Lepo povedano o trenutnem stanju
Brez žaljivk, vpitja, kazanja s prstom na koga, modro…
Bi bilo dobro, če bi se več tako normalnih zbralo in kaj pametnega pogruntalo, preden vse propade. Pri 2. mio ljudi to ne bi smel biti problem – ali pač.
Pamet v naši državici ni moderna. Mogoče bi morali modri imeti kakšne odmevne reklame, efekte, tržne prijeme in še kaj, da bi se o tem govorilo.
Najraje se vrtimo v začaranem krogu prerekanj, laži in premetenosti. Takoj za tem je črna kronika in nato pogovori o ljubezni (ki je ni)…
Menim, da obstaja enačba ali formula, ki bi rešila problem.
Včasih pravijo za kakšno redko stvar, da bi jo lahko prešteli na prste ene roke. Me veseli, da sta vsaj 2 razumela, kaj sem s tem želela povedati. 🙂 Ne ljubi se nam misliti, ko pa sprejemamo zakone, pa po toči tulimo v luno, ker nam pre pozno kapne.
Tu imamo čudovite ljudi, ki pa se izogibajo politike. Sama verjamem v bistre glave v naši državi, le nekje bi morali imeti stično točko, brez posebnega obeleževanja pripadnosti, da bi izmenjali mnenja in našli formulo za (pravično) rešitev.
2 mio ljudi je manj, kot ima prebivalcev Dunaj in kakšna vas v J Ameriki ali na Kitajskem. Edini, ki rešujejo Slo čast so umetniki iz več področij, športniki, znanstveniki in še kdo, ki pa na žalost ostane zunaj, ker je tu čisto prezrt.
No, jaz bom še malo tuhtala…
Brez žaljivk, vpitja, kazanja s prstom na koga, modro…
Bi bilo dobro, če bi se več tako normalnih zbralo in kaj pametnega pogruntalo, preden vse propade. Pri 2. mio ljudi to ne bi smel biti problem – ali pač.
http://www.youtube.com/watch?v=zyL7vAD74hE%5B/quote%5D
Res je, da ni zaupanja…..A ne moremo zaupati, če poveličujemo pohlep, laži, egoizem…Sistem je tako narejen, da služi le eliti. Med elito pa so le tisti, ki ne vidijo dlje od lastne koristi. Ta sistem, v katerem živimo pa je le odsev njihovega načina razmišljanja.
Ostala družba pa bolj ali manj z veseljem ali odporom, vsemu temu sledi.
Boriti se je treba na pameten način, brez pobijanja in razbijanja, z modrostjo in umom. Se strinjam, da je težko, ker sta poštenost in resnica v tem času besedi brez vsebine.
Zemlja je tako majhna pikica v vesolju in če bi se tega zavedali, bi bili vsi otroci siti in vsi starejši v nežnem zavetju prijaznih krajev. Ljudje med delovno dobo bi pa prav tako lahko nestresno živeli, če bi bila razporeditev boljša. Za vse je dan enako dolg.
Prestiž nas nese…
Se strinjam.
Tudi, če imaš dobre ideje, te bodo drugi začeli napadati in iskati razloge zakaj nisi dovolj dober, da bi te podprli.
Zgleda, da je to stanje postalo že tako del vsakdanjika, da bi ljudje pogrešali, če ne bi imeli več po kom pljuvati ali se zgražati.
Sem nekje prebral, da bi naj mati Terezija svojim ljudem, ko so jo proslili, če bi bila z njimi, ko bi bili proti nasilju ali izkoriščanju, pa jim je odgovorila, da ne.
Da bo z njimi le takrat, ko se bodo borili ZA nekaj, ne pa proti.
In se kar strinjam s tem…Dokler se borimo proti nečemu, smo v stanju borbe in tistemu le dajemo smisel.
Forum je zaprt za komentiranje.