolj malo, jaz običajno naredim dvojno količino in pečem v navadnem visokem pekaču.
Upam, da vam bo uspelo in ugajalo.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.