les in poplave
Res? Potem pa nikakor ne živiš na pravi lokaciji – kakšni havajski otočki imajo skorajda celo leto dež, tudi Nova Zelandija je precej mokra, če te pa mikajo ZDA ti vsekakor priporočam Seatlle 🙂
Bolj malo ljudi poznam, ki bi oboževali dež, veliko tistih, ki so nori na sneg ali sonce, a nobenga, ki bi imel rad meglo…(verjetno jo ima rada GF).
Prejšnja leta smo se ubadali s sušo, škode je bilo veliko, zadnji 2 leti pa s poplavami. Nekako raje vidiš, da je treba zalivat kot pač odmakovat. Mogoče bi namesto koruze morali predelovati kar riž. Da ne omenjam da poplave ne prizanesejo niti hišam in živalim, torej veliko hujše posledice kot suša.
In kaj storimo, da reh “nenavadnih” sprememb ne bi bilo?
Res? Potem pa nikakor ne živiš na pravi lokaciji – kakšni havajski otočki imajo skorajda celo leto dež, tudi Nova Zelandija je precej mokra, če te pa mikajo ZDA ti vsekakor priporočam Seatlle 🙂
Bolj malo ljudi poznam, ki bi oboževali dež, veliko tistih, ki so nori na sneg ali sonce, a nobenga, ki bi imel rad meglo…(verjetno jo ima rada GF).[/quote]
Kaj češ …eni odgrnejo zavese ko sije sonce, jaz pa ko pada dež. Ne vem. Ta dež deluje name zelo pomirjujoče. Zelo rada vozim v dežju, sprehajam se v dežju … skratka, če boš videla eno babo skakati po lužah – to sem jaz :))
Bolj malo ljudi poznam, ki bi oboževali dež, veliko tistih, ki so nori na sneg ali sonce, a nobenga, ki bi imel rad meglo…(verjetno jo ima rada GF).[/quote]
Kaj češ …eni odgrnejo zavese ko sije sonce, jaz pa ko pada dež. Ne vem. Ta dež deluje name zelo pomirjujoče. Zelo rada vozim v dežju, sprehajam se v dežju … skratka, če boš videla eno babo skakati po lužah – to sem jaz :))[/quote]
Dež na podeželju, v naravi, ima zelo močen učinek. Ali če sneži.
Prvo je to zvok, enakomeren, nežen in pomirjajoč. Potem vsi potočki, ko voda odteka, kot majhni slapovi ponekod. Narava obmiruje. In ko tako prisluškuješ šumu dežja, je kot da bi vse v tvoji duši se pomirilo.
Pri snegu pa so čar drobne snežinke, ki te nežno obkrožajo. Če si kje v naravi, v gozdu, in če dvigneš pogled v krošnje dreves, nastaviš obraz, je kot da bi dobival drobne poljubčke, ti drobni dotiki snežink.
Nič nenavadnega ni, če imaš rada dež. Ali sneg. Nekako si sam, pa nisi sam. Ni mrtvo. Živo je.
Kaj češ …eni odgrnejo zavese ko sije sonce, jaz pa ko pada dež. Ne vem. Ta dež deluje name zelo pomirjujoče. Zelo rada vozim v dežju, sprehajam se v dežju … skratka, če boš videla eno babo skakati po lužah – to sem jaz :))[/quote]
Dež na podeželju, v naravi, ima zelo močen učinek. Ali če sneži.
Prvo je to zvok, enakomeren, nežen in pomirjajoč. Potem vsi potočki, ko voda odteka, kot majhni slapovi ponekod. Narava obmiruje. In ko tako prisluškuješ šumu dežja, je kot da bi vse v tvoji duši se pomirilo.
Pri snegu pa so čar drobne snežinke, ki te nežno obkrožajo. Če si kje v naravi, v gozdu, in če dvigneš pogled v krošnje dreves, nastaviš obraz, je kot da bi dobival drobne poljubčke, ti drobni dotiki snežink.
Nič nenavadnega ni, če imaš rada dež. Ali sneg. Nekako si sam, pa nisi sam. Ni mrtvo. Živo je.[/quote]
Če ga le ni preveč….
Celo popoldne sem pomagal prijatelju pospravljat stvari, da mu jih ne bi bližnja reka odnesla, voda pa še kar narašča….in dež pada dalje…
Nič kaj pomirjujoč občutek.
Tudi našo hišo je zalilo, grozljivo, koliko blata je naneslo not in kako so se stvari prevrnile v nekaj 10, 15 minutah, kar je reka drla po dvorišču. Še dobro, da me ni bilo tam, ko se je to dogajalo. Še elektriko je ven vrglo in izruvalo ploščice zunaj, hlode pred drvarnico pa odneslo na drugi konec parcele. Še vedno sem v šoku. Narava je lahko tako pogubno uničujoča.
Forum je zaprt za komentiranje.