Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika LEPO PROSIM- tiste, ki znate dobro pečt

LEPO PROSIM- tiste, ki znate dobro pečt

najprej ne me prosim pošiljat na spletne strani raznih receptov, ker sem komi našla čas v službi za tale post….doma umrl računalnik…torej, rabim en recept za obično biskvitno testo, v katerega bi zamešala koščke čokolade in da se dvigne, da mi ne pade dol, da se ga da potem celo prerezat na pol. Al pa če je kakšna finta še razn pecilnega praška.
HVALAAA

4 jajca
skodelica sladkorja
skodelica moke
1 pecilni

lahko dodaš koščke čokolade,
mi ga najraje po sredini prerežemo in namažemo z marmelado.

3 ali 4 jajca – ločiš rumenjake, narediš sneg iz beljakov (snegu dodaš 5-7 VŽ sladkorja)
rumenajke zmešaš s 3 VŽ mlačen vode, dodaš vanilijev sladkor (če želiš, tudi kakav za barvo)
10 velikih žlic moke (jaz mešam 5 ajdove in 5 pirine moke)+pol pecilnega
zmešaš rumenjake in moko; dodaš sneg in koščke čokolade in previdno zmešaš
pečeš na 170-180 stopinjah približno 20 min. ohladiš, prerežeš (lahko pa še namočiš s kakavomvim mlekom, premažeš s kremo iz rastlinske smetane+nutela=uh dobro!!!). poješ.
me povabiš 😉
dober tek
p.s.-ta biskvit mi vedno rata, pa ne glede na to s kako moko sem delala, ali sem dodala gustin…

Evo enega najbolj simpl:

6 jajc
6 žlic sladkorja
6 žlic moke

Posebej stepeš rumenjake s sladkorjem in beljake. Nato v stepene rumenjake izmenično odajaš sneg in moko skozi cedilo. Na koncu dodaš še koščke čokolade (zelo male, da ne pade dol).

Pecilnega jst ne dam, pa mi pride tole na pekaču 30*40 visoko 3cm, če želiš še višje, pa daj med moko še pecilni prašek.

Najenostavnejši 🙂

Kolikor je jajc, toliko dodaš žlic sladkorja ter zmiksaš (da postane res gosto).
Dodaš moko, toliko žlic, kot je jajc, dodaš še malo pecilnega praška.

Za barvo lahko dodaš kakav v prahu, čokolado, lahko dodaš kako žlico mleto lešnikov, orehov…

Za npr.klasičen tortni pekač in 2x prerezano imamo dovolj 5 jajc.

Jaz sem začela prakticirat, kjer piše cel pecilni prašek, da dam le pol tega in malo sode bikarbone. Umetnega okusa po pecilniem potem ni zaznati.

brez kompliciranja, s tem biskvitom delaš kar hočeš, torte, rolade, polnjene biskvite, odvisno od velikosti pekača.
3 jajca
9 žlic sladkorja
9 žlic olja
9 žlic mleka
9 žlic moke
1 pecilni

pečeš na 180 cca 15 min

če želiš čokoladno osnovo, dodaj nekaj žlic kakava, lahko potreseš s sadjem…….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close