lepe pesmica :))
Uuu, dober izbor, obakrat…
Za m111, poglej od 5:42 naprej. 😉 Razen, če bi bil rad med njima.
Oba sta na drugi strani…
jp, stajerke so od hudica.
https://www.youtube.com/watch?v=q-u2ybR2Klg
Hja, sem malo razmišljala o tem, ampak ne bi rada jinxala. 🙂
To, da tastari odhajajo, valda razumem, skrbi pa me, da v podmladku ne vidim nobenega s tako prezenco, kot jo premorejo nekateri stari mački (Iggy Pop, Jello Biafra, Bruce Springsteen, Neil Young, Leonard Cohen, Paul McCartney, Sting, Prince, nenazadnje tudi zmatrani Ozzy Osbourne in Little Richard na vozičku … ter mnogi drugi), da o številnih pokojnih glasbenikih ne govorim… No, bomo videli. Oz. slišali. 🙂
To, da tastari odhajajo, valda razumem, skrbi pa me, da v podmladku ne vidim nobenega s tako prezenco, kot jo premorejo nekateri stari mački (Iggy Pop, Jello Biafra, Bruce Springsteen, Neil Young, Leonard Cohen, Paul McCartney, Sting, Prince, nenazadnje tudi zmatrani Ozzy Osbourne in Little Richard na vozičku … ter mnogi drugi), da o številnih pokojnih glasbenikih ne govorim… No, bomo videli. Oz. slišali. 🙂
Sonic Youth – Superstar[/quote]
drži kar si napisala, res je tudi, da nikoli nisi tako star, da ne bi mogel živeti še en dan, …tudi zgoraj našteti so na nek nači že z levo nogo v grobu če poenostavima:)
pomladek pa….mogoče pa sva le jaz in ti tako stara, da pomladka ne akceptirava, 🙂 saj veš kaj pišejo nekateri mladiči tu po forumu o tistih, ki niso več pomladni brsti na drevesu življenja))
in da ne delam krivico mladosti, še nekaj všečnega in še francoskega:)
Sonic Youth – Superstar[/quote]
drži kar si napisala, res je tudi, da nikoli nisi tako star, da ne bi mogel živeti še en dan, …tudi zgoraj našteti so na nek nači že z levo nogo v grobu če poenostavima:)
pomladek pa….mogoče pa sva le jaz in ti tako stara, da pomladka ne akceptirava, 🙂 saj veš kaj pišejo nekateri mladiči tu po forumu o tistih, ki niso več pomladni brsti na drevesu življenja))
in da ne delam krivico mladosti, še nekaj všečnega in še francoskega:)
[/quote]
Mah, problem podmladka vidim predvsem v tem, da preveč neposredno reciklirajo svoje vzornike, svojega lastnega izraza pa nimajo (eni ga ne najdejo, drugi ga pa sploh iščejo ne). Recimo Editorsi, ki so pri mlajši publiki precej priljubljeni, meni tudi slučajno niso toliko zanimivi kot Joy Division, tako kot so mi neprimerno bolj intrigantni garažni rock bandi iz 60-ih (npr. The Sonics) kot The Strokes ali The Hives, pri katerih imam non-stop občutek, da sem vse to nekje že slišala…
Nič nimam proti, če bandi v posameznih delih komadov razkrivajo svoje vplive (to dojemam kot njihov poklon svojim vzornikom), ampak da kopiraš celoten zvok ali stil, je pa too much. Saj razumem, da je težko ustvariti nekaj novega, izvirnega, nikoli prej slišanega (drug ekstrem je ustvarjanje hibridov skoraj nemogočih kombinacij, ki so lahko zelo slabi, če jih skladaš na silo), pa tudi sistem glasbene industrije je tak, da v obdobju popularizacije ene zvrsti prenese ničkoliko bandov na isto vižo, kar je izvrstna odskočna deska za oportuniste … ampak pišuka, da se kot glasbenik in človek ne zavedaš, da v resnici bolj preprodajaš kot ustvarjaš, pa tudi ničemur ni podobno, no… 🙂
Btw, komad od Louane mi je precej dolgočasen – vokalno nič posebnega, cenen beat, skozi cel komad se praktično nič ne zgodi… Evo, še eno Francozinjo (poje sicer v angleščini), ki sem jo pred kratkim našla:
Soko – I Just want to make it new with you
Na sumu jo imam, da je del bas linije povzet po I wanna be your dog od The Stooges, medtem ko kitara v naslovnem komadu albuma I thought I was an alien zelo spominja na Heroin od Velvet Underground…
Eden izmed novejših bandov, ki me je prijetno presenetil:
The Wytches – Wide at midnight (z albuma Annabel dream reader)
Babybird – You’re Gorgeous
https://www.youtube.com/watch?v=2Ou_dqDJCQU
glasbeno si veliko bolje podkovana od mene tako ,da ti je težko slediti, jaz sem bolj, kako bi rekel, prostak, kar se glasbe tiče, ali mi je v nekem trenutku všeč ali pač mi ni, recimo louane, enostavno gre v uho, so pa seveda klasiki stare šole, ki jih omenjaš , to da večjega benda kot so bili beatles ne bo več pa itak pove vse:)
mogoče , če na vse skupaj gledaš tako, kot se reče na jugu, princip je isti sve su ostalo nianse, je lažje razumeti t.i neizvirnost, ki jo omenjaš pri novejših glasbenikih in pa seveda prodaja, v svetu, kjer industrija bruha neizmerne količine proizvodov je veliko težje prodati ( in pri tem nekaj zaslužiti) kot pa narediti nekaj čisto novega
sanjavo kot padanje snega
letošnji obeti za finančne trge
vedno se najde nekdo, ki je nekaj izjemnega in neponovljivega-original
m111 je pa danes romantično razpoložen. :))
Tale pevka mi je bila vedno simpatična…
Forum je zaprt za komentiranje.