Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Lep grd, debel suh, bogat reven

Lep grd, debel suh, bogat reven

Hm, no ja, ni se ti potrebno lagat zdaj. Robi je moderator in če potrebuješ statistiko, kdo dnevno, mesečno, letno napiše največ prispevkov jaz ne pridem niti na top 5 tega foruma, kaj šele celotnega Mona. Sicer pa čudno, zadnjo temo, ki sem jo odprl o nekem Monovcu sega že par mesecev nazaj, ves čas si me brala ??? Haa ? Očitno si že cel kup nickov spremenila, ti ti ti, kako nepazljive ste včasih ženske :>

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Kaj si ti devica?

Jaz sem že enkrat tule nekaj napisala, bom še enkrat isto.
Začela sem hodit k psihoterapevtki, ker imam nizko sampodobo, ker ne najdem fanta, ker ne najdem prijateljev, ker imam razne stare travme.
No pa kako to zgleda? Jaz sem pričakovala, da bova začeli v otroštvu in ugotovili od kod travme. Pa nisva.
Začeli sva pri videzu. Začela mi je kako moram spremeniti videz. Lase pobarvat, se rahlo naličit, it h kakemu strokovnemu frizerju, ne kakemu navadnemu, spremeniti stil oblačenja. Dolgo sem se upirala, ampak v končni fazi, mogoče ima pa prav in zdaj počasi spreminjam stvari. Potem sva nadaljevali, da se moram vpisat v kako skupinsko vadbo, kjer je dosti žensk. Ja tudi s tem se mučim, čeprav sovražim tako vadbo,a mapk ona pravi, da je to super in da kar naj nadaljujem, da bom tako dobila prijateljice.Potem, da naj hodim na potovanja z agencijami, na koncerte. POčasi ubogam njena navodila. Zaenkrat so mi in vadba in koncerti muka. Ampak menda naj bi se spremenilo na bolje. Če seveda ne bom prej bankrotirala.
Seveda pa kot sem že rekla, najprej spremeniti videz. Ni rekla, da sem grda, je pa rekla, da sem pusta, neatraktivna in da obvezno barvo na lase in se rahlo naličit. V glavnem kar direkt pove kaj je z osebo narobe. Ni prijetno, ampak tako pač je.
Bomo videli kaj bo.

Z barvanjem las, boš lažje prišla do prijateljice in sanjskega tipa ? Še en dokaz, da so psihoterapevti neuporabni na tem svetu…

Z barvanjem las in še vsem drugim, kar sodi zraven, bo pridobila na samozavesti… in posledično spoznavala nove ljudi …. nisem pa nikjer zasledila, da bi pisala o tem, da bo zaradi tega dobila sanjskega tipa.

Točno tako mi je razložila terapevtka kot praviš ti Bibita. Ko bi videz spremenila, naj bi sama sebi psotala bolj všeč (to se še ni zgodilo, počutim se neudobno, samo menda se navadiš) in drugi me bodo opazili in to naj bi povečalo mojo samozavest.
Samo sedaj sem šele na začetku. Še ni rezultatov, razen, da so stroški s temi zadevami kar veliki.

Po takšne nasvete lahko prideš tudi na ta forum. Pa še kakšno psihoanalizo boš dobila in to kar zastonj. 🙂
Za takšnega PSIHOTERAPEVTA je res škoda časa in denarja.

Ljudje, s katerimi se družiš, so odraz tega, kar si.

Ti se odločiš, da to vidiš kot laganje in sprenevedanje. Ti jih tako sodiš. In mogoče se velja vprašati, zakaj se obkrožaš s takimi ljudmi. Očitno tisti, ki so po tvojem standardu “odkriti”; ne zdržijo ob tebi …?

Stvar terapevta je v tem, da te vidi, da ti direkt pove. Na forumu napišeš tisto, kar sam o sebi misliš kakšen si.
Ta terapevtka pa me vidi, sliši, dojema.

Ja, razumem. Ampak za takšne nasvete greš lahko tudi k stilistki. Te bo prav tako videla, slišala, dojemala. Pa še bolj strokovno ti bo svetovala glede spremembe tvojega videza.
Psihoterapija pa je nekaj čisto drugega.

Terapevtka je pač tako ocenila, da je moja samopodoba na psu in da bo potrebo začeti pri videz ter pri obiskovanju koncertov, vodenih vadb za ženske (ne zaradi kondicije in postave, ker to je ok, ampak zaradi spoznavanja prijateljic), hoditi na potovanja z agencijami (tega vseeno nočem prakticirat, ker je predrago, na svojo roko dosti ceneje, glede tega se ves čas bodeva).
Sem pa res pričakovala poglabljanje, analiziranje stvari za nazaj in ugotavljanje zakaj je do tega prišlo in šele potem odpravljanje starih vzorcev in pridobivanje novih.

Težave imaš, ker je sprememba zunanjega videza v nasprotju s tvojimi prepričanji in podobo, ki jo imaš o sebi.
Zato in dovolj le zunanjost, ampak je treba delati še na svojih prepričanjih, da nisi v konfliktu s sabo.

Lahko bi prav tako izbrala drugi način in se problema lotila najprej v svoji glavi, da bi verjela, da boš s spremembo videza izboljšala svojo samopodobo. Zdaj pa počneš ravno nasprotno. S spremembo videza želiš vplivati na samopodobo in prepričanja o sebi.

Terapevtka pravi, da rabim čas, ko pravim, da mi ni prijetno, ko se naličim in grem ven. Ko jamram, da mi te vodene vadbe (aerorobika in podobno) nikakor ne sedejo, pravi, da je to odlično in da moram malo potrepeti, ne kar to početi kar sem do sedaj. Prravi, da te zadeve trajajo več mesecev oz. let.

Seveda je potreben čas. Opisal sem le dva načina reševanja težave.
Bi pa bilo lažje, če bi res verjela, da ti to koristi kar počneš. Da verjameš, da je to dobro zate.

Točno tako. 🙂

Ta tvoja psihoterapevtka je očitno prizadeta v mozak. Kaj ima barva las opraviti s samozavestjo ? Jaz imam že celo življenje rjave in takšni bodo še naprej. To pa iz več razlogov. Prvič zato, ker sem zadovoljen s svojo barvo las, drugič zato, ker se dobro zavedam, da ni zdravo barvat lasišča ( jih uničuješ, malo pobrskaj po netu ), tretjič, ker si niti slučajno ne bom šel barvat las zato, da bi nekomu bil zaradi tega bolj všečen. To pa velja enako za stil frizure, meni so pač všeč srednje dolgi, se pravi metalec ne bom nikoli, še najmanj pa skinčina, zabrit na nulo. In pri ženskah je ponavadi tako, ena ti bo rekla ostriži se človek, kaj strašiš s to čupo, spet druga ti bo pa rekla, da bi si mogel pustiti daljše.

Torej, če ti je ok imet pobarvane lase, če si se za to sama odločila, potem s tem ni nič narobe. Če pa si pristala na barvanje samo zato, ker ti je to nekdo drug tako predlagal, je pa to idiotska odločitev.

Ta tvoja psihoterapevtka je očitno prizadeta v mozak. Kaj ima barva las opraviti s samozavestjo ? Jaz imam že celo življenje rjave in takšni bodo še naprej. To pa iz več razlogov. Prvič zato, ker sem zadovoljen s svojo barvo las, drugič zato, ker se dobro zavedam, da ni zdravo barvat lasišča ( jih uničuješ, malo pobrskaj po netu ), tretjič, ker si niti slučajno ne bom šel barvat las zato, da bi nekomu bil zaradi tega bolj všečen. To pa velja enako za stil frizure, meni so pač všeč srednje dolgi, se pravi metalec ne bom nikoli, še najmanj pa skinčina, zabrit na nulo. In pri ženskah je ponavadi tako, ena ti bo rekla ostriži se človek, kaj strašiš s to čupo, spet druga ti bo pa rekla, da bi si mogel pustiti daljše.

Torej, če ti je ok imet pobarvane lase, če si se za to sama odločila, potem s tem ni nič narobe. Če pa si pristala na barvanje samo zato, ker ti je to nekdo drug tako predlagal, je pa to idiotska odločitev.[/quote]

In ko boš osivel ali pa morda celo postal plešast? 🙂
A veš da veliko moških doživlja ful hude psihične krize ob izgubi las?
Drugače pa tudi meni ne grejo najbolj skupaj ti stilistični nasveti s psihoterapijo, ampak ok, vsak po svoje in vsakemu svoje.

Po pisanju terapiranke bi lahko sklenila troje:
1. biti (njen) terapevt je precej nehvaležno/mukotrpno delo
2. sadov dela ni
3. bolje je prevzeti odgovornost za svoja samopodobo nase ne pa za to plačevati druge.

Nič ne bom, pustil bom, da bodo sivi. Je kaj narobe s tem ?
No, meni se to ne bo dogajalo, ko se mi bo pričela delat pleša, se bom pač zabril na nulo in mi bo vseeno. Dokler jih še imam, jih bom pa izkoristil ! :>

Jaz se pa nikoli nisem barval, pa mi jih je vseeno nekaj uničilo. :)) Sadni, ti si mogoče ne barvaš las, imaš pa zato izklesano telo (fitnes), kolikor vem. Pri takem telesu pa lasje sploh ne pridejo do izraza, medtem ko so pri ženske precej opazen faktor (vsaj pri meni). Ampak sem še vedno za naravno barvo. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Nič ne bom, pustil bom, da bodo sivi. Je kaj narobe s tem ?
No, meni se to ne bo dogajalo, ko se mi bo pričela delat pleša, se bom pač zabril na nulo in mi bo vseeno. Dokler jih še imam, jih bom pa izkoristil ! :>[/quote]

Hmm ok. Samo prej si pa napisal, da ne boš nikoli skinčina, zabrit na nulo. 🙂

Marko, torej imaš plešo? 😛

No, lahko ti nekaj las prodam, imam dolgo blont čupo 😛 Sicer pa nekaterim se gola glava poda, morda bi se meni tudi :DDD

Marko, torej imaš plešo? 😛

No, lahko ti nekaj las prodam, imam dolgo blont čupo 😛 Sicer pa nekaterim se gola glava poda, morda bi se meni tudi :DDD[/quote]

Vsaj ena tegoba ali plešavost ali osivelost slej kot prej doleti vsakega moškega. Običajno je pa tako, da tisti, ki jih plešavost ne doleti, prej opazijo kakšen siv las.
Pri mojem je recimo tako. Mislim,da plešast še zelo dolgo ne bo, če sploh kdaj, glede na gene. Za vse sive lase sem pa bojda jaz kriva, tako da se nimam kaj pritoževat glede tega. 🙂
Drugače pa imam tudi jaz nekaj als na zalogo. Blont pa seveda nisem. 🙂

Torej nam želiš s tem postom sporočiti, da si “težka oseba” ali kaj ? 😀
Od česa pa imaš ti sive lase? Namerno bravanje ali pomanjkanje cinka + selena?

Torej nam želiš s tem postom sporočiti, da si “težka oseba” ali kaj ? 😀
Od česa pa imaš ti sive lase? Namerno bravanje ali pomanjkanje cinka + selena?[/quote]

Jaz? Jazpa nimam sivih las. 🙂
Sem napisala, da jih imam nekaj na zalogo. Ampak ne sivih. Te rajši povzročam drugim.

Težka pa znama bit, ja. Po karakterju celo bolj kot po kilogramih. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close