lepo pozdravljeni
Hejla …
Sem nova na tem forumu pa me zanima, če se dejansko tukaj kdo “ukvarja” s pravilnim kombiniranjem hrane.
Se opravičujem, če ste o tem že govorili!
Me pa ta vrsta prehrane vedno bolj zanima in se jo nekako postopoma navajam.
Zanimajo me vaše izkušnje, nasveti, priporočila …
Pa še eno vprašanje, a se komu od vas sanja, kje sobiš kake ZAČIMBE, ki niso zmlete ali posušene …
Recimo korenino ingverja in take ne vsakdanje… in morda kake sveže … ok peteršilj in zeleno vem kje najdem …
Lepo se imejte,
by princess
Pozdravljena, princess!
Če sprašuješ o takoimenovanem “pravilnem” kombiniranju hrane, ki je trenutno v modi – ne. Ne vem, mogoče že katera, NE je moj odgovor. 🙂 Toliko časa že kuham in kombiniram, da so medtem prišli v modo in odšli iz nje različni trendi, ki so v svojem času pač šteli za edino zveličavne.
Če se spomnim samo na nekatere: maslo – margarina; olje – mast; prehrana dojenčkov (vsaj 3 res velike spremembe); sladkor da – sladkor ne…
Zato sem se že davno nehala obremenjevati s takimi zapovedmi in kuham preprosto po ZKP (zdravi kmečki pameti), s sezonskimi spremembami jedilnika, predvsem pa glede na trenutne želje jedcev. Telo samo pove, kaj v nekem trenutku potrebuje.
Da ne bo kakega nesporazuma, nič nimam proti, če nekdo šteje, meri in dela po pravilih. Vsi smo si različni, in ravno zato je življenje tako zanimivo.
🙂
ne vem,kaksno “pravilno” kombiniranje hrane imas v mislih!? vsak,ki si “izmisli” kombinacije…pravi,da so pravilne., no,poznam “pravilno” kombiniranje hrane po diamondu. zelo preprosto: zivalske beljakovine ne gredo skupaj s skrobnimi zivili. to je osnova…potem so se “finese”. v glavnem se kombinira meso+ zelenjava, ali zelenjava + skrobna zivila.
seveda so tukaj se jajca,maslo,skuta,sir…itd ,ki ne gredo s skrobnimi zivili. smesno,ampak poznam ljudi,ki mislijo,da grobovina ni meso!? zato sem napisala prejsnji stavek.
te je zanimalo kaj v tem smislu? lp petra
Trudim se kombinirat hrano- “pravilno” seveda (po Hayu – oziroma saj je pri vseh avtorjih vedno isti štos beljakovine/hidrati/maščobe itd…). Samo mi velilkokrat ne uspe, ker rada jem…. :))
Mi je pa lani uspevalo par mesecev in rezultati so bili enkratni- počutila sem se super, počasi sem hujšala in skoz sem bila sita. Potem mi je pa na morju zmanjkalo zelenjave in vsega, in sem začela “grešiti”. Sedaj se skušam spet spravit na to….
Katerekoli resne diete gledaš, vse so nekako po tem principu. Jedilnika mi ni bilo težko sestavljati- Za zajtrk sem jedla muslije ali polnozrnat kruh z margarino (lahko tudi maslo – se smatra že za maščobo in te so nevtralne in gredo povsod zraven), za malico sadje ali pa jogurt, za kosilo sem pojedla kos mesa in ogromno mešane solate ali testenine (ali riž) z zelenjavno polivko…. in tako dalje…. Počutje je res neprimerno boljše, kar je logično, če veš, kako se v telesu presnavljajo beljakovine in kako škrob oz. hidrati….
Forum je zaprt za komentiranje.