lepinje
Pečenka Stephani:
mleto meso
trdo kuhana jajca
olje
začimbe
Mleto meso pripraviš kot za polpete: namočiš kruh v melko, da se zmehča, ožameš in ga zmešaš v meso, dodaš sol poper, čebulo drobno sesekljano in 1 celo jajce, malo peteršilja. Maso dobro preglneteš z roko. Jaz dam spodaj folijo velikosti pekača na njo dam malo drobtin in položim gor meso, ki ga oblikujem v pravokotnik. Po sredini dam trdo kuhana jajca (odvisno kakšno velikost štuce delaš) jo zaviješ in daš pečt (brez folije). Pečem ca 1 uro na 190 .
Mesni burek:
kore za gibanico
olje
jogurt mleko jajca
mleto meso, ki ni predrobno mleto.
Meso se na čebuli prepraži, dodaš sol in poper. V skledo zmešaš 1 jogurt, 4 jajca in mleko (ne sme biti pregosto) malo posoliš.
Zlagaš kore, vsako pokapljaš z ca 1-2 žlički olja potreseš meso, naslednjo koro pokapljaš in poliješ z maso in tako naprej. Vsako drugo koro meso, vsako drugo maso. Zaključiš s koro, ki jo zrežeš na kose, kakršne boš rezala, ko bo pečena. Poliješ z ostankom mase (jajcea, mleko, jogurt) med režami. Pečeš ca 30 min na 180.
Za lepinjo ti bom napisala recept ampak ga ne vem napamet. V bistvu se dela kot testo za beli kruh. LP Silvia
Kore (pečeno vlečeno testo) se dobi na glavni tržnici v Ljubljani, na tržnici v BTC in v Šiški, pa tudi ponekov v Mercatorjevih trgovinah ga dobiš. V trgovini moraš gledati, da ni testo od Žita ali Pečjaka, ki je sicer dobro za štrudle ne pa za gibanice in pite, ker je preveč surovo in prode vsa stvar precej popasta. Če nisi iz LJ ti lahko jaz nabavim kore. LP Silvia
Slavi,
To testo, ki ga prodajajo na ljubljanskih tržnicah proizvaja ena firma iz juga. V Mercatorju pa tudi prodajajo kore, ki jih dela en izvajalec iz Kosova ali nekaj podobno. (ali se samo tako piše). Bom ti točno sporočila naziv čez dan ali dva. Drugače, če nisi iz Ljubljane mi lahko pišeš na moj e-mail in se zmeniva, da ti jih jaz nabavim, ker so res dobre. LP Silvia
Preden grem na dopust pošiljam tri naslove, po katerih tudi jaz veliko brskam:
http://www.iskon.hr/webkuhinja
www1.serbiancafe.com/kuvar/
http://www.cyberbulevar.com/kuhar/
lp slavi
Forum je zaprt za komentiranje.