Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Leposukcija

Leposukcija

Okrog trebuha se mi je nabralo kar nekaj precej maščobe. S hujšanjem
od tu ne gre. Mislim na leposukcijo. Ima katera izkušnje s tem. Se obnese.
Vsak resen nasvet bom vesela.

Hvala v naprej.

liposukcija

Se opravičujem! Tisti, ki želijo vedeti za kaj se gre bodo itak vseeno vedeli.

Rešitev je zelo preprosta! dr.Leskovšek s foruma o estetski kirurgiji.Obrni se nanj

Manja ne vem ce je to pametno. To je samo potuha za lenobo. Malo vec telovadbe in potrpezljivosti. Liposukcija vseeno ni tako nedolzna operacija kakor se zdi… nikoli ne mores popolnoma zaupati kaj se bo zgodilo,operacija je vseeno operacija…in ne se zgovarjat da se ne mores znebiti trebuha,ker to ni res oz. ne more biti. S pravilno prehrano in telovadbo se lahko naredijo cudezi in vsekakor je bolj zdrav nacin kot pa liposukcija…
Seveda je odlocitev tvoja,vendar ti vseeno ne priporocam noza ampak zdravo zivljenje.

Bibica popolnoma se strinjam s tabo. Razočarale so me pa razne diete
in tudi telovadbe. Nikakor ne gre in gre. Ker sem tudi sama mnenja,
da operativni posegi brez nujnosti zaradi zdravja niso priporočljivi, sem
pač povprašala po izkušnjah.

LP

Manja ne smes tako odnehat! Razne diete so res rahlo bedne oz. so za nedolocen cas,vse se povrne takoj ko prides na star tir.
Priporocam ti da jes normalno,edino se izogibaj sladkarij in imej vec obrokov cez dan,vendar majhne. Najbolje bo ce po sesti uri ne jes vec,popij veliko tekocine,vode,okoli 2 litra na dan.
Glede na to da je problem trebuh naredi vsak dan okoli 100 trebusnjakov,kasneje malce povecaj stevilo trebusnjakov in cez cas bo uspeh zagotovljen. Mogoce res ne takoj,v kratkem casu vendar cez cas se bo pokazalo. Malo vec volje in vztrajnosti in poleg tega da se bos pocasi znebila mascobnih oblogic bo tudi pocutje boljse.
Brezveze je na liposukcijo,tudi po operaciji se bo kmalu vse povrnilo,tako da s tem nic ne naredis. Skoda je tebe da bos hodila na operacijo,bodi vesela da si zdrava in da imas moznost telovadbe.
Veliko srece ti zelim in da se bos kmalu znebila oblogic okoli trebuha.Cav

Včasih je malo bedasto, ko rečejo, da se po šesti uri ne sme več jesti. Jaz zaradi načina življenja, ki ga imam, hodim spati ob treh ponoči… Potem bom devet ur brez jesti?
Pomembno je, da ne ješ vsaj 4 ure, preden greš spati.

***1 hvala za napotitev. Nisem vedela za to spletno stran.
Prav lepa hvala vsem ostalim za nasvete.
Moj sklep: nič liposukcije.

Hvala in LP

Manja,

kot si omenila, pri tebi s telovadbo in dietami ne gre. Ni zadovoljivega rezultata… In po vsej verjetnosti se oblogic tudi z zdravim načinom življenja ne boš povsem znebila. Če te je bibica uspela prepričati v odvrnitev od posega, pa tudi prav. Veš, veliko takih kot je bibica pa sploh ne ve, da ni vse samo v t.i. “zdravem načinu življenja”, ampak da so glavni razlog HORMONI, ki pri nas ženskah še toliko bolj poskrbijo za nalaganje maščob na kritičnih mestih (sploh pa v času pubertete, nosečnosti, dojenja, menopavze!) in pa DEDNOST, to je nagnjenost k nabiranju maščobe na določenih mestih… Sama po treh porodih to dobro vem!!
Samo od tebe je odvisno, kaj si želiš, s čim si in boš zadovoljna, saj sama najbolje poznaš svoje telo. In tudi če se boš odločila za liposukcijo, se pač boš kljub nasvetom, ki jih boš tu gor dobila. Če bi ti poseg dvignil raven osebnega zadovoljstva in samozavesti, zakaj pa ne? Pa naj nekateri še tako omenjajo riziko operacije- riziko je tudi koneckoncev vsakdan peljati se z avtomobilom ali pa prečkati cesto, ali ne? :-)))))

Lp,

vijol’ca

Zakaj bi hodila na operacijo, ce ji prakticno ni treba. Ocitno nekateri sploh ne veste kaj pomeni opracija,to ni enostaven poseg,je zelo nevaren in v nekaj primerih je ze bil tudi smrten,tako da… Ko si enkrat bolan in moras na operacijo se sele potem zaves kako si lahko bil prej vesel ko si bil zdrav.
Manja tvoja je odlocitev,vprasala si za nasvet…kar koli pa se odlocis pa resnicno dobro premisli preden naredis ta korak. Nikogar nocem v nic siliti,samo vem sama,da se da s pravilno prehrano in trebusnjaki se kako urediti stanje.Naj Manja se nekaj casa probava tako,potem pa kot sem rekla premisli-ampak res dobro.

Če imaš tako konstrukcijo, da se ti maščoba nabira na določenih mestih, potem nobena telovadba oz. prehrana ne bosta dovolj pomagala.
Če bi hotela zares spremeniti konstrukcijo, bi morala trenirati leta in to redno vsak dan. Zato ti jaz predlagam operacijo, hkrati pa tudi nov način življenja, saj boš drugače vse dobila nazaj. Operacija pač ni tako nevarna, saj jih delajo vsakodnevno.
Veliko sreče!

ja, res je -tudi kakšen smrtni primer v svetu se najde.. In če si dobro prebrala zadnji stavek v mojem sporočilu, bi razumela primerjavo in kaj sem hotela s tem povedati. Če bi vsi tako razmišljali, kako rizične so potem skoraj vse stvari v življenju (med drugim tudi zdrav način življenja!); tako ljudje nebi nikamor prišli, nič naredili….. Bibica – look from the bright side of life ali po domače: glej na stvari realno!
Sicer pa – kako lahko govoriš samo v stilu svarenja pred najhujšim, če zadeve nisi preizkusila na lastni koži? poznati in brati o primerih je eno, doživeti na lastni koži pa drugo. In verjemi mi, da se s PRAVILNO PREHRANO IN TELOVADBO, TREBUŠNJAKI IPD. ne da priti do brezcelulitične postave, če si nagnjen knjegovemu nastanku. Poznam primere posameznic, ki so skoraj kost in koža in imajo celulit 3. ali 4. stopje. In kot sem že omenila: zaradi dednosti in vpliva hormonov. In po nekaj porodih, ki jih ima ženska za seboj, je situacija lahko zelo nesprejemljiva v primerjavi s prejšnjim stanjem. In tukaj NIMAŠ KAJ narediti – telovadba in vse ostalo našteto jim enostavno ne bo odstranila celulita, pa konec. Samo od posameznice je odvisno, koliko se je pripravljena sprijazniti s svojo zunanjostjo. In zato tudi ne moreš kar primerjati operacije, ki jo MORAŠ opraviti zaradi bolezni, ter estetske operacije, ki je posledica lastne odločitve in presoje.

BTW- do smrtnega primera pri liposukciji največkrat pride/če že pride zaradi embolije (krvni strdek pride v pljuča ali pa možgane!). Pa če je poseg opravljen strokovno ali pa ne. Embolija pa lahko nastopi tudi pri čisto nedolžni telesni aktivnosti oz. vadbi (upam, da si že kdaj slišala za kak tovrsten primer-jaz že večkrat!!) in tudi kateremkoli drugem operativnem posegu!

Ne vzemi mojega sporočila kot kakršenkoli napad nate – želim ti le dati misliti.

Lep, sončen dan,

vijol’ca

Kolikor vem je Manja govorila o mascobi okoli trebuha,kar pa vemo da se mascobe hitro znebis (s telovadbo in normalno prehrano ) in mascoba ni celulit-le tega se res tezko znebis.
Nihce mi o tej stvari ne bo dal misliti,sama zase sem prepricana da temu ni tako,kot pravis. Na zunaj zgleda res lepo vse in krasno,nic posebnega…vendar ni tako. In tudi smrtni primeri so bili,vec kot si mislis saj javnost ne zve za vsakega. In ce gres na operacijo toliko vecja je nevarnost-to vsak otrok ve. Imam prijateljico ki je imela zaradi zdravsvenih razlogov veliko operacij,ni lahko ampak je mogla it cez vse to. Ne vem pa zakaj bi se popolnoma zdrav clovek,z nekoliko vecjim trebusckom izpostavljav tovrstnih operacij,ki jih morda sploh ne potrebuje in bi bilo dovolj da si vlije nekaj upanja in telovadi.
Vijolca,zanima me ko si tako prepricana ali si bila morda ti na liposukciji?Mislim da nisem nic prebrala…. Lahko je druge ljudi posiljati na operacije,medtem ko sami pa globoko v sebi “cvikamo”,saj vendarle je operacija…
Ne silim Manje v nicesar,to je popolnoma njena odlocitev,upam da se bo odlocila tako kot bo to njej ustrezalo,dala sem ji le dobronameren nasvet,saj govorimo o stvareh za katere se ni za hecat.
Lep pozdrav,pa morda draga Vijolca ne bi bilo slabo ce bi nehala tako lahkomiselno misliti in verjeti vsem kar zdravniki ki to delajo,recejo,konec koncev od tega zivijo zato verjetno res ne bodo govorili slabih stvari…

bibica, kaj pa je celulit naredil mascobi ? a celulit je kaksna nova misica ?

hmm

zanimivo

okrog trebuha, kako shujsati ? he he he, TOP SHOP je prava resitev…vse je revolucionarno…..

trebusnjake delajte punce trebusnjake, pa bo sla vsa mascoba….tudi celulit 🙂

lp

opica

bibica,

še vedno ostajam pri svojih trditvah tudi zaradi lastne izkušnje! Ti kar bodi prepričana v svoje trditve, ki so še vedno brez praktične podlage. Izkušnja je tista, ki lahko potrdi, ali ena stvar drži, ali ne….In ponovno ti polagam na srce, ne enači operacij, ki so potrebne zaradi zdravstvenega stanja (omenjaš prijateljico, ki je, citiram “zaradi zdravstvenih razlogov imela veliko operacij”, konec citata), in pa lepotnih operacij, ki s prej omenjenimi operacijami NISO PRIMERLJIVE!!!
Veš, ko boš enkrat ali pa nekajkrat tudi rodila, ko se ti bo telo še bolj po “žensko” oblikovalo, ko bodo divjali in svoje opravili hormoni še bolj kot v puberteti, ko bo dednost in s tem nagnjenost k nabiranju maščob na kritičnih mestih še bolj prišla do izraza, in ko boš ugotovila, da vse prej našteto res NE POMAGA pa amen, čeprav boš lahko telovadila do onemoglosti in se pravilno prehranjevala, potem se pa spet kaj oglasi, prav?? :-)) No, morda boš ena izmed tistih redkih srečnic, ki te drastične spremembe ne bodo doživele, ampak v večini primerov je tako!
Še enkrat: eno je teorija, drugo pa praksa…..Tako da ti s tem sporočilom ponovno želim DATI MISLITI glede tvojega prepričanja.
BTW – če smo že pri primerjavi celulit – maščoba nabrana na trebuščku: nisi še nikoli imela priložnosti videti primera, ko ženska stisne z rokami trebušček in se ravno tako naredi “pomarančna koža” ? Draga bibica – maščoba, celulit, špehek – to so samo variacije na isto temo! V plastični kirurgiji se izvaja LIPOSUKCIJA trebuha IN LIPOSUKCIJA stegen….

Sonček je……

vijol’ca

Manja,

če se boš odločila za poseg, ti svetujem, da ga opraviš raje po eventuelni nosečnosti, saj boš takrat lahko pridobila vse nazaj. Razen v primeru, če je stanje že sedaj zelo nesprejemljivo zate.

Lp,

vijol’ca

Vijolca in kako je pri tebi potekala operacija? Kaksne izkusnje lahko napises da se bo Manja lazje odlocila?

Bibica, prav zoprna si! Vijol’ca je lepo napisala, brez nobenega sarkazma.. ti pa se tako zajedljiva…!

katkatka,nisem nic zajedljiva,samo zanima me kako je pri njej potekala operacija in res se mi glupo zdi da takole posilja zdravega cloveka na operacijo. Mislim da je Manja potrebovala le nekaj upanja oz volje da se vse da po naravni poti,ker mi (vsaj kakor je pisala)ni delovala nekaj blazno obremenjena in zakompleksana zaradi tezave. Vcasih preprosto ljudje potrebujejo malo spodbude ne pa da da jih takoj posljemo na operacijo. In nisem nic staromodna,sem za operacije,npr nosa,ker za tovrstno tezavo sami ne moremo nic narediti,ampak s telovadbo se pa da marsikaj postoriti.

Nimam izkušenj s tem. Jaz raje telovadim, pa probam pač na tak način pazit na to, da se ne nabere preveč špeheca.

Sem pa že slišala in brala, da liposukcija ni trajna, torej, da se ti na istem mestu, kjer ti opravijo liposukcijo, čez čas spet nabere špeh, če ne treniraš in full paziš na to. Tako, da ni to dolgoročna rešitev.
Pa tudi to sem brala, da so bili že smrtni primeri in da pol to prekleto boli po operaciji, ker pri tem posegu praktično koža odstopi od špeha. Zdaj pa si predstaljaj te bolečine.

Sicer naredi kot si želiš, a jaz bi se na tvojem mestu raje odpovedala sladkarijam, malo pazila, da se ne nažiraš in se veliko gibala.

ja – in ti, gurujka vsega zdravega in vzpodbudnega, si s svojimi nasveti Manji dala nov elan, da bo prepričanje in odločitev lažja………what a nonsense!

kaj čmo – res si tumpasta – pač še ena Kokoš TM (z velikim TM!!)

Kubismo, če ta tvoj post leti slučajno name.

Jaz sem ji samo povedala tista dejstva o liposukciji, s katerimi sem seznanjena!

Če pa bi ji po tvoje morala rečt, naj kar gre, da ji bo ziher koristilo, pa kak bo pol super,, da nič ne boli, pa da špeha ne bo nikoli dobila nazaj, samo za to, da bi bila njena odločitev lažja, si pa ti tumpast!

Pa behave yourself! če pa misliš žalit, pa se raje odfuraj na kak drug forum, ker to je le ženski čvek in ne forum moško žaljenje drugih!

Kubismo,pojdi zmerjat ljudi drugam. Ne vem zakaj bi bila tumpasta,ce sem dala samo dobre nasvete Manji,res ne razumem,ampak vseeno hvala za zmerjanje…

BTW- cubismo je m. spola. In nič ni narobe, če vam včasih kak moški malo umiri frčavo perje! Pa čeprav na Ženskem čveku!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close