Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika LEPO PROSIM – kefirjeve gobice

LEPO PROSIM – kefirjeve gobice

Lepo prosim, če bi mi lahko kdo odstopil košček kefirjeve gobice (ali zrnc, ne vem ali je v tem kakšna razlika, če sploh je) in če lahko kdo tudi napiše, kako ta zadeva “deluje”.

Aja, trenutno sem v Ljubljani (do petka), tako da bi bilo idealno, če bi se javil kdo iz Ljubjane in mi jo lahko odstopil.

hvala in lep pozdrav, Zala

Jaz imam kefirjeve kristalčke, ki se jih pripravlja kot osvežilno pijačo. Zraven ti lahko dam tudi navodila za uporabo. Če te zanima se javi. Sem iz Ljubljane. Lep pozdrav.

ja seveda me zanima, imam še edino eno vprašanje. Ali se to pripravlja z mlekom in se potem ven dobi napitek, kakršnega lahko kupim v trgovini? ker jaz bi namreč želela takšen kefir, ker mi je zelo všeč. ali so ti kristalčki enako kot kefirjeva gobica???

drugače pa sem za, moj gsm je 031-742-159, trenutno pa sem nastanjena na Topniški ulici v Lj

lep pozdrav Zala

Ne ta napitek se pripravlja z vodo in ima okus približno tak kot šabesa. V mojih navodilih piše, da ima isti učinek kot mlečni kefir, le da ga je lažje piti. Za kefir, ki se pripravlja z mlekom pa mislim da potrebuješ kefirjevo gobico, ki pa jo jaz žal nimam. Uporabi iskalnik in poglej malo nazaj po tem forumu in verjetno boš našla kar nekaj ljudi, ki ti lahko odstopijo to gobico. Drugače pa ti kristalčke lahko dostavim, ker stanujem v bližini.
Lep pozdrav!

Čeprav iščem gobico, mi je vaša varianta vseeno zanimiva in bi rada poskusila tudi s kristalčki. Svojo tel.št. sem že napisala v prejšnjem postu tako da lepo prosim če me lahko pokličete in se bova zmenili za srečanje (jaz sem namreč brez avtomobila in brez kolesa). Kefirjevo gobico pa bom iskala še naprej, hvala lepa.

zala

jaz poznam se eno stvar /si mogoce mislila to vesnat !?/. imenuje se kombuša. to je tudi neke vrste goba,ki se jo preliva s pravim cajem. je zelo osvezilna stvar-malo mozira. mogoce je celo malo,malo podoben okus šabesi !? to gobo sem svoje case imela…zal ze nekaj casa ne vec ! dobila sem jo od prijateljicine prijateljice !! kje se to dobi,ti ne bi vedela povedat! zal! lp petra

Kombušo poznam in to definitivno ni kombuša. Zadeva se imenuje vodni kefir. To so približno za noht veliki prozorni želatinasti kristalčki, ki se precej hitro množijo (v enem tednu se količina podvoji). Nekaj žlic teh kristalčkov daš v steklen kozarec, dodaš žličko sladkorja, dve suhi slivi, eno suho figo in pol limone vse skupaj preliješ z vodo in pustiš v hladilniku 24 do 48 ur. Kozarec mora biti zaprt. Ima rahlo rezek osvežilen okus. LP Vesna.

Jaz to pijem ze kaksna tri leta, ker mi zelo ustreza… Pri tem malo eksperimentiram in uporabljam poleg sliv in fig tudi druge vrste suhega sadja.. Pozabila si navesti velikost kozarca, v katerem pripravljas kefir.. Pri meni kolicina dodatkov zavisi od volumna kozarca, ki se meri v litrih! Ne sparam z limonami in sadjem. . Poskusal sem s rjavim sladkorjem, pa se ni obneslo.. Dam pa pijaco napravljeno ohladit, ker sele potem pride do pravega izraza..

Na zdravje,

Če koga zanima:

KEFIRJEVE GOBICE

https://sites.google.com/site/milanlozar/kefir

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close